Jongerenvertegenwoordiger UNESCO zoekt collega

Zwolle – Felbegeerde functie staat open voor nieuwe aanmeldingen. Wie gaat de komende twee jaar op zoek naar meningen en ideeën van jongeren over culturele diversiteit en gewoontes? Wie maakt de komende twee jaar het verschil in het culturele debat?

De Zwollenaar Anne de Leeuw (20), huidige jongerenvertegenwoordiger UNESCO, roept alle jongeren op zich aan te melden: “Deze unieke kans mag je niet laten liggen.” Nederlandse jongeren tussen de 18 en 25 jaar kunnen zich tot 10 mei opgeven via www.njr.nl/jongerenvertegenwoordigers. De verkiezing wordt georganiseerd door NJR. Anne de Leeuw, student Journalistiek aan Hogeschool Windesheim in Zwolle, heeft er al een jaar op zitten als jongerenvertegenwoordiger. “Ik ga veel naar middelbare scholen en vraag jongeren wat zij vinden van de verschillende culturen in Nederland en gewoontes die anderen hebben. We gaan dan geen uur volpraten, maar spelen een spel of ik stuur ze op pad om een foto te maken van wat culturele diversiteit voor hen betekent. Zo krijg ik ontzettend veel leuke verhalen te horen. Deze input neem ik mee naar de Nationale UNESCO Commissie en ook ben ik in gesprek met het ministerie van OCW.”

Een nieuwe collega-jongerenvertegenwoordiger hoeft van Anne niet alles te weten over UNESCO: “Toen ik zelf begon wist ik ook niet precies wat UNESCO doet. Dat leer je vanzelf. Het is vooral belangrijk dat je enthousiast bent en anderen kunt inspireren.”

Jongerenvertegenwoordigers
Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Zij gaan op zoek naar meningen en ideeën van jongeren. Deze bespreken ze vervolgens met onder andere beleidsmakers. NJR begeleidt en adviseert jongerenvertegenwoordigers zodat zij de stem van Nederlandse jongeren kunnen laten horen. Er zijn jongerenvertegenwoordigers actief op het gebied van duurzame ontwikkeling, UNESCO, de Algemene Vergadering van de VN en Europese Zaken. Momenteel wordt er ook gezocht naar een jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken.

NJR
NJR geeft jongeren de kans te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen, of dat nou in hun buurt of bij de VN in New York is. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)