Van stoeptegel tot straatbarbecue!

Zwolle – De Buit van Zuid is een activiteit die in straten in Zwolle Zuid wordt ingezet. Wijkbewoners worden bezocht en bewoners geven aan wat zij vinden van hun straat. Qua veiligheid, sociale samenhang en leefbaarheid. In een straatfinale worden de meningen van de bewoners gepresenteerd om vervolgens aan de slag te gaan met actiepunten en leuke activiteiten. De Buit van Zuid is een initiatief van Travers Welzijn ism de gemeente en de corporaties. In Zwolle Zuid is de Buit al in veel straten geweest en vanuit daar zijn actieve bewonersgroepen ontstaan.

flyer_buitvanzuid3.jpg

Woensdagavond 20 april vindt de jaarlijkse Buitavond van de Buit van Zuid plaats. Bewoners ontmoeten elkaar tijdens een verrassend programma. Actieve bewonersgroepen en verenigingen uit Zuid zijn uitgenodigd. Ook andere bewoners uit Zuid zijn welkom.  

 

De avond is interactief en wordt gepresenteerd door theaterproducties de Lichte Kwelling. Thema van de avond: ‘Hoe voorkomen en verwerken we een dip in de buurt!’ Maar er is meer: nieuwe initiatieven en voorzieningen worden gepresenteerd. Genoeg reden om hierbij aanwezig te zijn. Deelname is gratis, opgave kan door een e-mail te sturen naar buitvanzuid@travers.nl . Locatie: Wijkboerderij de Schellerhoeve. Tijd: van 19:30 uur tot en met 22:00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Van stoeptegel tot straatbarbecue!”

  1. http://www.debuitvanzuid.nl/
    Dit is hun website, begrijp er een beetje uit dat er steeds een deel van zuid erbij betrokken wordt. Partnets zijn voornamelijk woningbouwverenigingen.
    Is het dan zo dat in een buurt waar bijna geen huurwoningen staan, hiervoor niet in aanmerking komt. Dat is bij mij in de buurt namelijk zo.
    Denk 80% koop en 20% huur.
    Of zie ik dat verkeerd.

Reacties zijn gesloten.