Brandweer Zwolle oefent ontruiming op De Aquarel

Zwolle – Leerlingen van basisschool De Aquarel, aan de Waallaan 6 in Zwolle, oefenden vrijdagmiddag samen met brandweer Zwolle een ontruiming. Bij deze oefening werden de bovenbouwklassen ontruimd, onder begeleiding en toezicht van de brandweer en het Bedrijfshulpverleningsteam (BHV-team) van de school. De oefening en de daaropvolgende lessen maken de leerlingen en docenten bewuster van veiligheidsrisico’s.

08-04-2011_brandweer_oefening_aquarel_waallaan_4.jpg

Na de ontruimingsoefening werden vier stands ingericht door de brandweer. Bij de eerste stand kregen de leerlingen voorlichting van een brandweerman/-vrouw over wat je kan doen bij brand en waar je thuis op moet letten. Bij de tweede stand was een kamer/klaslokaal gevuld met rook en werd uitgelegd hoe je moet handelen als je in die ruimte zit bij brand of hoe je deze ruimte het beste kan verlaten. Bij de derde en vierde stands konden leerlingen spuiten met de brandslang, een tankautospuit bekijken en kleding aantrekken. Na afloop van de ontruimingsoefening kreeg het BHV-team van de school tips en advies van de brandweer. Zwolse basisscholen krijgen vóór de zomer een brief met meer informatie over de lessen en ontruimingsoefeningen.

08-04-2011_brandweer_oefening_aquarel_waallaan_1.jpg

08-04-2011_brandweer_oefening_aquarel_waallaan_2.jpg

08-04-2011_brandweer_oefening_aquarel_waallaan_5.jpg

 

Een brand of ander ongeluk kan snel gebeuren. In de eerste minuten is de brandweer er nog niet en dus moeten scholen (en burgers en bedrijven) zelf actie ondernemen om erger te voorkomen. Zij kunnen zich vaak meer bewust zijn van hun verantwoordelijkheid voor de eigen veiligheid.

08-04-2011_brandweer_oefening_aquarel_waallaan_3.jpg

De brandweer wil zich landelijk meer richten op het voorkomen van brand in plaats van redding. Door de expertise van de brandweer onder andere over te brengen op schoolgaande jeugd zorgen we met elkaar voor meer veiligheid.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Brandweer Zwolle oefent ontruiming op De Aquarel”

Reacties zijn gesloten.