Afval Dieze-Centrum en Bagijneweide ook ondergronds

Zwolle – Ook het Dieze-Centrum en Bagijneweide krijgen ondergrondse afvalcontainers. In plaats van inzameling met vuilniszakken en minicontainers komen er in de zomer dit jaar ondergrondse afvalcontainers waarin bewoners het afval makkelijker kwijt kunnen. Via een brief zijn bewoners over de wijziging geïnformeerd en uitgenodigd voor de inloopbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst krijgen bewoners informatie over de plek waar de containers geplaatst worden, hoe ze eruit zien en hoe ze werken.

De huidige manier van afval inzamelen via minicontainers en huisvuilzakken levert voor veel bewoners in sommige wijken ongemakken op. Veel mensen moeten bijvoorbeeld hun afval tot de inzameldag in vuilniszakken bewaren. Ook moeten veel inwoners met de minicontainer door hun woning om het afval aan te bieden. Een andere reden waarom de gemeente Zwolle kiest voor ondergrondse afvalcontainers is dat het straatbeeld er door verbetert. De ondergrondse afvalcontainer is continu te gebruiken, staat netter, voorkomt stank en ongedierte. En door de container enkel voor bewoners toegankelijk te maken wordt illegale storting voorkomen.

Voordat de ondergrondse afvalcontainers worden geplaatst, organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor bewoners op dinsdag 26 april aanstaande tussen 16.00 en 20.00 uur in De Oosterkerk aan het Koewegje 2. Tijdens de bijeenkomst zijn medewerkers van de gemeente Zwolle en ROVA aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden. Daarnaast wordt informatie gegeven over waar de containers worden geplaatst, hoe de containers eruit zien en hoe ze werken.

De afgelopen weken is boven- en ondergronds onderzocht op welke locaties ondergrondse containers kunnen worden geplaatst. Hierbij houden wij onder meer rekening met kabels en leidingen, de verkeersveiligheid en het straatbeeld. Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen bewoners zien welke locaties zijn gekozen. In mei start de gemeente met de plaatsing van de ondergrondse containers. De plaatsing duurt ongeveer zes weken. Wanneer de containers gereed zijn, ontvangen bewoners van ROVA een instructiebrief met het pasje. Vanaf dat moment kan men van de ondergrondse container gebruik maken en is het niet meer mogelijk om het afval op de oude manier aan te bieden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)