Concert en cd van Gloria Patri

Zwolle – Het koor Gloria Patri wil u op 13 mei meenemen in de wereld van muziek rond de eeuwwisseling van 1900. Alles zal in het teken staan van deze periode en er zal dan ook gezongen worden van verschillende componisten uit verschillende landen, zodat u een breed muzikaal beeld krijgt van die periode. Zo kunnen we horen dat de verschillende componisten, waarvan gezongen gaat worden, ieder zijn eigen stijl heeft, maar ook weer duidelijke overeenkomsten. Ook komt het publiek in actie doormiddel van het samen zingen van bekende Engelse Hymnes.

Op die avond staat centraal de ‘Missa Portae Honoris’ van Charles Wood die gezongen gaat worden door het koor Gloria Patri en daarnaast zingt het kwartet ‘Voix Celestes’ ook een aantal werken uit diezelfde periode. Gloria Patri heeft voor deze mis gekozen omdat het een onbekende mis is die nog nooit is geplubliceerd op lp of cd, zelfs in bepaalde muzikale kringen in Engeland wist men niet van deze mis af, en doordat het een muzikaal bijzondere mis is met eigentijdse muzikale elementen die voor die tijd heel erg baanbrekend waren. Charles Wood gebruikt een klassieke muzikale opbouw in de mis, maar daarnaast verwerkte hij ook nieuwe muzikale elementen in de mis die toen ook weer heel uitdagend waren voor de toen nieuwe opvattingen in de muziek.
Dat maakt de mis tot een bijzonder geheel en de luisteraar zal dat ook aanvoelen op sommige plekken in de bijzonder muzikale overgangen in de mis. Niet precies bekend is wanneer de mis is geschreven, maar dat zal waarschijnlijk in de jaren tien van de 20e eeuw zijn geweest. Op deze avond zal ook de cd ‘Missa Portae Honoris van Charles Wood en muziek van z’n tijdgenoten’ worden gepresenteerd door pastoor Peter van der Weide. Gloria Patri heeft de primeur door deze mis op cd te zetten met muziek uit Charles Wood zijn periode. Deze cd is te koop na afloop van het concert voor € 13,-

Verder zullen meewerken aan het concert het kwartet ‘Voix Celestes’ en de volgende solisten zullen meezingen in de mis:

Annemarie Pothof – Sopraan,
Poldi Wiersma – Alt,
Peter van der Weide – Tenor
Frans Kramer – Bas/Bariton

Herman Kamp – Orgel

Het geheel staat onder leiding van dirigent Tromp van Goor

De avond begint om 20:00 uur en de toegang is € 7,50 ook te bestellen via 0643013308

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Concert en cd van Gloria Patri”

  1. Bij de informatie over het concert mist de plek waar het gehouden wordt. Het concert vindt plaats in de Plantagekerk te Zwolle t.o.h. Kerkbrugje!

Reacties zijn gesloten.