Toparbiter Roelof Luinge bij Berkum

Zwolle – De competitiewedstrijd in de Hoofdklasse C tussen VV Berkum en ONS Sneek van a.s. zaterdag zal worden geleid door de bekende scheidsrechter Roelof Luinge. Met meer dan 700 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam is Luinge de meest ervaren arbiter in het Nederlandse professionele voetbal.

Vorig jaar werd bekend dat Luinge zou stoppen als scheidsrechter in het betaalde voetbal maar gelukkig voor de sportliefhebbers knoopte hij daar een ‘verlenging’ bij de amateurs aan vast. Dat hij in het professionele voetbal op zijn hoogtepunt afscheid nam blijkt wel uit het feit dat hij in augustus nog werd uitgeroepen tot beste scheidsrechter van het seizoen 2010-2011. Ook in 2005-2006 viel hem die eer al eens te beurt.

De wedstrijd Berkum-ONS Sneek wordt gespeeld op sportpark De Vegtlust in Zwolle en begint om 15.00 uur. Voor beide clubs staan grote belangen op het spel: Berkum zal punten moeten pakken om zich veilig te stellen en de nacompetitie te ontlopen, terwijl ONS nog kansen ziet om dit seizoen een prijs in de wacht te slepen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Toparbiter Roelof Luinge bij Berkum”

  1. dan moeten we na afloop maar even een biertje met roelof drinken. geloof dat ie na afloop meestal nog wel even blijft hangen:D

Reacties zijn gesloten.