Het weer: langzaam iets warmer

Zwolle – Donderdag begint de dag vrij zonnig, vooral in het oosten en noordoosten van het land. In het westen zijn er een aantal wolkenvelden. In de middag wisselen bewolking en zon elkaar af, maar in het zuiden is er meer bewolking en breekt de zon tijdelijk door. Vooral in de zuidelijke helft van het land kunnen in de middag enkele buien ontstaan.

13-04-2011_weerfoto_katerveer.jpg
Katerveer

Het wordt iets warmer met 12 graden in de kustregio’s en 15 of 16 graden verder landinwaarts. Langs de kust staat een westelijke zwakke tot matige wind en draait later richting het noorden. In de avond blijft er veel bewolking aanwezig. De grootste kans op opklaringen is in het noordoosten van het land. In de nacht breiden de opklaringen zich uit naar het zuiden. De wind is zwak en komt uit het noorden tot noordoosten. In het noordoosten liggen de minima rond of net onder het vriespunt. Elders wordt het 2 tot 4 graden.

Vrijdag is het zonnig. In de middag ontstaan stapelwolken die de zon tijdelijk aan het zicht onttrekken maar het blijft in het hele land droog. Het wordt 13 graden op de Wadden en lokaal 17 graden in het binnenland.

Zaterdag belooft een zonnige dag te worden. Bij een zwakke tot matige wind uit het oosten tot noordoosten komen op de meeste plaatsen de temperaturen uit tussen 15 en 18 graden.

De dagen daarna wordt het langzaam iets warmer en blijft het overwegend droog.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: langzaam iets warmer”

Reacties zijn gesloten.