Gebouw X wint BNA architectuurprijs regio Oost

Zwolle – Het project Windesheim Gebouw X in Zwolle van Broekbakema heeft de tweede regionale voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011 gewonnen. Broekbakema en Hogeschool Windesheim ontvingen van juryvoorzitter Henk Ovink (ministerie van Infrastructuur en Milieu) de gevelplaquette en trofee voor de regio Oost.

gebouw_x_1.jpg

Het oordeel van de jury: “Twee split-level bouwblokken verbonden door een atrium, met een gevel bestaande uit witte kruisjes en glas, op een groene terp. Heel simpel maar in alle opzichten prachtig uitgevoerd. De jury is unaniem van oordeel dat dit grote onderwijsgebouw met kop en schouders uitstijgt boven de rest. Dit moet een feest zijn om in te studeren”. Naast Windesheim Gebouw X waren ook de projecten Ittersumerlanden in Zwolle van Heren 5 architecten uit Amsterdam en Landgoed Heidevloed in Halle van Architectenbureau Vincenth Schreurs uit Aalten genomineerd. Alle genomineerde projecten dingen, samen met de nominaties uit de vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011, die op 28 april in Amsterdam wordt uitgereikt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Gebouw X wint BNA architectuurprijs regio Oost”

  1. Vind het ook een prachtig gebouw! Kijk er altijd met plezier naar vanuit de trein. Was het ook niet heel milieuvriendelijk?8)

Reacties zijn gesloten.