Recordpogingen op SBO Facet

Zwolle – Op SBO Facet aan de Palestrinalaan werd donderdagmiddag een recordpoging worden gehouden in het kader van Nationale Sportweek. Facet heeft een eer hoog te houden; vorig jaar hebben leerlingen van Facet het record Handbal – werpen en gewichtheffen – kracht gevestigd.

dsc04389.jpg

Nederland wil de Olympisch Spelen in 2028 naar ons land halen. De basisschoolleerlingen van nu zijn wellicht in 2028 onze Olympische helden! Om een steentje hieraan bij te dragen organiseert SportService Zwolle i.s.m. Facet sinds 2010 elk jaar ‘De Zwolse Recordpoging’. Wat houdt de recordpoging in? Kinderen kunnen zich bij hun leerkracht inschrijven voor vijf recordpogingen, aansluitend bij vijf Olympische sporten. Omdat Facet het belangrijk vindt dat elk kind moet kunnen deelnemen zijn de recordpogingen uiteenlopend qua discipline.

dsc04415.jpg

dsc04366.jpg

dsc04420.jpg

1. Handbal: ‘werpen’
Uitleg: De deelnemer staat op een afstand van de muur. Hij/ zij gooit een tennisbal zo hard mogelijk tegen de muur. Vanaf het punt dat de bal de grond raakt wordt de afstand tot de muur gemeten.
Afstand van de muur: Groep 1,2,3: 2 meter/Groep 3,4,5: 4 meter/Groep 7,8: 6 meter

2. Atletiek: ‘snelheid’
Uitleg: De deelnemer rent zo hard mogelijk over een afstand van 10 meter. De tijd wordt gemeten.

3. Gewichtheffen: ‘kracht’
Uitleg: De deelnemer hangt aan een spijkerbroek. De tijd vanaf de startsein totdat het kind op de grond terechtkomt wordt gemeten.

4. Turnen: ‘evenwicht’
Uitleg: De deelnemer gaat op één been staan. De tijd van het startsein totdat de deelnemer met beide benen de grond raakt wordt gemeten.

5. Voetbal: ‘hooghouden’
Uitleg: De deelnemer probeert een voetbal zo lang mogelijk van de grond te houden met het lichaam (hoofd, benen, voeten). Het aantal keer dat de bal het lichaam raakt en omhoog gebracht wordt, wordt geteld.

dsc04373.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)