FC Zwolle laat wederom punten liggen

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond weer punten laten liggen in de race om het kampioenschap in de Jupiler League. In het Oosterenkstadion speelde Zwolle gelijk tegen Helmond Sport. De eindstand werd 1-1.

fczwolle_helmond_sport_2011_9890_470.jpg

Zwolle kwam op eigen veld prima uit de startblokken. Na negen minuten kopte Sjoerd Ars al duikend raak. Hij verlengde een vrije trap van routinier Albert van der Haar en liet zodoende doelman Robert van Westerop kansloos. Met zijn 26ste doelpunt is Ars weer topscorer van de Jupiler League, hij nestelde zich naast Sparta-spits Johan Voskamp aan de kop van de topschutterslijst. Tien minuten na het openingsdoelpunt sloegen bij Zwolle-verdediger Eric Botteghin de stoppen door. De centrale verdediger – met ingang van volgend seizoen eigendom van NAC – werd terecht weggestuurd na een domme tackle op de benen van Ibah Muhamadu. Naast pijn aan de achillespezen leverde de charge Muhamadu later in het duel ook een wissel op. De aanvaller werd na het incident in de twintigste minuut stelselmatig uitgefloten en raakte met de minuut gefrustreerder, waarop Helmond-coach Jurgen Streppel hem uit voorzorg naar de kant haalde. Direct na de onderbreking zette Mark Veldmate de ploegen weer op gelijke hoogte. Direct na die opsteker, kantelde het duel in Zwols voordeel. Jop van der Linden mocht het veld ruimen met een rode kaart. Hij tikte Ars van achteren aan.

fczwolle_helmond_sport_2011_9768_470.jpg
Rode kaart voor Eric Botteghin …

fczwolle_helmond_sport_2011_9719_470.jpg
Sjoerd Ars viert zijn feestje ….

fczwolle_helmond_sport_2011_0138_470.jpg

Nu er niet langer sprake was van een ondertalsituatie ging Zwolle op zoek naar de felbegeerde winnende treffer. Ondanks een overwicht kwam die er niet meer.

Zwolle speelt de laatste wedstrijden niet naar vermogen sinds de winterstop en laat daarom de nodige punten liggen voor het kampioenschap. Concurrent RKC Waalwijk kan zondag op één punt achterstand naderen als het thuis van GA Eagles weet te winnen.

fczwolle_helmond_sport_2011_9621_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_2011_9679_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_2011_9699_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_2011_9852_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_2011_0037_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_2011_0043_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_2011_0047_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_2011_0190_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_2011_9870_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

39 gedachten over “FC Zwolle laat wederom punten liggen”

  1. Justiana PRUTSER! alleen voor de keeper recht is zijn handen. En zo waren er meer die probereerden de bal tussen de palen te mikken maar hoploze rolletjes waren.
    En weer zo’n ploeg die genoegen nam met een gelijkspelletje. Enige pluspunt is dat er wel gestreden is en dat er weer eens gescoord is…

  2. hoop het wel. ach ze hebben alles nog in eigen hand. volgende week winnen en dan thuis tegen RKC afmaken. het geluk van die waalwijkers van de laatste weken zal een keer opzijn

  3. 2 fotoredacteuren van het onvolprezen WeblogZwolle een tijdje in beeld op Eredivisie-Live:

    Hans Smit bij een overtreding in de 1e helft
    fotoredacteur-buiten dienst Han Dijkslag….ook in de 1e helft en wat langer.

    :D:D:D Maar uh, ik had veeeel liever gewonnen. >:(

  4. ik weet nu al wat er zondag gebeurt. ik denk een beetje aan de wedstrijd twenthe feyenoord wie mocht er ook alweer niet winnen;):P juist en denk je dat de egels er alles aan gaan doen om zwolle kampioen te maken? ik hoop het wel alleen ik geloof er geen moer van:)

  5. Wat mankeerde eigenlijk die Botteghin. Zo ken ik die jongen helemaal niet.

    Was meteen ook het einde van de wedstrijd voor Zwolle.

