Strafschoppen en rode kaart nekken FC Zwolle

|   Laatste wijziging

Zwolle – De voorbereiding was zo mooi. Honderden FC Zwolle supporters liepen vrijdagavond  in een ‘Corteo’ vanuit de stad naar het stadion, en de sfeer in het stadion was aan het begin van de wedstrijd puik. De belangrijke wedstrijd eindigde helaas in een domper voor Zwolle. FC Zwolle verloor met 0-3 van concurrent RKC Waalwijk.

FCZwolle_RKC_2011_1876_470.jpg
Eén minuut stilte n.a.v. het overlijden van voetbaltrainer Wiel Coerver

Zwolle had hele goede zaken kunnen doen door thuis van RKC te winnen. Het had dan 6 punten van de concurrent los gestaan, maar het liep vrijdagavond allemaal anders. RKC scoorde al snel in de wedstrijd via Benson een strafschop. Daarnaast kregen de gasten uit Brabant meerdere open kansen die het doel misten. Zwolle kwam er niet aan te pas op dat moment. Van Polen kon de stand op gelijke hoogte brengen, maar zijn lob ging naast het doel. Tot de rust bleef het 0-1. Na de rust kreeg zette FC Zwolle aan, en dat resulteerde in een aantal mogelijkheden. Toen verdediger Drost aan de noodrem trok en de doorgebroken Boerrigter vloerde kreeg hij daarvoor de rode kaart. Vanaf dat moment werd het er voor Zwolle niet beter op. Even later scoorde Boerrigter de 0-2. Scheidsrechter Blom floot naar het oordeel van de Zwollenaren ook geregeld ten voordele van de gasten uit Waalwijk. Die stemming eindigde in spreekkoren tegen de scheidsrechter toen Blom wederom een strafschop aan RKC gaf. Die werd benut door De Groot. Na twee oproepen om met de spreekkoren te stoppen werd de wedstrijd voor enige tijd gestaakt. De eindstand bleef 0-3.

FCZwolle_RKC_2011_2419_470.jpg
Scheidsrechter Kevin Blom staakt de wedstrijd …

FCZwolle_RKC_2011_5999_470.jpg
FC Zwolle voorzitter Adriaan Visser richt zich tot de "supporters"…

FCZwolle_RKC_2011_1899_470.jpg

FC Zwolle is nog altijd koploper maar heeft het zich vrijdag niet makkelijk gemaakt. In punten staat RKC nu gelijk met Zwolle. Zwolle heeft derhalve een beter doelsaldo met +42 tegen + 37 voor RKC. Volgende week speelt FC Zwolle op eigen veld tegen FC Den Bosch, terwijl het een week later het lastige uitduel wacht met SC Cambuur. RKC neemt het nog op tegen laagvliegers RBC Roosendaal en Fortuna Sittard.

Arne Slot toonde zich na afloop realistisch. ‘We kregen al snel een penalty tegen en mochten denk ik nog van geluk spreken dat we geen rode kaart kregen na de overtreding van Saïd. We zijn gewoon weggespeeld vandaag. Bij iedere lange bal van hen stonden ze voor onze keeper.’

Zwolle leek na een 0-1 ruststand wel aardig uit de kleedkamer te komen. ‘We hoopten snel iets af te dwingen, maar kregen al na een kwartier spelen een terechte rode kaart.’

Tot overmaat van ramp legde arbiter Kevin Blom de wedstrijd tien minuten voor tijd nog stil vanwege spreekkoren. ‘Je wilt een mooie avond, dan worden we weggespeeld en gebeurde dat óók nog. Voor ons op het veld was het staken nog wel goed. We hadden even de tijd om alles goed neer te zetten en te zorgen dat we niet nóg een doelpunt zouden tegen krijgen.’

zworkc_1-1.jpg

FCZwolle_RKC_2011_1908_470.jpg

FCZwolle_RKC_2011_1971_470.jpg

FCZwolle_RKC_2011_2020_470.jpg

FCZwolle_RKC_2011_2038_470.jpg

FCZwolle_RKC_2011_2042_470.jpg

FCZwolle_RKC_2011_2056_470.jpg

FCZwolle_RKC_2011_2197_470.jpg

FCZwolle_RKC_2011_2258_470.jpg

FCZwolle_RKC_2011_2287_470.jpg

FCZwolle_RKC_2011_2386_470.jpg

FCZwolle_RKC_2011_6023_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

40 gedachten over “Strafschoppen en rode kaart nekken FC Zwolle”

  1. Uithuilen en opnieuw beginnen, het kan nog steeds. Triest dat het publiek zich verbaal misdroeg en voordat ik commentaar krijg; ik ben fel tegen verbaal en fysiek geweld rondom voetbalwedstrijden, ook als dat bij mijn club gebeurt.

