De groene 10 mijl van Zwolle Zuid

Zwolle – Het nieuwe hardloopevent in Zwolle, de 10 mijl van Zwolle Zuid, is niet alleen een sportief evenement, maar ook een groen evenement. In samenwerking met ROVA wordt op 16 april gezorgd voor het milieuvriendelijk opruimen van het plastic afval zoals drinkbekers. Verder is ROVA aanwezig met haar nieuwe educatiebus voor voorlichting over duurzaamheid en afvalverwerking. Een sportieve en groene samenwerking tussen de 10 mijl van Zwolle Zuid en ROVA.

“Bij een hardloopevenement wordt veel plastic verbruikt om alle sportievelingen te voorzien van water”, legt Hans Paul Visscher uit, mede-organisator van het evenement: “Omdat wij het milieu belangrijk vinden, hebben we de samenwerking gezocht met ROVA.” Deze organisatie zorgt ervoor dat de lege sportdrankflesjes gescheiden worden ingezameld via speciale plasticcontainers. Op deze manier kunnen de flesjes worden gerecycled tot nieuwe plastic producten.

Tegelijk wordt tijdens de 10 mijl van Zwolle Zuid aan het publiek de nieuwe ROVA Groenbus getoond. Deze bijzondere educatiebus op aardgas wordt ingezet om schoolklassen naar ROVA te brengen voor een educatief programma onder de naam ‘Afval scheiden is Goud!’. In de bus krijgen scholieren via aantrekkelijke filmpjes te zien en te horen waarom het scheiden van afval zo belangrijk is. Want alles wat wordt gescheiden wordt niet verbrand met het restafval, maar wordt gerecycled tot nieuwe producten.

Tijdens de 10 mijl van Zwolle Zuid op 16 april kunnen hardlopers meedoen met een ronde door de omgeving van Zwolle Zuid. Wie 10 mijl lopen te ver vindt, kan ook kiezen voor 5 mijl. De start en de finish zijn in het winkelcentrum van Zwolle Zuid aan de Capellenstraat. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan Intermezzo, een inloophuis voor kankerpatiënten en het Jeugdsportfonds Zwolle. Kijk voor meer informatie op www.10mijlvanzwollezuid.nl .

ROVA werkt ook in Zwolle aan een afvalloze en duurzame samenleving. De afvalzorg wordt daarin verder verbonden aan andere thema’s zoals het beheren van de openbare ruimte, het verduurzamen van onze energievoorziening en het terugdringen van CO2 emissies. Het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingen tijdens de 10 mijl van Zwolle Zuid is hiervan een goed voorbeeld. Want door het plastic te recyclen tot nieuwe producten in plaats van het met het restafval te verbranden, wordt CO2 uitstoot voorkomen.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)