    Na 20 minuten kon je al het gelijke spel voorspellen. Hoefde je geen helderziende voor te zijn. Zwolle is op dit moment geen RKC die met 10 man gewoon de hele boel om ver voetbalt … en met 10 tegen 10 ging Art , van Polen inbrengen.
    Wil je nu winnen of niet …

    :(:(

  6. volgende week tegen sparta winnen ze ook niet en thuis tegen rkc heb ik ook een zwaar hoofd in plus dat ze doelsaldo tegen hebben. trek ik 1 conclusie spaar je krachten voor de nacompetitie je zult het hard nodig hebben. en daarbij laten we reel blijven met zulke kansen te missen heb je ook niet veel te zoeken in eredivisie. of wil je het lachertje worden net als willem 2.

  7. FC Zwolle beleeft hele zware tijden. De koploper van de Jupiler League kwam vrijdagavond voor de vierde week op rij niet verder dan een gelijkspel. In eigen huis speelden De Blauwvingers met 1-1 gelijk tegen nummer drie Helmond Sport. Concurrent RKC Waalwijk kan zondag bij winst de achterstand verkleinen naar één punt.

    ‘Scheidsrechter Jeroen Sanders vertolkte een hoofdrol, maar dat heeft iedereen wel kunnen zien’, vertelde een teleurgestelde Arne Slot (foto) na afloop aan Voetbal International. ‘Dit voelt zo onrechtvaardig. Tegen een man met zoveel macht kun je niets inbrengen. Uit bij Helmond Sport floot hij ook al tegen ons.’

    Slot doelde op de beginfase van het duel, waarin verdediger Eric Botteghin met een domme overtreding van het veld werd gestuurd. De middenvelder van FC Zwolle had begrip voor de rode kaart, maar kreeg de indruk dat Sanders naar overtredingen zocht. ‘Helmond Sport maakt twee, drie overtredingen en daar wordt niet voor gefloten. Vervolgens krijgen wij bij de eerste charge een gele kaart en vervolgens rood. Hij maakte het duel hectisch. Pas in de tweede helft hervonden we onszelf.’

    Toch was het te makkelijk om enkel de schuld bij de wat ongelukkig fluitende Sanders neer te leggen. Voor de rust was de thuisploeg niet in staat om het verschil te maken en in de tweede helft vergaten ze een legio aan kansen af te maken. Slot was dan ook teleurgesteld. ‘We vergeten na de rust het duel te beslissen. De ballen werden op het einde zelfs van de lijn gekopt. Na de rode kaart van Helmond Sport (Jop van der Linden, red.) hadden we het af moeten maken. Op deze manier houden we het heel erg spannend. Doodzonde.’

    Bij Helmond Sport konden ze leven met de puntendeling. Toch zag trainer Jurgen Streppel zijn ploeg zeventig minuten lang domineren. ‘De afspraak was dat we vandaag aan Nederland zouden laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Dat hebben we lange tijd ook gedaan. Het is alleen jammer dat we vooral bezig waren met randzaken en niet met ons eigen spel. Toch denk ik dat we een goed Helmond Sport hebben gezien.’

    De trainer baalde van alle ophef omtrent de scheidsrechter. ‘Ik laat me nooit uit over de arbitrage en dat doe ik nu ook niet. Wel heb ik in de rust zowel spelers van FC Zwolle als van Helmond Sport tot kalmte moeten manen. Het ging ten koste van de wedstrijd en beide ploegen hebben niets aan onnodige schorsingen of blessures. Het is jammer dat het zo onrustig was, want dit zijn wel de twee best voetballende ploegen van de Jupiler League. Dat hebben we vanavond te weinig gezien.’ (Stef de Bont VI)

  8. Ze hebben te lang RKC die worst voorgehouden , bij 5 punten voorsprong dacht ik geintje, bij 3 punten kon ik er ook nog wel de humor er van inzien . Maar bij 1 punt
    voorsprong is die worst niet leuk meer , en zijn ze zelf inmiddels een hapklare brok geworden.
    Zwolle, Zwolle hoe kun je zo verschrikkelijk de boel verkl*ten
    Ik vrees dat een hongerig RKC ze nu wel rauw lust