  2. Tja, als je ieder jaar in de Mavo blijft zitten, dan ben je dan ook zeker niet geschikt voor de Havo he?. ieder op zn eigen niveau, zeg ik maar. Maar wel weer een mooie wensdroom aan barrels, jammer.

  3. Ja, echt jammer van een grote groep ‘supporters’. Ze hebben geen idee hoe ze de club zo benadelen. Leef je a.u.b. de volgende keer op iets anders uit!

  4. Verder een bijzonder slechte pot van Zwolse kant. Jammer, jammer, jammer. Het centrale duo Boer / Botteghin wordt erg gemist, maar mag geen reden zijn voor deze domper. De passing en balaannames waren belabberd bij Zwolle. Het wordt nu ECHT spannend!

  5. Ik heb weinig verstand van voetbal, maar ik vind wel dat een provinciehoofdstad een voetbalclub in de eredivisie moet hebben, dus ik blijf duimen.

  6. Het wordt allemaal spannend, maar + 5 doelpunten, hoeft NIET genoeg te zijn, gezien het programma van RKC. Dus 2x winnen is sowieso een must, en dan maar kijken of RKC niet teveel doelpunten maakt.

  7. Er was vrijdag na afloop van de topper tussen FC Zwolle en RKC Waalwijk in de Jupiler League (0-3) maar één conclusie correct. De bezoekers waren op alle fronten beter dan de thuisclub. Dat vond ook FC Zwolle-coach Art Langeler.

    ⤽ Dit is een deceptie, maar de zege van RKC is verdiend⤝, constateerde Langeler bij RTV Oost. ⤽We kenden de aanvallende krachten van RKC, maar we zijn er met open ogen ingelopen. Wij waren er vanavond niet, zij waren scherp en op alle vlakken beter. Alleen na rust dacht ik even dat we terug konden komen, maar na de rode kaart, de derde in drie wedstrijden, was het gelopen.⤝

    Jeroen Drost kreeg na een uur spelen inderdaad rood omdat hij de doorgebroken Derk Boerrigter had neergehaald. Scheidsrechter Kevin Blom gaf RKC daarnaast twee (terechte) penalty??s. Aanleiding voor de Zwolse fans om kwetsende spreekkoren jegens Blom aan te heffen, waarop de wedstrijd een kwartier werd gestaakt. ⤽Ik heb weinig begrip voor de spreekkoren maar kennelijk werkt dat zo in een groepscultuur⤝, vervolgde Langeler ontstemd. ⤽Kevin heeft een prima wedstrijd gefloten.⤝

  8. RTV Oost

    Teleurgestelde supporters van FC Zwolle zijn direct na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk rotzooi gaan trappen buiten het stadion.
    De ME heeft charges uitgevoerd om supporters uit elkaar te drijven. Er werd met stenen gegooid en een aantal auto’s is vernield. Tijdens de wedstrijd was het ook al onrustig in het stadion. Scheidsrechter Blom staakte de wedstrijd in de tweede helft na spreekoren aan zijn adres. FC Zwolle verloor de topper tegen RKC Waalwijk met 0-3. Bij winst zouden de Zwollenaren officieus kampioen zijn geweest van de Jupiler League. Nu staan FC Zwolle en RKC Waalwijk in punten gelijk, met nog twee wedstrijden te spelen

  9. Nog meer elllende:

    Diederik Boer lijkt zichzelf in de vingers te hebben gesneden door beroep aan te tekenen tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De FC Zwolle-doelman is met een averechts effect geconfronteerd.

    Boer ontving afgelopen maandag in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam de rode kaart. De doelman haalde tegenstander James Holland buiten zijn strafschopgebied onderuit. Omdat Boer hierbij ‘ernstig gemeen spel’ zou hebben gebruikt stuurde de aanklager hem een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk.

