Vrouwen en techniek op Meidendag

Foto van auteur

Zwolle – Hoezo de techniek is een saai mannenbolwerk en niks voor vrouwen? Sterker nog, tijdens de Meidendag die donderdag 18 april werd georganiseerd waren mannen niet eens welkom! Maar liefst 30 meiden uit alle windstreken reisden deze dag af naar Zwolle om op een wel heel erg leuke manier kennis te maken met de techniek.

meidendag_zwolle_2013_-_klein.jpg

In het onderkomen van Stichting Dans en Creatief Centrum Zwolle mocht Stichting Meidendag van start gaan met alweer de tiende Meidendag! Met heus roze Meidendaggebak en kopje thee gingen de deelnemende meiden eerst luisteren naar de vrouwelijke gastspreker Hedwig Verelst, die een civieltechnische studie heeft gevolgd en nu alweer een aantal jaren werkzaam is in de civiele wereld. Direct na de interessante lezing mochten de meiden direct zelf aan de slag, namelijk met een workshop gereedschap pimpen. Gereedschap alleen voor mannen? Dit gereedschap durven ze zelfs niet meer aan te raken! Schroevedraaiers met een kanten randje, zagen met glitters en lijmtangen met bloemetjes en vlindertjes… Op de Meidendag is niks te gek!

 

Aansluitend werden de meiden met hun gepimpte gereedschap door een professionele fotograaf op de foto gezet. Vele gewaagde foto’s was het resultaat.

Met gereedschap vol frutsels nog in de hand kregen de meiden een rondleiding van DC Vastgoedontwikkeling door het voormalig PTT-gebouw naast het station. De meiden moesten goed hun ogen de kost geven, want na de rondleiding werden ze zelf aan het werk gezet: DC Vastgoedontwikkeling is nog bezig om een juiste invulling te vinden voor het pand om het te herstructureren. De meiden dachten mee en 20 minuten later werden er boven verwachting hele goede voorstellen gedaan volgens DC Vastgoedontwikkeling. Ja, je hebt dan natuurlijk wel te maken met technische dames in de dop!

Na een verdiende lunch gingen de meiden aan de slag bij Politie IJsselland in het forensisch lab. Zo mochten de meiden een heuse moord oplossen, kregen ze een rondleiding, wisten ze diverse sporen van zichzelf te onderzoeken en werden er bloedproeven genomen.

Moe maar voldaan strandde de groep technische dames in spe neer in een cafe en konden ze genieten van een heerlijk Italiaans buffet.

Stichting Meidendag kijkt terug op een erg geslaagde tiende editie van de Meidendag en is er trots op dat ze al tien jaar meiden kennis mogen laten maken met de prachtige techniekwereld. Volgend jaar in april wordt er weer een Meidendag georganiseerd! Meer informatie over de Meidendag en de stichting zelf is terug te vinden op: www.meidendag.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)