Open Brief ChristenUnie over situatie Aquamarijn

Zwolle – De fractie van de ChristenUnie wil in deze open brief haar zorg uitspreken over de gang van zaken rond de Gereformeerde basisschool Aquamarijn. De school heeft gezocht naar een geschikte locatie voor een brede school met buitensschoolse opvang en kinderopvang. Men is terecht gekomen bij de locatie van ’t Turfschip in de Bagijneweide. De school kon via een verbouw en aanpassing van het schoolgebouw geschikt gemaakt worden, aldus de gemeente.

"In januari 2011 kreeg de school nog te horen dat het allemaal in orde zou komen. Pas daarna bleek dat deze plannen conflicteerden met de gefaseerde plannen van de Bagijneweide. In fase 4 is ter plekke woningbouw gepland. Over 10 jaar denkt men toe te zijn aan deze fase. Deze termijn rechtvaardigt niet de investering die nodig is voor de noodzakelijke verbouw en aanbouw. U als college hebt gekozen voor het doorgaan met de ontwikkelingen van de Bagijneweide, waardoor de toezegging aan de Aqaumarijn moest worden ingetrokken. U erkent daarbij uw fout en u trekt het boetekleed aan. U hoort ons niet over uw keus voor de Bagijneweide. Die keus kunnen wij volgen en daar staan wij achter."

Van Boven: "De reden voor deze brief is gelegen in onze constatering dat u wel het boetekleed aantrekt, maar dat u daaraan geen consequenties verbindt. De gevolgen van de door u gemaakte fout legt u daarmee neer bij de school. U stelt dat er geen geld is om op een andere manier invulling te geven aan de voornemens van de school. U gaat op zoek naar een geschikte plek, maar tegelijkertijd stelt u dat er nu geen geld is. U stelt in de informatienota onder het kopje Consequenties, dat de Aquamarijn haar gewenste brede school niet kan realiseren. Dat is wat onze fractie betreft te mager geformuleerd."

"Onze fractie had als formulering in deze paragraaf verwacht, dat het college alles in het werk zal stellen om de realisering alsnog op een andere wijze mogelijk te maken. Onze fractie roept u op om inhoud te geven aan het aantrekken van het boetekleed. Een boetekleed zonder aanvaarden van de gevolgen is geen boetekleed."

"Wij willen als fractie door u geïnformeerd worden over uw voornemens om te komen tot een voor de school aanvaardbare oplossing. Een oplossing, waarbij de school invulling kan geven aan haar – strategische – voornemen om naast het geven van onderwijs ook invulling te geven aan de plannen op het gebied van BSO en kinderopvang."

Met vriendelijke groet, namens de fractie,


John van Boven, fractievoorzitter ChristenUnie

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)