Schellerweg vijfde fietsstraat van Zwolle

Zwolle – De Schellerweg wordt de vijfde straat van Zwolle waar fietsers het primaat hebben en auto’s te gast zijn. De Schellerweg is naast een woonstraat een weg waar dagelijks veel fietsers gebruik van maken. In navolging op de Zwarteweg wil de gemeente Zwolle dit najaar de Schellerweg inrichten als fietsstraat. Bewoners van de Schellerweg en de Fietsersbond hebben meegedacht over de weginrichting. Het ontwerp ligt vanaf woensdag 20 april aanstaande twee weken ter inzage in het Informatiecentrum van de gemeente Zwolle.

Acht bewoners en een vertegenwoordiger van de Fietsersbond Zwolle hebben meegedacht over het ontwerp. De eerste avond is gebruikt voor het in kaart brengen van de verkeersknelpunten. Tijdens de tweede avond is het ontwerp besproken. De rijbaan krijgt een soortgelijke indeling als de Zwarteweg: een rode asfaltbaan met aan weerszijden een smalle klinkerstrook. Het kruispunt Schellerweg- Grenslaan-Zwarteweg- Schellerallee blijft een verhoogd kruisingsvlak, maar wordt visueel ‘kleiner’ gemaakt door gebruik van verschillende verhardingsmaterialen. De uitritconstructie op het kruispunt Schellerweg-Schellerpad verdwijnt. De voorrang zal met verkeersborden geregeld worde.

Het ontwerp ligt vanaf woensdag 20 april voor alle belangstellenden twee weken ter inzage in het Informatiecentrum van de gemeente Zwolle (in het stadskantoor op Hanzeland, Lübeckplein 2). De openingstijden van het Informatiecentrum zijn maandagvrijdag van 09.00-17.00 uur en donderdag van 09.00-19.00 uur.

Op een aantal momenten kunnen belangstellenden vragen stellen aan en een toelichting krijgen van een deskundige:

• Don. 21 april 10.00-11.00 uur
• Din. 26 april 15.30-16.30 uur
• Don. 28 april 17.00-19.00 uur
• Vrij. 29 april 14.00-15.00 uur

Het ontwerp wordt in de aankomende maanden technisch uitgewerkt. Deze technische voorbereiding en de procedure voor het selecteren van de aannemer nemen een aantal maanden in beslag. Na de zomervakantie zal met de aannemer de planning van de uitvoering exact worden vastgesteld. Enkele weken voordat de uitvoering begint wordt u via huis-aan-huiskrant de Peperbus, andere media en met borden langs de Schellerweg op de hoogte gebracht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Schellerweg vijfde fietsstraat van Zwolle”

  1. Onnodige geldverkwisting en een verkeer signaal. Steeds meer fietsers trekken zich nergens wat van aan en op steeds meer plekken is de auto “te gast”. Rijd eens in Zwolle rond, kijk hoe veel fietsers zonder verlichting rijden, geen hand uitsteken, overal voorlangs schieten en andere verkeersregels overtreden…

  2. Nou ik ben heel erg voor fietsers hoor, maar dit soort reconstructies kosten vaak een hele bak geld terwijl de winst in de praktijk me vaak een raadsel is. De Zwarteweg fietste volgens mij net zo goed voor ‘ie rood werd en de Nieuwe Deventerweg was met ventwegen en zonder verplichte oversteken voor de reconstructie een heel stuk veiliger voor fietsers dan nu!

Reacties zijn gesloten.