Bezwaar tegen opslag giftige stoffen in Marslanden A

Zwolle – De Milieuraad Zwolle heeft bij de provincie bezwaar aangetekend tegen de plannen voor een opslag van 50.000 kilo giftige stoffen bij het bedrijf Pack2Pack, gekoppeld aan een tijdelijke gedoogbeschikking voor eerst 10.000 kilo. De opslag is gepland in Marslanden A, nabij onder andere zorginstelling De Vogellanden, een kinderdagverblijf, woningen/woonschepen, een sportpark en vlakbij Doepark Nooterhof.

De Milieuraad vindt dat de plannen niet voldoende zijn gecommuniceerd en dat het niet goed mogelijk is voor belanghebbenden om zich een beeld te vormen van de gevaren voor de omgeving, bijvoorbeeld bij brand. De omschrijvingen bij de aanvraag waren vaag, zonder duidelijkheid waar het om gaat en de advertenties stonden op onopvallende plaatsen. Zo wordt belanghebbenden onvoldoende gelegenheid geboden om te kunnen reageren, terwijl dat toch de bedoeling is van dit soort procedures. Na inzage van de stukken bleef er onduidelijkheid over de hoeveelheden stoffen, welke soorten stoffen, de risico’s en nadere informatie over aan- en afvoer van de stoffen.
De Milieuraad adviseert de provincie om de procedure over te doen en vraagt hen, gezien mogelijke risico’s gekoppeld aan de verdere activiteiten van het bedrijf, te heroverwegen of tóch niet alsnog de MER-procedure moet worden gevolgd. De precieze reactie van de Milieuraad is te vinden op www.milieuraadzwolle. nl onder ‘SMZ advies aan gemeente en overheid’.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Bezwaar tegen opslag giftige stoffen in Marslanden A”

  1. Na de ChemiePack ramp en de vuurwerkramp in Enschede kan het niet zo zijn dat hiervoor een vergunning afgegeven wordt.

    P2P is op een steenworp afstand van Assendorp/Pierik.

    De Milieuraad vindt dat de plannen niet voldoende zijn gecommuniceerd en dat het niet goed mogelijk is voor belanghebbenden om zich een beeld te vormen van de gevaren voor de omgeving, bijvoorbeeld bij brand.

    Mee eens. Ik was hiervan niet op de hoogte en ik ben ervan overtuigd dat dit ook van toepassing is op mijn buurtgenoten.

  2. Hulde aan de Milieuraad, maar in feite moeten wij ons afvragen waarom er ueberhaupt in Zwolle een dergelijke vergunning kan worden afgegeven.

    Zijn er in Zwolle vergelijkbare situaties als ChemiePack?

Reacties zijn gesloten.