Studentroeiers Boreas winnen op Varsity

Zwolle – Zondag behaalden wedstrijdroeiers Christiaan Sijmons (20) en Bas Tielbeke (23) van de Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas een eerste plek tijdens de 128ste editie van de Varsity. In Houten finishten zij in de lichte twee zonder voor de boten van Asopos de Vliet (Leiden) en Njord (Leiden). Sijmons en Tielbeke wonnen eerder dit seizoen ook al de de Heineken Roeivierkamp in een gecombineerde acht.

boreas.jpg

De Varsity is een van de oudste sportevenementen die Nederland kent. De eerste wedstrijd – toen nog het domein van de universiteitsverenigingen – werd verroeid in 1878. Naast de lichte heren hebben de nieuwe wedstrijdroeiers van Boreas Jeroen Boersma, Gerrit van Beek, Bram van Kleef en Jeroen Frank meegestreden in het veld beginnelingen vier met stuurman Mark Bijma. Zij wisten zich niet te plaatsen voor de finale.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Studentroeiers Boreas winnen op Varsity”

  1. Geweldig! Zie je wel dat studenten meer kunnen dan alleen zuipen? Nu nog een mooi eigen ‘honk’ en de gemeente zet de onderwijsstad Zwolle op een positieve manier op de kaart!

Reacties zijn gesloten.