CSV ’28 nog steeds in de race voor de titel

Zwolle – Bij sommige supporters wordt het geloof op een goede afloop steeds kleiner, maar het team van Arnie Pot gelooft nog steeds in de (kleine) mogelijkheid om kampioen te worden en drukte dat uit door een overwinning op het bezoekende Hardenberg ‘85.

CSV ’28 begon niet zo scherp aan het duel en spits Rick Broek van Hardenberg kreeg in de beginfase zomaar twee kansen om te scoren. Eerst schoot hij voorlangs en vervolgens kopte hij een voorzet van Joost Brand op de lat. Aan de andere kant zat het CSV niet mee toen een goede aanval via Thomas Wieringa bij Lauwand Suleiman belandde. Diens schot ‘smoorde’ in de verdediging van Hardenberg. Er was nog geen kwartier gespeeld toen Mart Borns na een forse overtreding van Rick Broek, zwaar geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd overigens prima vervangen door Kai Renwarin. Na een rommelige fase van beide kanten stichtte CSV ’28 gevaar met een diepe bal op Thomas Wieringa, die door keeper Ignas Peek onreglementair van het scoren werd afgehouden. De vrije trap leverde niets op, maar een kleine 10 minuten voor rust was het wel raak. Lauwand Suleiman werd met een diepe bal weggestuurd, omspeelde zijn directe tegenstander Stef Lennips en gaf een fraaie voorzet die Thomas Wieringa bekwaam afmaakte (1-0).

CSV ’28 wilde doordrukken en legde een serie goede aanvallen op de mat. Echter zonder resultaat. Dat had Hardenberg ’85 wel toen Rick Broek op slag van rust kon scoren, waarbij de indruk ontstond dat keeper Wibo van Dijk zich een beetje op de dalende bal verkeek (1-1). De tweede helft nam CSV ’28 direct het initiatief. Na een paar minuten veroverde Yavuz Özdemir de bal op het middenveld, speelde Thomas Wieringa aan en diens voorzet werd door Peter Bruintjes afgerond (2-1). Niet lang daarna dreigde een nog grotere voorsprong, maar keeper Peek kon met het hoofd een hoge terugspeelbal onderscheppen. CSV ’28 kreeg nog meer kansen maar Gert-Wim van de Esker was wat ongelukkig in de afwerking.

Met nog een kwartier op de klok dreigde Hardenberg ’85 weer langszij te komen toen Rick Broek alleen op keeper Wibo van Dijk afging, maar de sluitpost van CSV ‘28 redde bekwaam. In de volgende minuut werd de wedstrijd beslist. De in de 2e helft prima spelende Yavuz Özdemir zette Thomas Wieringa met een splijtende pass alleen voor keeper Peek, die kansloos was bij het gerichte schot van Wieringa (3-1). Een paar minuten later leekt het erop dat de ingevallen Marnix Wieringa na aangeven van zijn broer zou scoren, maar Marnix miste net het doel en in de slotminuut raakte een schot van Thomas nog eens (via keeper Peek) de lat.

Maurits Vermeulen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “CSV ’28 nog steeds in de race voor de titel”

Reacties zijn gesloten.