Nieuwe kunstprijs het Michaëltje wordt uitgereikt

Zwolle – Feestelijke afsluiting van State of the Arts 2011. Op zondag 10 april a.s. zullen voor het eerst de Michaëltjes worden uitgereikt. Deze nieuwe Zwolse kunstprijzen zijn verbonden aan de tentoonstelling State of the Arts 2011.

airto_470.jpg

In de afgelopen periode exposeerden 44 Zwolse kunstenaars in het Stedelijk Museum Zwolle. De expositie geeft een beeld van de stand van zaken in de producerende kunsten van Zwolle. Wie is vernieuwend of toonaangevend. De twee prijzen worden toegekend door twee jury’s, een vakjury en een publieksjury (de Netzodruk publieksprijs). Zondagmiddag om 15.00 uur zullen beide prijzen worden uitgereikt tijdens de finissage van de expositie State of the Arts 2011. Daarnaast zal ook de naam van de hond van beeldend kunstenaar Sjoukje Gootjes bekend worden gemaakt en de winnaar van de beeldpuzzel in de speciale Peperbus bijlage. Het programma wordt muzikaal omlijst door de 25-jarige You Tube-ster Aïrto. Hij schreef zijn eerste stuk toen hij vijftien was.
Sinds 2006 post hij covers op You Tube en vandaag de dag heeft hij meer dan 17 miljoen views wereldwijd. Met zijn gouden stem brengt hij prachtige interpretaties van bekende nummers van grote pop-, soul- en R&B artiesten. Het belooft een feestelijke middag te worden!!

Locatie: Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41, Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)