    Het beroep dat Boer en zijn club Zwolle zijn gestart blijkt echter geen succes. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de straf juist verhoogd, meldt De Stentor. Vrijdag werd de schorsing gewijzigd in vier duels onvoorwaardelijk. Daardoor mist de doelman het competitieslot en het eerste duel in de eventuele nacompetitie.

  10. Tjee, het zit Zwolle niet mee. 🙁
    Ik vraag me wel af hoe welke van de 12e man nu de rellen schoppen: de supporter, de mooiweersupporter of de fan?

  11. Toch is het wel weer jammer dat sommige supporters door spreekkoren weer negatief in het nieuws komen. Dat is niet goed voor zwolle en niet goed voor fc zwolle. Mensen laten we het vriendelijk houden ook als we verliezen.

  12. @Dame:
    Uiteraard geen van genoemde…
    Het is over het algemeen de relschopper die koste wat het kost een rel moet schoppen, liefst ten koste van de voetbalclub voor wie hij zegt te zijn… Dus misschien wel de zogenaamde supporters die stiekum voor de tegenpartij zijn en om die reden dus dan rel gaan schoppen?
    Hoe dan ook een zielig zooitje en ik vind dat zij zelf op mogen draaien voor de kosten voor de ME….

  13. Treffende reactie op website supporters FC Zwolle van ene ‘Zwollenaar’:

    Ik schaam me.

    Voor de prestatie van onze FC. We missen Reijnen, V/d Berg, Botteghin en Boer. Boer als het gaat om het neerzetten van de linie voor zich en de communicatie achterin. Justiana komt tekort voor dit niveau. Olijve mist de snelheid en lengte om in het centrum te staan. Bakkati mist vorm en vooral scherpte. Van der Haar speelde DRAMATISCH. Slot zat niet in de wedstrijd. Bakker mogen ze NOOIT meer opstellen en onze spitsen zijn al weken uit vorm. Belangrijkste is dat we lengte missen. Niemand is langer dan 1.85 en vrijwel niemand heeft spierballen. Allemaal facetten die juist in dit soort wedstrijden nodig zijn. Belangrijkste aspect lijkt toch wel dat veel van deze spelers moeite hebben met de druk die belangrijke wedstrijden met zich meebrengt. Ik snap gewoon niet waarom je tot drie keer toe een domme rode kaart krijgt.

    Ik schaam me voor alle onderontwikkelde ??supporters?? van achter de goal. Ik vind Blom ook een kutscheidsrechter, maar op deze manier dupeer je je club. Dat is niet alleen de boete ( FC Zwolle moet elk dubbeltje omdraaien), maar dat is ook de uitstraling naar buiten toe. En dan na afloop auto??s vernielen en stenen gooien. De confrontatie met de wetsdienaren opzoeken. Triest, triest, triest!!

    Ik heb er overigens wel een hard hoofd in. Volgende week tegen Den Bosch zonder Boer, Botteghin, Drost en V/D Berg. Van der Haar maar een linie naar achteren doen. Pot in de basis (viel prima in en gooide er iig de beuk in). Bakker eruit en Wildschut of Maachi starten. Meer smaken hebben we niet of Rudy Jansen moet weer fit zijn?

    Ik blijf in ieder geval hopen en als we twee keer winnen dan zijn we op zeker kampioen. Daar ben ik van overtuigd!

  14. Wat zou moeten resulteren in een officieus kampioenschap eindigde in een bittere pil. Bedankt Zwolle dat jullie 13 punten verspelen en de unieke kans laten liggen om in het nieuwe stadion voor eigen publiek kampioen te worden. waar was in de 1e helft de wil om te winnen? elk duel werd verloren. Een speler Slot die juist nu zou moeten opstaan liet het wederom afweten. Was voor de wedstrijd zeker van dat Zwolle na sparta uit dit niet meer weg zouden geven. Nu denk ik dat we het niet meer redden. ja het kan nog, maar het spel is niet goed, er worden geen kansen gecreerd en natuurlijk mis je teveel vaste basisspelers. Wat zit ik hier met een kater en dat met zo’n mooi weer buiten

  15. Ik heb mij gistere geschaamd dat ik een Zwollenaar ben.
    Niet alleen om het getoonde spel,maar ook om de spreekoren van de (zogeheten supporters).

