Eindexamenfestival opleiding Docent Theater

Zwolle – Maar liefst elf theatervoorstellingen zijn er te zien tijdens het jaarlijkse eindexamenfestival van de opleiding Docent Theater van ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Zes dagen gepassioneerd theater, met keuze uit voorstellingen als Cowboy’s, Heeft iemand mijn hart gezien?, Radiomannen en nog veel meer. De entree is gratis en iedereen is welkom. Speeldagen: 16 t/m 21 mei 2011. Locatie: ArtEZ Academie voor Theater, Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle Reserveren noodzakelijk!

Helden is het thema en helden zijn de makers van deze intieme theaterproducties zeker te noemen. Een intensieve studie hebben ze achter de rug en de grootste beproeving is misschien nu wel aangebroken. Wat vindt het publiek van hun werk? Toch is niet deze heldendom bepalend geweest voor de titelkeuze. Dat waren wel de helden van de studenten zelf: grootse theatermakers, regisseurs en acteurs, maar ook mensen die dichtbij hen staan. Zoals de ouders, docenten, begeleiders en vrienden: zij waren en zijn de bron van inspiratie.

De opleiding Docent Theater leidt studenten op tot theaterdocent met docentbevoegdheid op eerstegraads niveau in het vak drama en de CKV-vakken in het voortgezet onderwijs. Ook werken veel van onze oud-studenten als theatermaker in het amateurtheater of als educatief medewerker bij professionele theatergezelschappen. Studenten krijgen daarnaast alle bagage mee om alleen of samen met anderen een bedrijf starten waarin zij nieuwe vormen van educatie of het theaterdocentschap ontwikkelen.

Zie ook: http://eindexamenfestivalzwolle.com en de blog: http://eindexamenfestivalzwolle.com/blog/

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)