Blunder gemeente bij plannen school Aquamarijn

Zwolle – De plannen om van basisschool de Aquamarijn op de huidige locatie aan de Turfmarkt een brede school te maken, gaan door conflicterende trajecten niet door.

Uit berichtgeving blijkt namelijk dat stedenbouwkundigen bezig waren met de uitwerking van project Bagijneweide terwijl de school tegelijkertijd met onderwijsambtenaren werkte aan plannen voor de ombouw van de school. Een blunder bij de gemeente Zwolle. Uitkomst van het programma van eisen van project Bagijneweide onthult dat op de locatie van de Aquamarijn over tien jaar sociale woningbouw is voorzien. VVD Zwolle vindt dit een rare zaak en stelt maandagavond vragen aan het college. De gemeente Zwolle verwacht nog voor de zomer een oplossing te hebben voor het huisvestingsprobleem van basisschool Aquamarijn.

Naar aanleiding van deze kwestie legt de VVD de volgende vragen aan het college voor:

 
1. In welk stadium bevond de ontwikkeling naar Brede school zich op het moment dat duidelijk werd dat de ombouwplannen niet kunnen worden voltooid?

2. Hoe vaak en over welke termijn is overlegd tussen gemeente en de Aquamarijn over de realisatie van een Brede school?

3. Is in contact tussen gemeente en Aquamarijn het mogelijk niet realiseren van een Brede school op de huidige locatie ook ter sprake gekomen?

  1. Hoe verklaart u dat twee onderdelen van één gemeentelijk organisatie spreken over verschillende trajecten op dezelfde locatie zonder dit van elkaar ter weten? 5. Hoe kan een dergelijke situatie in de toekomst worden voorkomen?  

    Namens VVD Zwolle fractie  

    Aly van der Vegte

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Blunder gemeente bij plannen school Aquamarijn”

  1. 6. Is er ook een mogelijkheid om alle papierwerken te kunnen overzien zodat dit soort fouten niet nog een keer gemaakt kunnen worden?
    7. Daaruit volgend: hoe zit het systeem van melden van een bepaald project eigenlijk in elkaar?
    8. Mogen wij als VVD daar de volgende keer ook bij gaan zitten als dit ter tafel komt?
    9. Oh ja, dat zitten we al, want we zitten in de gemeenteraad……

  2. De Zwolse wethouder Filip van As erkent dat de gemeente fouten heeft gemaakt rond de uitbreidingsplannen van basisschool Aquamarijn. Deze zou aanvankelijk omgebouwd worden tot een Brede School, maar omdat op dezelfde locatie ook sociale woningbouw gepland staat, gaat de uitbreiding toch niet door.
    Gebrek

    ??Wij hebben als gemeente gefaald??, zegt Van As. ??Er stonden tegelijkertijd twee verschillende projecten gepland, zonder dat dit bekend was van elkaar. Er is een duidelijk gebrek aan communicatie geweest en daar ben ik ook verantwoordelijk voor??.

    Nieuwe locatie
    De gemeente had basisschool Aquamarijn toegezegd mee te werken aan de uitbreiding tot een Brede School. Ze was niet op de hoogte van het plan dat er al was, om op het gebied sociale woningbouw te ontwikkelen. Daaraan zal de gemeente nu vastgehouden, wat betekent dat de Aquamarijn elders ondergebracht moet worden. Tot 2020 kan de school op de huidige plek blijven staan. Zwolle zal samen met het schoolbestuur kijken naar een nieuwe locatie voor de school.

    Schriftelijke vragen
    De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college en wil onder meer weten hoe het mogelijk is dat twee afdelingen binnen één gemeentelijke organisatie zich bezighouden met twee verschillende projecten op dezelfde locatie, zonder dat zij dit van elkaar weten.

    Bron: Binnenlands Bestuur

  3. 9. Oh ja, dat zitten we al, want we zitten in de gemeenteraad……

    Sorry, ik bedoel
    9. onze wethouder De Heer zit als opvolger van onze wethouder Berkhout in het college van B&W en is dus medeverantwoordelijk voor deze blunder.

Reacties zijn gesloten.