    :'(:’:'(

  9. FC Zwolle dient Botteghin een stevige boete te geven (wat een oen!), tevens mag Diederik Boer naar het Nationaal Toneel, wat een misselijkmakende schwalbe! En dan het treurige publiek wat het nodig vond een bananenliedje te zingen over een voetballer met een kleurtje en ook nog de consequent fluitende scheidsrechter beledigen, Zwolle is aardig op weg een grote club te worden……Maar het goede nieuws is dat ze het nog steeds in eigen hand hebben.

  10. volgend jaar maar weer gezellig naar deventer>:(>:(
    Dit gaat niet meer goedkomen, mentaal is dit een klap, 13 punten voorsprong weggeven. Dat strafpunt komt nu wel erg zwaar aan.
    de druk van het winnen bij sparta is enorm, nu kijken of ze het echt aan kunnen? Ik heb er eerlijk gezegd geen enkele fidusie meer in na de afgelopen weken. rkc ruikt bloed nu. Dit is echt onvoorstelbaar……..

  11. waarom zo’n overtreding van Botteghin bij een 1-0 voorsprong aan de rand van het veld bij een totaal niet gevaarlijke situatie:'(
    Echt zo dom heb ik ze zelden gezien. na de rode kaart van Helmond nog genoeg kansen gehad natuurlijk…….
    En op het moment dat de jongens de echte steun nodig hadden bleef het ijzig stil in het stadion, iedereen is verlamd door de kampioenenkoorts?

  12. Hang dat doek “Slot is met ons” as te blieft weg,
    Slot is al minstens een maand de grote afwezige. (en dus ook Schreurs en Ars)

  13. volgent jaar weer naar eindhove ipv psv, weer naar dordrecht ipv feyenoord, weer naar veendam ipv groningen. Wie wil daar nou nog naartoe. Ik smacht naar de eredivisie. het is goed voor de club, de exposure van de stad, de regio etc.. Het wordt hoog tijd dat de we een blijvertje worden in de eredivisie, dus tussen de plaatsen 6/14. Als het dit jaar niet meteen lukt, dan zie ik ons niet promoveren via de play/offs. Het moet dit jaar eigenlijk wel gebeuren, het gat tussen de ere en 1e wordt steeds groter. Er is nu een nieuw stadion (niet erg mooi met die muren maarja….) en de organisatie is er denk ik ook klaar voor. wil je een middenmotor worden dan MOET het nu anders mis je de boot voor altijd. Zo?n voorsprong weggeven is eigenlijk kampioen onwaardig. Ja Art kan wel lullen dat je na 34 wedstrijden staat waar je hoort te staan, maar als je 30 wedstrijden koploer bent en je wordt geen kampioen, dan heb je gewoon ontzettend gefaald! Dus, kom op nou Zwolle, maak de stad, haar supporters trots!!!!! DOE HET, SCHRIJF OPNIEUW GESCHIEDENIS DOOR KAMPIOEN TE WORDEN!!!!!

  14. mis je de boot voor altijd? Na dat gezeik met everse en het vertrek van het oude bestuur waait er een frisse wind door die betonnen bak van ons. Dat we nu zo’n seizoen draaien heeft niemand kunnen verwachten. Art is een onervaren trainer maar wel met een duidelijke visie. Jaap en Claus blijven allebei nog een jaartje dus voor de toekomst zie ik het wel goed komen. zou mooi zijn als het nu lukt en we hebben nog steeds een goede kans. dus nu er achter staan en pas conclusies trekken als het moment daar is:

    it aint over until the fat lady sings; ” ik ben een zwollenaar”

  15. ’t zal d’r wel op neerkomen dat we thuis tegen RKC laten zien wie de baas in eigen betonbak is, en daarmee promoveren:D

  16. Een scheidsrechter mag NOOIT NIMMER NEVER de hoofdrol pakken , dat deed Sanders en niet voor de eerste keer.

    KNVB cq scheidsrechter- commissie effe luisteren : Sanders is totaal ongeschikt, oprotten die dreul-oor.

