Citycentrum Zwolle stimuleert registratie winkelverbod

Zwolle – Na de geslaagde audit voor het keurmerk veilig ondernemen en het ontvangen van de ‘1e ster’ raadt Citycentrum Zwolle de ondernemers van de binnenstad in Zwolle aan om het protocol winkelverbod te ondertekenen zodat zij toegang krijgen tot het winkelverbodregistratiesysteem.

Na registratie ontvangt de ondernemer een sticker zodat het winkelend publiek kan zien dat het deelnemer is aan het winkelverbod-registratiesysteem. Dit werkt zeker preventief, aldus Citycentrum. Maak gebruik van de mogelijkheid om diefstal te melden en krijg inzage in de veelplegers die een winkelverbod in de binnenstad van Zwolle hebben! Alleen als iedere ondernemer gebruik maakt van deze dienst zal het veiliger worden in Zwolle.

Winkeldiefstal kost de ondernemer veel tijd en geld. Als u een winkeldief op heterdaad betrapt, kunt u de dief een schadevergoeding van € 151,- laten betalen voor de tijd die u kwijt bent aan de afhandeling van de winkeldiefstal. Denk aan het observeren van de winkeldief, het aanhouden en het doen van aangifte. Ook de kosten van directe schade, zoals het vernielen van verpakkingen, kunt u verhalen op de dief. Schrijf u in voor de HBD-regeling ‘Afrekenen met winkeldieven’ en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) zal de schadevergoeding voor u innen bij de winkeldief. Deelname is geheel kostenloos ! Zie voor meer informatie over de regeling http://www.afrekenenmetwinkeldieven.nl

De binnenstad van Zwolle en winkelcentrum Diezerpoort ontvangen vrijdag 29 april a.s. allebei de eerste HBD-ster in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

Burgemeester Henk-Jan Meijer zal op 29 april vanuit de gemeente de convenanten ondertekenen voor beide winkelcentra en zo worden officieel alle afspraken vastgelegd tussen de verschillende partijen. Binnen KVO werken ondernemers, gemeente, vastgoedbeheerder, politie en brandweer samen om de veiligheid naar een hoger niveau te tillen en daarmee een prettige winkelomgeving te creëren voor consumenten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)