    Zo hoort FC Zwolle niet thuis in de ere divisie,want zo”n pak slaag krijg je elke week dan.

    Maar wat een slechte verliezers op de tribune.

  16. Oké resumé,
    -publiek verdiende deze belabberde wedstrijd niet
    -scheids floot opzettelijk slecht maar heeft straks wel een nieuwe keuken
    -spelers Zwolle zijn ongelovelijke #@$#$#@@ als ze dit nog laten schieten
    -Aan RKC kon je zien dat ZIJ wel voor de titel streden
    -Wat een prachtig Paasweekend had kunnen worden eindigt wederom in mineur

  17. Zwolle is totaal op, helemaal kapot gespeeld .
    Nog nooit meegemaakt dat ze drie maal op rij met 10 man doormoeten , niet onder
    Israel (1978 ) niet onder de Roelofjes (2002) en niet met Gait Voges (1954) (kampioens-elftallen)

    Alles zit in het koppie, dat is al sinds Januari niet meer fris…
    Voetballen konden ze als de beste daar ligt het niet aan, tot en met December 2010.
    Anderen die er voor hebben doorgeleerd mogen de komende maanden de theorieën er op los laten , zullen ze doen.

  18. De ervaren spelers van FC Zwolle hebben het de laatste weken laten afweten, vindt Bert Konterman. De technisch manager van FC Zwolle sprak hier vrijdagavond over met TV Oost, toen de topper tegen RKC Waalwijk was onderbroken vanwege kwetsende spreekkoren. FC Zwolle verloor het duel met 3-0, waardoor de naaste belager nu evenveel punten heeft als FC Zwolle.

    Konterman: “Je zag het de laatste weken al. Onnodige rode kaarten van de ervarener spelers. Oude spelers die niet het maximale brengen in een paar wedstrijden en dan kom je tekort.” De nederlaag van vrijdagavond was geen incident, want volgens de twaalfvoudig international ging het sinds de winterstop al mis bij FC Zwolle. “Eerst verlies je wat punten door misschien te veel over het kampioenschap te praten. En daar zijn we allemaal medeschuldig aan binnen de organisatie.” Ondertussen kwam RKC steeds dichterbij. “En vanuit het hautaine gedrag ging toen de spanning de boventoon voeren, waardoor spelers verlamd raken. Met name de ervarener spelers hebben daar moeite mee.”

    Toch is FC Zwolle twee speelrondes voor het einde nog altijd de lijstaanvoerder en heeft het nog vijf doelpunten voorsprong op RKC. In het komende duel mist FC Zwolle wel drie spelers vanwege schorsingen. “Misschien moeten we maar een paar spelers uit de A-jeugd doorschuiven, anders hebben we er niet genoeg”, grapt Konterman. “We moeten kijken wat er nog overblijft en daar het beste van maken. En laten zien dat we echte kerels zijn, want dat heb ik vanavond ook gemist.”

  19. Men waande zich al kampioen. Hoe is het om in de week voorafgaand aan de kampioenswedstrijd in het bijzijn van de selectie met de gemeente Zwolle over het kampioensfeest te praten., JAWEL >:(

  20. Wat iedereen zolangzamerhand aan het vergeten is , is ‘het sportieve feit’ dat Zwolle
    met 1 punt : 68 pnt (FCZ) om 67pnt (RKC) voorstaat, het ‘administratieve feit’ laat zien dat het 67 om 67 is. Het zou me niets verbazen als het kantoor van de KNVB
    straks het kampioenschap heeft beslist, een waarlijk twijfelachtige eer voor de heren van Zeist… >:(

  21. -publiek verdiende deze belabberde wedstrijd niet
    De stad Zwolle verdient dit publiek niet, met hun spreekkoren en auto’s slopen!!!

    -scheids floot opzettelijk slecht maar heeft straks wel een nieuwe keuken
    Ach jong, skei toch uit. FC heeft nog ontzettend geluk gehad dat de scheids niet meer verdiende rode kaarten uitdeelde.

    Het zou me niets verbazen als het kantoor van de KNVB
    straks het kampioenschap heeft beslist, een waarlijk twijfelachtige eer voor de heren van Zeist…
    Piepert. FC heeft zelf een enorme voorstand verkloot, moet je nu niet gaan miepen over dat ene puntje.

