Studenten Windesheim nuttigen iftar-maaltijd

Foto van auteur

Dertien studenten van Hogeschool Windesheim, die allen een Islamitische achtergrond hebben, organiseerden woensdagavond in de kantine van de sportzaal van het complex voor hun medestudenten een zogenaamde iftar-maaltijd. De maaltijd valt ongeveer in het midden van de ramadan, de Islamitische vastenmaand.

In de kantine waren deze avond aan lange tafels meer dan 100 studenten en belangstellenden bijeen. In de kleine keuken van de kantine bereidden een aantal vrouwen de voor deze gelegenheid speciale gerechten. Na de uitgebreide maaltijd vond er een debat plaats. De iftar-maaltijd is een onderdeel van een subsidie van 170.000 euro dat staatssecretaris Rutte in april van dit jaar aan de Hogeschool beschikbaar stelde voor de jaren 2006-2008. Deze subsidie is bedoeld voor het stimuleren van allochtoon talent in het hoger onderwijs. Met deze avond hoopt de organisatie het begrip voor elkaar te verbeteren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Studenten Windesheim nuttigen iftar-maaltijd”

 1. Gisteravond ben ik er idd geweest. Een hele vernieuwende en leerzame ervaring. Ik hoop echt van harte dat dit de aftrap was van een jaarlijks terugkerend fenomeen.
  Fantastisch dat dit op de Christelijke Hogeschool Windesheim werd georganiseerd. Hulde voor de initiatiefnemers!

 2. Ik behoor tot 1 van de 13 studenten.
  170.000 euro..????

  Ik zit al 3 jaar op Windesheim tot nu toe geen cent gezien !!!!

  En we moesten bedelen bij alle directeuren voor een kinderlijk bedrag van 1000 euro !!!!

 3. Ik behoor ook tot 1 van de organiserenden.
  De hele organisatie van de iftar-maaltijd is tot stand gekomen door bijdragen van de directeuren van diverse afdelingen van het Hogeschool Windesheim.
  Dus niks geen subsidie.

  Edit:
  Tijdens de avond is door een woordvoerdster aan Weblog Zwolle te kennen gegeven dat dit zo was. Degene heeft ook een persbericht daarover meegegeven zodat we dat konden vermelden.
  Dezelfde studente / woordvoerdster zou ons die avond aanvullende info. sturen, en een student zou rond 22.00 uur gemaakte foto’s leveren. Beiden zijn hun afspraken niet nagekomen.

 4. De avond was inderdaad geslaagd, dankzij de inzet van de hele groep.
  Zelf zat ik ook bij de organisatie en inderdaad we hebben zelfs even gedacht dat we de boel moesten afblazen omdat we de financiering niet rond kregen. Uiteindelijk is dit wel gelukt, maar het was toch een hele taak om alle schools langs te gaan en ons verhaal te doen.

  Dergelijke subsidies, die beschikbaar zijn gesteld, zijn inderdaad ook bij Windesheim beschikbaar.. Alleen kan een spontane activiteit volgens mijn ervaring minder snel ondersteund worden door deze subsidies ivm met het papierwerk wat hier blijkbaar aan vastzit.

  Voor een eerste keer dat zo`n iftar/info avond plaatsvond was de avond zeker geslaagd, en we zijn zeer blij dat de belangstelling zo groot is.

  Vanuit mijn oogpunt is dit voor herhaling vatbaar en kan er veel bereikt worden door het samenwerken met schools te ondersteunen, want feit blijft dat het percentage ‘allochtone’jongeren op hogescholen stijgt (in ieder geval op Windesheim). Door initiatieven
  als bijvoorbeeld debatavonden of een iftarinfo avond wordt inzicht in
  de culturen en achtergronden vergroot en dit zal toch het wederzijdse begrip positief beinvloeden.

  Om een lang verhaal toch maar in te korten, als hele organisatie crew zijn wij trots op de geslaagde avond en danken iedereen voor zijn/haar interesse.

Reacties zijn gesloten.