Reizigerstunnel station Zwolle afgesloten

Zwolle – De tijdelijke traverse bij station Zwolle zal vanaf komend weekeinde volledig in functie komen. In de nacht van zaterdag 9 april op zondag 10 april wordt namelijk de oude reizigerstunnel op station Zwolle in opdracht van ProRail afgesloten. Dit is nodig voor de bouw van een nieuwe bredere reizigerstunnel.

wz11.jpg

De tijdelijke traverse is medio februari geopend en wordt al volop gebruikt door de reizigers. Aangezien de traverse breder is dan de huidige tunnel, is de ruimte voor reizigers op station Zwolle al vergroot. De traverse is vanzelfsprekend voorzien van liften voor reizigers met zware bepakking of mensen die slecht ter been zijn bijvoorbeeld. De komende tijd zijn dagelijks twee senioren aanwezig om reizigers te assisteren, onder andere bij gebruik van deze liften.

Overig werk
De werkzaamheden voor ZwolleSpoort zijn op allerlei fronten in volle gang. Zo wordt vanaf komende week ook gewerkt aan de perrons. Hiervoor zijn opnieuw nachtelijke heiwerkzaamheden nodig volgens de methode met inwendig heien. De perrons blijven geopend voor het publiek. Voor zowel omwonenden als reizigers kan echter wel overlast ontstaan. Het perronwerk is ten behoeve van de nieuwe perrontunnel. Met de bouw van een nieuwe 17 meter brede perrontunnel die in 2013 de huidige 5 meter brede perrontunnel vervangt, wordt de transfer op het station een stuk aangenamer.

Project ZwolleSpoort
Station Zwolle ondergaat de komende tijd een flinke metamorfose. ProRail realiseert een nieuwe reizigerstunnel en bouwt een vierde perron. Daarnaast worden aanpassingen gedaan aan de sporenlay-out. Dit is nodig in verband met de groei van het treinverkeer, mede door de komst van de Hanzelijn.

Lees dit bericht op de website: http://www.prorailpersberichten.nl/bericht/114/

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Reizigerstunnel station Zwolle afgesloten”

Reacties zijn gesloten.