Het weer: zonnig

Zwolle – Vrijdag is er opnieuw veel ruimte voor de zon. In de middag drijven er in het noordoosten en noorden mogelijk wat wolkenvelden binnen, maar blijft het wel droog.

07-04-2011_weerfoto_pletterstraat-stadsmuur.jpg

In de kustprovincies ligt de temperatuur tussen 11 en 14 graden. In het binnenland wordt het 15 tot lokaal 19 graden. De westenwind is matig, in het noordoosten vrij krachtig en draait in de middag naar het noordwesten. Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag is het helder en kan er lokaal weer een mistbank ontstaan. De minima liggen rond een graad of 4. Zaterdag positioneert de kern van het hogedrukgebied zich boven ons land. De naar noord draaiende wind neemt af in kracht en is zwak tot hooguit matig. De zon krijgt volop de ruimte en het kwik loopt op tot gemiddeld een graad of 15. De hoogste temperaturen vinden we opnieuw in Limburg.

Zondag wordt het weer een paar graadjes warmer. Alleen in het uiterste noorden blijft het met 14 graden ietwat aan de koele kant. Elders wordt het 16 tot 21 graden. Er is veel zon, later afgewisseld door sluierbewolking. De afwezigheid van wind maakt het plaatje compleet: het wordt een aangename lentedag.

Na het weekend wordt de hogedruk langzaam verdreven. Op maandag wordt het nog zonnig bij een graad of 16. Later is er meer bewolking en neemt de kans op neerslag toe. De temperaturen dalen dan richting 13 graden, wat normaal is voor deze tijd van het jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: zonnig”

Reacties zijn gesloten.