Mooie schoolvoetbalmiddag op de Marslanden

Zwolle – Woensdag 30 maart vond op sportpark de Marslanden de derde voorronde van het Zwolse schoolvoetbaltoernooi plaats. Na twee eerdere voorronden op de sportparken van Be Quick ‘28 en CSV ’28 was het nu de beurt aan het park van derdeklasser Sv Zwolle om als gastheer op te treden.

schoolvoetbal_1.jpg
Eigen foto

Basisscholen uit omliggende wijken streden hier woensdagmiddag om een felbegeerde plek in de finaleronde op 20 april in het stadion van FC Zwolle. 48 teams van voetballende jongens en meiden waren deze middag met hun talrijke aanhang naar het sportpark gekomen om te strijden voor deze finaleplekken. Het middagprogramma begon onder een stralend zonnetje met de toernooien voor zowel meisjes als jongens van groep 5/6. Na een aantal spannende poulewedstrijden moesten de kruisfinales, soms zelfs na het nemen van strafschoppen, de beslissing brengen welk teams er voor de finaleplekken in aanmerking kwamen.

schoolvoetbal_2.jpg
Eigen foto


Uiteindelijk waren het Mozaïek en de Koningin Emmaschool de winnaars bij groep 5/6 meisjes en mag de Geert Grote school bij de groep 5/6 jongens zelfs met twee teams naar de finaledag. Later op de middag waren de jongens en meiden van groep 7/8 aan de beurt. Ondanks een korte regenpauze konden eind van de middag de laatste kruisfinales gespeeld worden. Bij groep 7/8 meisjes waren het de teams van Parkschool en Kubus die het op 20 april mogen opnemen tegen de winnaars van de andere voorronden. Na twee kruisfinales waren ook bij de jongens groep 7/8 de winnaars bekend. De Smaragd en wederom de Parkschool zijn de laatste winnaars op deze mooie voetbaldag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)