Diverse aanhoudingen na voetbalwedstrijd FC Zwolle

Zwolle – Na afloop van de voetbalwedstrijd FC Zwolle – RKC hebben aanhoudingseenheden van de politie 10 personen aangehouden. Een grote groep supporters van FC Zwolle bleef op de Ceintuurbaan hangen, ogenschijnlijk om de confrontatie te zoeken met de supporters(bussen) van RKC.

In het kader van de veiligheid zijn de supportersbussen van RKC via een alternatieve route weggeleid. Toen men dit door kreeg, richtte de woede van de FC Zwolle supporters zich op de politie en werden er stenen gegooid. Er werden vernielingen aan o.a. straatmeubilair aangericht. Door de adequate opstelling van de ME, inzet van politiehonden en effectief optreden van de arrestatie-eenheden, kon de rust weer hersteld worden. Er werden acht personen aangehouden voor openlijke geweldpleging (gooien van stenen naar politie en politievoertuigen), één voor mishandeling en één voor het gooien van vuurwerk. Negen personen zitten nog vast voor nader onderzoek. De Ceintuurbaan is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer, omdat de gemeente de stenen eerst moest weghalen die op de rijbaan lagen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

125 gedachten over “Diverse aanhoudingen na voetbalwedstrijd FC Zwolle”

  1. Beste suppporters,
    Hartelijk bedankt dat jullie je niet konden beheersen en je frustraties op anderen en materiaal richten. Mede door jullie hoort FC Zwolle niet in de eredivisie thuis!!
    Linda

  2. @Linda,

    Duidelijk geen verstand van voetbal. Als je ergens niks van weet, hou dan gewoon je mond dicht. Dat slappe gelul van jou zit niemand op te wachten.

  3. Allemaal een stadionverbod van minimaal 18 maanden.

    Ook diegene die aan de spreekkoren hebben meegedaan opsporen en een verbod geven .

    FC Zwolle word wakker en schop deze randdebielen uit je stadion zodat je weer normaal publiek aantrekt de bezem erdoor en niet in gesprek gaan met wie dan ook.

    En kom nu niet met het verhaal over passie en clubliefde want dit soort mensen heeft dan wel het zogenaamde clubhart op de verkeerde plek !!!!

    KOM NOOIT MEER TERUG

  4. Dat iemand van de PR van FC Zwolle het volgende schrijft zegt al wel genoeg:
    Dat slappe gelul van jou zit niemand op te wachten.

    Schelden en geweld is dus heel normaal bij FC Zwolle. Goed om te weten. Trek alle steun, sponsors en subsidies dan maar per direct in!

  5. onzin dat spreek kooren weetje wat onzin is dat gezijk. Je hebt zeld ie kevin zien fluiten neem ik aan. Maar die relle he Die ME vond het alleen maar mooi geeft voor hun een kik lekker langs suporters rijden en uitdagen . Er pakt een opa een fiets en krijgt zo wat klappen van ME dus suporters helpe die man dat is goed beter dan die man in elkaar te late slaan of niet. gewoon lekker na den bos en leeuwarde als er wat gebeurd boeie ma je moet vedder denke en nie alleen oo die suporters

  6. Linda, je hebt niet alleen geen vestand van voetbal maar je bent ook nog eens dom!!!

    Heilig boontje!! Morgen weer braaf naar de kerk!!!

  7. Stelletje $%^#@&, waarbij een foto nog meer ontwikkeld is dan hen zelf.
    Heb me al langer zitten ergeren aan de groep “supporters” op de noord-tribune in de hoek van de wok.
    Zou me niets verbazen als zij hier ook aan hebben meegedaan.

  8. fczsuporter, aan je taakgebruik kun je zien dat je een heel laag iq hebt. Gebruik je gezond verstand eens. Met dit soort supporters is het maar goed ook dat zwolle niet gaat promoveren. Spijt me heel erg, want had zelf ook met normale supporters de eredivisie ingewild.

  9. @klambisk, denk jij dat er met deze supporters in deze omstandigheden een “normaal” gesprek te voeren is. Kijk is hoe hij hier al reageerd.

  10. Ook die mensen in de hoek op Noord zijn echte supporters.
    Anders kopen ze niet wekelijks een kaartje of hebben een seizoenskaart. Voetbal is emotie, daar horen spreekkoren bij. Dat is niet altijd goed te praten maar dat is nou eenmaal zoals het al jaren gaat. Enigzins kan ik me wel vinden in de supporters die zoiets roepen. Als jij al ziel en zaligheid voor jou club FC Zwolle geeft en je wordt zo benadeeld door een man die geil wordt van zijn eigen autoriteit dan heb je het volste recht je een keer te laten gaan. Dit gebeurt natuurlijk niet wekelijks. We hebben het hier over een scheidsrechter die Europese wedstrijden fluit. Er gebeuren in grotere stadion in Nederland ergere dingen qua spreekkoren, dan heeft deze man niet het lef het spel stil te leggen. Ze durven het altijd alleen bij de kleine clubjes. Doe het maar eens in de aRENa.

    En wat er na de wedstrijd gebeurt is van een ander kaliber. Maar dat is de maatschappij anno 2011. Blijkbaar moeten we dat maar eens met zijn allen gaan accepteren.

