Leerlingen CCC nemen je mee naar Zwolse middeleeuwen

Zwolle – Ooit geweten dat de Blijmarkt werd gebruikt om al het wapentuig, zoals de blijden, te verzamelen waarmee de Zwollenaren en bisschop van Arkel ten strijde trokken tegen ridder Van Voorst tot Voorst? Of dat het terras op het Bethlehemskerkplein op een voormalig kerkhof ligt?

11-04-2011_ccc_in_de_middeleeuwen_1.jpg

Verkleed als middeleeuwers namen leerlingen uit HA1E en AG1A van het Carolus Clusius College tijdens een uur durende rondwandeling de belangstellenden mee terug naar de middeleeuwen. Op verschillende plekken in de binnenstad van Zwolle vertelden zij verkleed en geschminkt hun verhaal. De belangstellenden maakten kennis met een doorsnee van de middeleeuwse Zwolse bevolking. Zo kon je meelopen met de boerinnen die hun vee via de Sassenpoort naar de weilanden buiten de stad brachten, kon je vis kopen bij de viswijven of aflaten bij de broeders. Maar ook justitie was vertegenwoordigd door de beul, schout en schepen. Koopmansvrouwen en burgeressen vertelden over de laatste roddels en bierbrouwers lieten trots hun brouwerij zien. De reacties op de verhalen waren enthousiast.

11-04-2011_ccc_in_de_middeleeuwen_foto_ccc.jpg
Marco alias bisschop van Utrecht, Willebrand van Oldenburg, staat bij de
Pelserpoortertoren en vertelt over de stadsmuur die de Zwollenaren
mochten bouwen, omdat hij hen in 1230 stadsrechten zou hebben verleend.


"Ik kom hier wel eens langs  om te winkelen, maar het is mij nog nooit opgevallen dat hier vroeger een bierbrouwerij heeft gezeten."  Maar ook kregen de leerlingen respect van hun volwassen toehoorders. "Knap dat de kinderen hun verhaal zo boeiend kunnen en durven vertellen. Als volwassene zou ik stijf staan van de zenuwen." Ook de leerlingen zelf waren blij met het eindresultaat. "Dit zal ik over 10 jaar nog steeds weten, kunnen niet alle lessen op deze manier gegeven worden?"

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Leerlingen CCC nemen je mee naar Zwolse middeleeuwen”

Reacties zijn gesloten.