  17. Geachte Fczwolle supporter.

    Helaas zit ik, Jarno Bremmer, voor de televisie.

    Na de overtreding van onze Eric Botteghin op een speler van Helmond Sport moest deze eraf met de rode kaart.
    Na deze actie begonnen een paar ⤽supporters⤝ zich verbaal te roeren op het feestvak.
    Volgens mij heeft dit niks meer met feest te maken!

    Maar wat mij betreft verdienen een paar supporters een GIF RODE kaart.

    Ik citeer:

    KK ZWARTE
    ZWARTE AAP
    HE ZWARTE
    MAAR JA IK HEB GEEN BANANEN
    OEH OEH OEH OEH OEH
    BIJNA NIET VAN ECHT TE ONDERSCHEIDEN CHIMPANGEE GELUIDEN

    En dat bij een sportief potje voetbal???

    RACISME HOORT NERGENS THUIS!!!

    ZET FCZWOLLE NIET VOOR AAP!!!

    Jarno bremmer

  18. Wat negatief allemaal.
    Zwolle had wat pecht in de afronding. Bij Rkc houdt het geluk ook een keer op.
    Zolang de kansen nog steeds gecreëerd worden, is er niets aan de hand.
    Rkc wint ook echt niet alles, geluk houdt een keer op.
    dus positief naar het einde!!!

  19. Was een uitstekende wedstrijd. Er werd tenminste weer echt gevoetbald. Zwolle domineerde, alleen de doelpunten bleven uit. Helaas. Nu niet gaan mauwen en de negatieveling uithangen! We staan nog steeds bovenaan!!

  20. negatief allemaal? het is gewoon bizar hoeveel voorsprong we hadden en het nu nog billenknijpen gaat worden waarbij we het misschien ook wel eens niet kunnen gaan redden.

  21. Welkom in de onzekere wereld van de Fc Zwolle supporter! We gaan er voor, we gaan op onze bek en staan weer op en gaan er voor en gaan op onze bek en zeuren wat en staan weer op en gaan op onze bek en zo ga ik al 20 jaar naar onze FC! Ik verwacht niet dat dit direct anders gaat worden al zou dat wel eens leuk zijn…

  22. We blijven op koers, 4 punten voor.
    RKC – GA 0 – 0 :D:D

    Bericht door Mariska, op 9 april 2011 om 10:29
    Er is nu een nieuw stadion (niet erg mooi met die muren maarja….)

    @Mariska, ik heb anders een heel goed zicht op het veld, FP. 17. Hoog en droog. Wat kan mij dan die muren schelen, er zijn heel véél mindere stadions in Nederland.
    En zit je bij Heerenveen ook niet hoger?
    Ook de bezoekers aantallen liggen vrij hoog t.o.v andere JL clubs. Zelfs hoger dan in Tilburg en Exelsior. bv.

  23. @papa

    Je bedoelt waarschijnlijk 3 punten plus beter doelsaldo = 4 pnt voorsprong op RKC…?
    Maakt niet uit .
    Wat een heerlijke zonnige zondag, voor alle blauwe-witte supporters.
    Wie stuurt er nog een bloemetje naar Deventer … Ze hebben immers de opmerkelijke opmars van RKC gestuit , er is zelfs niet gescoord in de blessure tijd,
    hoe is het mogelijk…

  24. @Wimpie, je hebt gelijk, ik had even naar het volgende gekeken en niet de wedstrijd van RKC erbij geteld. deze staat nog niet verwerkt op de fcz site.

    # club G W GL V P DPV DPT
    1 FC Zwolle 30 19 8 3 64 64 20
    2 RKC Waalwijk 29 18 6 5 60 69 38
    moet dus zijn 30 18 7 5 61 69 38

    maar goed dat we tot nu toe alles redelijk dichtgetimmerd hebben.
    Nog 3 punten en 13 doelpunten in de plus, dus.

