Zwolle heeft een Stadsjutter

Zwolle – Naast De Zwolse Stadsbakker, De Zwolse Stadsomroeper en De Zwolse Stadsdichter heeft Zwolle sinds kort er een nieuw fenomeen bij; De Zwolse Stadsjutter. Elke week ontdekt De Zwolse Stadsjutter bijzondere zaken in de Zwolse wijken. Zij presenteerde zich donderdag aan het Zwolse publiek.

07-04-2011_zwolse_stadsjutter_gr_kerkplein_4.jpg

De Zwolse Stadsjutter is een gedreven Zwolse die mensen de stad op een originele manier onder de aandacht wil brengen; door middel van het jutten. De Zwolse Stadsjutter jutte als jong meisje samen met haar opa de stranden van Scheveningen en verbaasde zich over de horloges, portemonnees, kettingen en andere persoonlijke bezittingen die uit het zand werden gevist. Daarbij vertelde haar opa de meest verbazingwekkende, soms bizarre, maar voornamelijk sterke verhalen aan de aanwezige nieuwsgierige kinderen.

07-04-2011_zwolse_stadsjutter_gr_kerkplein_2.jpg

07-04-2011_zwolse_stadsjutter_gr_kerkplein_3.jpg

07-04-2011_zwolse_stadsjutter_gr_kerkplein_1.jpg 

De Zwolse Stadsjutter anno 2011 is iemand die wel jutter is gebleven, maar op een andere manier dan vroeger jut; nu met behulp van een digitale camera, om allerlei leuke vondsten vast te leggen. Bijzondere mensen, gebouwen, voorwerpen, doorkijkjes; alles wat de stad net even anders maakt, wordt vastgelegd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “Zwolle heeft een Stadsjutter”

  1. Naast De Zwolse Stadsbakker, Weblog-Zwolle, De Zwolse Stadsomroeper en De Zwolse Stadsdichter heeft Zwolle sinds kort er een nieuw fenomeen bij; De Zwolse Stadsjutter.

    OK for Saskia:D Dat zij dit log blijft bestoken met haar gejut.

  2. Hallo Harry & redactie Weblog Zwolle,

    Ondanks dat sommige andere media verstek hebben laten gaan, (zonder bericht van afmelding) wil ik jullie nogmaals bedanken dat jullie er vanmorgen wel waren zoals het hoort. Prachtige foto’s trouwens Harry!

    Saskia van Altena 🙂

  3. @ Caspar, heb je ook gekeken op de site van Saskia, voordat je iets riep. Ziet er leuk uit, en volgens mij heeft zij gedaan wat velen zouden willen. Van je hobby je werk kunnen/durven maken.
    Klasse Saskia, mensen zo als jij maken het leven kleurrijk.

  4. Wat een onzin dit. Is toch geen nieuws voor deze site, Weg met deze troep. Nog even en we krijgen een bericht dat de hond van de plaatselijke kroegbaas heeft gescheten in de tuin van de koster.

  5. .Op Terschelling kost een juttertje 2 euro ,een hele fles 13 euro en daar doe je langer mee dan twee uur .Caspar dit kost Zwolle niets hoor dit is volgens mij een eigen initiatief.

  6. Heeft deze mevrouw ook een gewone baan , want het lijkt wel weer een project hoe kom ik terug in het arbeidscircuit en ondertussen lekker ieder maand centjes ophalen bij het soosje.

  7. @ Jaap, fijn dat ik van jou samen met Wichert op de markt tandeborstels mag verkopen. Beter dan er met jou staan om (zuur) pruimen te verkopen.

Reacties zijn gesloten.