  22. vervolg van hierboven,

    De ridders van het Rotterdamse kasteel zijn hiervoor verantwoordelijk, ik zou ze roofridders willen noemen. In mijn Delfse periode kwam ik graag bij Sparta, heren van stand en een fijne sfeer, alleen won PEC Zwolle, later PEC Zwolle 82 er nooit, kan me zelfs geen gelijk spel herinneren, altijd weer een beetje bedrukt terug naar de studiestad.
    Nu is het op het Kasteel een ontstellend zooitje… Je oogst wat je zaait .

  23. scheids floot opzettelijk slecht maar heeft straks wel een nieuwe keuken
    Ach jong, skei toch uit. FC heeft nog ontzettend geluk gehad dat de scheids niet meer verdiende rode kaarten uitdeelde.

    Jij geeft zelf toe geen verstand van voetbal te hebben, dus dit is gezwam van de bovenste plank!

  24. Bericht door Jan Remmers, op 23 april 2011 om 09:57
    Ik heb mij gistere geschaamd dat ik een Zwollenaar ben.

    Kampen is dichtbij, daahaag

    Nooit en te nimmer zal ik me schamen waar ik vandaan kom.

  25. Al die mensen die lopen te zeiken over de supporters en fcz zijn blijkbaar nog nooit en het Zwolle stadion geweest. Dat is mooi, blijf ook maar weg!Voor alle andere (mede)supporters, er is nog een kans.
    Laten we vooral 1 front blijven en de FCZ blijven steunen.
    Van de zeikerds komt geen support voor het team

    Afzeiken is makkelijker dan supporten!!

  26. FC heeft nog ontzettend geluk gehad dat de scheids niet meer verdiende rode kaarten uitdeelde

    Oh en dat roept iemand die geen verstand van voetbal heeft?
    Leg maar eens uit, waar hadden die rode kaarten dan voor moeten vallen?

    Bij de schwalbe van boerrichter, kijk naar de plek waar dit gebeurde, aan de zijkant van de 16.
    eerste gele kaart voor Leon was een aanfluiting, hij gleed met bal buiten de 16. Penalty was ook een schwalbe maar toen begreep Blom al wel dat hij geen 2e geel kon trekken.
    Maar als jij het beter weet (zoals altijd) leg het maar eens uit.

  27. Edwin, zelfs Slot is het met mij eens, hij heeft ook geen verstand van voetbal?

    Arne Slot toonde zich na afloop realistisch. ‘We kregen al snel een penalty tegen en mochten denk ik nog van geluk spreken dat we geen rode kaart kregen na de overtreding van Saïd. We zijn gewoon weggespeeld vandaag. Bij iedere lange bal van hen stonden ze voor onze keeper.’

  28. Bericht door Japser, op 25 april 2011 om 10:15
    Edwin, zelfs Slot is het met mij eens, hij heeft ook geen verstand van voetbal

    Rare conclusie, ik vraag jouw mening, niet die van Slot.

    denk ik

    Dat is hooguit 1, jij had het over kaarten. Dat is meervoud.

    Bovendien heb jij zelf al aangegeven dat je er geen verstand van hebt. Kom je weleens in een stadion bij een voetbalwedstrijd?

  29. John, je hebt gelijk, ik heb niet veel verstand van voetbal.

    Dat jij je dan nog met Slot durft te vergelijken. Eigenlijk zeg je nu dus dat Slot niet veel verstand heeft van voetbal.

  30. Laatste wedstrijd van Cambuur thuis tegen Zwolle is het voor de Zwollenaren verboden om naar Leeuwarden te komen, zeggen verschillende bronnen in Leeuwarden.

    Zal toch niet?

  31. Bericht door Japser, op 25 april 2011 om 21:41
    Edwin, jij hebt het conclusies trekken ook niet uitgevonden he

    Krijg ik nog een antwoord voordat ik dat wel een conclusie trek

    Dat is hooguit 1, jij had het over kaarten. Dat is meervoud.

    Bovendien heb jij zelf al aangegeven dat je er geen verstand van hebt. Kom je weleens in een stadion bij een voetbalwedstrijd?

Reacties zijn gesloten.