  25. Bericht door John, op 9 april 2011 om 23:04
    Welkom in de onzekere wereld van de Fc Zwolle supporter! We gaan er voor, we gaan op onze bek en staan weer op en gaan er voor en gaan op onze bek en zeuren wat en staan weer op en gaan op onze bek en zo ga ik al 20 jaar naar onze FC! Ik verwacht niet dat dit direct anders gaat worden al zou dat wel eens leuk zijn…

    Juist verwoord. ook ik hoop dat het volgende seizoen zich voornamelijk op de zaterdag avond afspeelt. En zo niet, jammer dan. Gewoon weer naar de FC.

  26. De scheids was inderdaad schandalig bezig. Maar niet met zwolle te benadelen, dat hadden jullie niet door. Ik zat voor de tv te kijken en de overtreding op muhamadu was schandalig en verdiende echt rood, vanaf de tv beelden was duidelijk te zien de de voeten nog neit in de buurt van de bal kwamen. Maar toen begon het zielige publiek muhamadu uit te fluiten totdat hij letterlijk het veld uit werd gefloten omdat hij zelf om een wissel vroeg. En van de tribunes klonk het bananenlied, lekkere racisten daar dus. Alsof muhumadu er wat aan kan doen dat hij onderuit wordt geschopt. #En de scheids weigerde daarvoor de wedstrijd te staken. De scheids was toen, voor het geval jullie het niet door hadden, de hele tijd bezig zwolle te bevoordelen. Overtreding na overtreding op muhumadu werd niet meer voor gefloten, het was vrijschoppen op hem, en er werd vrijwel alleen maar voor hellemonders gefloten. We kregen geel na geel, en uiteindelijk rood voor vanderlinden op een overtreding die wel hoogstens geel was. De scheids was heel druk bezig het met jullie goed te maken. Dit was mijn eigen beeld van de wedstrijd, maar laat ik nou hierna dit beeld precies terug zien in het ed verslag, maar bedanken jullie de scheids maar, hij heeft jullie het geleijkspel gegeven, tot de rode kaart voor helmond domineerde helmond:

    ZWOLLE – Helmond Sport heeft aan de uitwedstrijd tegen koploper FC Zwolle één punt overgehouden. Na negentig minuten stond er 1-1 op het bord en aan beide kanten tien man in het veld.

    Scheidsrechter Sanders drukte een (te) grote stempel op de wedstrijd. Hij gaf Eric Botteghin na twintig minuten rood na een grove charge op Ibad Muhamadu. Vervolgens was hij continu bezig om dat met Zwolle goed te maken. Ondanks dat de fans zijn moeder in een bepaalde beroepsgroep indeelden.

    De leidsman verzuimde de wedstrijd stil te leggen toen het publiek luidkeels het bananenlied zong voor Muhamadu. Coach Jurgen Streppel van Helmond Sport: “Als ik dat gehoord had, zou ik mijn spelers zelf van het veld hebben gehaald.”

    Al na negen minuten was het 1-0. Uit de eerste fatsoenlijke aanval scoorde de thuisploeg. Albert van der Haar legde de bal uit een vrije trap op het hoofd van topscorer Sjoerd Ars. Helmond Sport was in de eerste helft de betere ploeg. Het kreeg ook goede kansen. Mark Veldmate en Philipp Haastrup misten beiden vrij voor de keeper.

    In de tweede helft was het wel raak. Veldmate tikte na een paar minuten spelen binnen op een assist van Etiënne Esajas. Kort daarna kreeg Jop van der Linden rood. Een goedmakertje.

    Geleidelijk werd FC Zwolle sterker. In de laatste twintig minuten bleef Helmond Sport met kunst en vliegwerk overeind.

    Toch was Streppel niet helemaal tevreden met de 1-1: “Wij waren zeventig van de negentig minuten de bovenliggende partij.”

  27. Bericht door forzafcz, op 8 mei 2011 om 16:00
    jeetje maak je je nog druk om een wedstrijd van een maand geleden??

    stakker

    In Helmond lopen ze nog een beetje achter.

    ;):D;):D

Reacties zijn gesloten.