Bromfietser weigert mee te werken aan blaasproef

Zwolle – Op zondagmiddag 10 april kreeg de politie een melding van een bromfietser die mogelijk onder invloed van alcohol zou zijn. Aan de Nijverheidstraat werd een bromfiets aangetroffen die aan de beschrijving voldeed.

 

politie_logo_4.jpg

 

Bij de bromfiets waren twee personen. Beiden ontkenden op de bromfiets te hebben gereden. De man, een 54-jarige Zwollenaar, voldeed echter aan de beschrijving. De man rook naar het gebruik van alcoholhoudende drank, stak een sigaret op terwijl meerdere malen door de agenten was aangegeven dat dit niet mocht, omdat dit invloed heeft op de blaasproef. Ook wilde hij niet meewerken aan de blaasproef. De man liep weg en beledigde daarbij een van de agenten. Hierop werd hij aangehouden. Ook op het bureau wilde hij niet meewerken aan de ademanalyse. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Bromfietser weigert mee te werken aan blaasproef”

  1. Ik ben tegen alcohol in het verkeer. Maar ik vraag me wel af of ze hier met het innemen van het rijbewijs weg komen. Ze hebben zelf immers niet vastgesteld dat hij de bromfiets (of een ander voertuig) bestuurd heeft.

Reacties zijn gesloten.