Meidendag Zwolle

Zwolle – Donderdag was het weer een bijzondere dag in Zwolle, want voor de 8e keer werd hier een Meidendag georganiseerd door Stichting Meidendag. Nee, niet nagels lakken, winkelen en de laatste modetrends bespreken, maar juist landmeten, lassen en bouwvakkers nafluiten! Een grote groep dames met interesse in de techniek kwamen donderdag bij elkaar aan de Harm Smeengekade 20, waar Stichting Dans en Creatief Centrum Zwolle is gevestigd.

vrouwelijk_lasteam.jpg

Een unieke startlocatie, want alle te bezoeken bouwplaatsen waren op loopafstand. In de grootste danszaal, die opens was omgetoverd in een roze bouwkeet, werden de deelnemende dames ontvangen met een kopje koffie en thee. Nadat de dag officieel werd geopend door de voorzitter van Stichting Meidendag, Daniella ten Berge, kwam Paula van Enk aan het woord. Zij was de gastspreker van de dag en heeft een bouwkundige studie afgerond. Momenteel werkt ze als projectconsultant in de vastgoed bij Moorland Investments. Aansluitend gingen de dames in groepjes uiteen om een brug te bouwen van satéprikkers en spekkies. Deze moest natuurlijk zo gebouwd worden dat deze ook bleef staan. De ware constructeurs kwamen in hen bovendrijven en hele kunstwerken werden gebouwd.

fun.jpg

rondleiding_over_station_zwolle.jpg

ongeregeld_zooitje_bij_elkaar.jpg

Aan het einde van de ochtend bracht de hele club meiden nog een bezoekje aan de nieuw te bouwen woningen en gebouwen in de Kamperpoort. Bouwbedrijf Salverda uit ‘t Harde en Ufkes Apeldoorn zijn daar de Fenikswijk aan het bouwen. De dames kregen daar een rondleiding verzorgd door de beide bedrijven. Menig bouwvakker is nagefloten. Tijdens de middag mochten de dames een kijkje achter de schermen nemen bij de grote verbouwingen van ProRail bij het station Zwolle. Dura Vermeer gaat hier onder andere de voetgangerstunnel onder het spoor door verbreden. Aan de dames was de eer om eens te ervaren welke werkzaamheden daar allemaal door de aannemer uitgevoerd gaan worden.

Alle deelnemende dames hebben zich dan ook volop gestort op landmeten, plannen en lassen. Uiteraard was er ook een rondleiding over het hele terrein en station waar alle veranderingen werden toegelicht. Aan het einde van de dag keerde de hele club dames terug naar de Harm Smeengekade waar ze, weliswaar moe en aardig verkleurd, nog voldaan konden genieten van een heerlijke en gezellige barbecue! Dat er meer behoefte is aan vrouwen in de techniek werd vandaag door alle bezochte bedrijven bevestigd. Ook zij willen graag meer binnen hun bedrijf. Stichting Meidendag maakt zich daar hard voor, want naast regio Zwolle is volgende week Tilburg aan de beurt voor een Meidendag, die ook wordt verzorgd door Stichting Meidendag. Al bijna 40 meiden hebben zich aangemeld voor deze dag!

 

roze_dames_op_de_steiger.jpg

winnende_team_van_bruggenbouwwedstirjd_van_spekkies_en_sateprikkers.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Meidendag Zwolle”

  1. @ Wichert, klopt zeker qua leeftijd. Deze meiden staan nog aan het begin van hun carriëre. De red hats zijn al een heel eind op weg, of hebben het misschien al wel achter de rug. Dus wie weet lopen deze meiden, over 35 jaar ook wel met rode hoedjes op.

Reacties zijn gesloten.