  11. @echte zwollesupporteR
    Petje af, dat iemand met dyslexie hier een stukje durft te schrijven!!!
    Of ik het nou wel of niet met de inhoud van dit stukje eens ben, doet er verder niet toe. Hier blijkt maar weer hoe goed wij mensen in hokjes willen stoppen, als iemand niet goed kan schrijven, heeft hij/zij maar meteen een laag iq, lulkoek!
    Daarbij valt mij ook op, dat je zelf het woord supporter niet eens kan schrijven. De laatste letter van dit woord maar met een hoofdletter geschreven, zodat je ziet wat je fout gedaan hebt.

  12. @ingrid

    Nou hij had prima naar ons toe kunnen komen als hij ergens last van had.
    Zoals PR al zegt, voetbal is emotie, daar horen spreekkoren en dergelijke bij maar dat is niet altijd goed te praten.

    Als je naar de voetbal gaat voor ontspanning ga dan lekker naar het Nederlands elftal, daar kan je lekker 90 minuten zitten en je mond houden.
    Voor de meeste mensen zit het echter niet zo en is voetbal meer dan ‘gewoon’ kijken. Als je dat niet wil snappen blijf dan lekker weg.

  13. @PR

    Die Arena of moet is zeggen aRENa zoals jij het zegt….. zie je echt niet volgend jaar, net als alle andere stadions in de eredivisie

  14. @Rutger1,

    Dat maakt niet uit. Ik zit er volgend jaar ook tegen Emmen, jij ook?
    Of kom je alleen net als die 5000 anderen, alleen als ze bovenaan staan?

  15. @pr
    Natuurlijk, dat kan ook, maar het ging mij meer om het commentaar dat de een van de ander krijgt. Meteen iemand in een hokje stoppen en zeggen dat iemand’s iq laag is omdat zijn/haar taak(?) gebruik niet goed is!

  16. Haha…wat een reacties hier. Over het reageren van Klambisk maar niet te spreken. Jij denkt echt dat er normaal met jullie te praten valt in zo’n situatie? Die beste man zal het niet eens durven. Maarja, jullie zijn “echte” supp’s he…dan mag je de boel verzieken voor een ander.

  17. maar zegen niet promoveeren hahaha we kunnen het nog steets worden. Ik heb er teminste nog vertrouwe in. en zegge IQ ik hou van de club en als hij niks had gedaan en gewoon goed fluit. Dan krijg je ook geen spreekkoren

  18. hee rp heelemaal gelijk wij komen teminste ik heb zijzoenskaart. neem ik aan en gaan gewoon. Wij staan agter de club zelf als ze onderaan staan.

  19. Wat een deceptie! RKC was wel sterker maar het valt ook niet mee om tegen 12 man te voetballen. Het was een schandalige vertoning wat deze scheidsrechter liet zien. Rond uit belachelijk! Tja, dan kun je eigenlijk wel verwachten dat de trouwe supporters van alles gaan roepen (zoals: Je moeder is.. niet stoer 😉 Daarbij lopen de emoties soms hoog op.

    Wat het rellen betreft;
    Het gaat uiteindelijk maar om een hele kleine groep die zich misdraagt. Het gros gedraagt zich prima. Daar kun je niet een hele tribune cq groep voor veroordelen.

    Volgende week maar weer met volle moed naar het stadion! Hopelijk zijn de “nieuwe” supporters niet al te zeer afgeschrikt!!
    Forza Zwolle!!

  20. @Fredje

    Hoor je mij ergens zeggen dat wij wel echt supporters zijn en anderen niet? Nee toch? Een ieder support z’n team op zijn eigen manier.
    Hoor je mij verder zeggen dat wij de boel mogen verzieken? Nee toch? Dus denk eerst even na voor je wat zegt.

  21. Het heeft geen zin om elkaar hier onderuit te halen, om het feit dat iemands schrijf taal gebruik niet geweldig is. Daarom mag je hier wel je mening geven.
    Maar het is toch echt niet normaal om in en stadion spreekkoren aan te heffen ( en als echte supporter weet je dus nu ook dat dit FC Zwolle weer het nodige gaat kosten). En omdat het de supporters niet lukt om bij de sopporters van RKC te komen, ga je het bot vieren op de spullen van een ander (oh wé wanneer dit gebeurt met de spullen van 1 van deze supporters).
    Was na de wedstrijd blijven staan wachten op de spelers van FC Zwolle, en Art Langeler, en had daar gevraagd wat er aan de hand is.
    Zij zijn het die het af hebben laten weten.

    Ik hoop echt dat FCZ het nog gaat halen, maar nu de 3e basis speler in de resterende 2 wedstrijden niet mee kan doen, vrees ik het ergste.

  22. zwollenaar is back zegt wat goeds waar veel mense zig in vergissen. Zo hoor je altijd na suporters oo het zijn hooligans. Dikke onzin zonder de harde kern was het ma dood in het stadion.

  23. onzin dat suporters alles doen ME die een opa wil slaan is ook goed want is zeker ook een hooligan die man pakt alleen zun fiets. Me vind het mooi om te relle is voor hun net hard druks vraag het ze ze worde ferlegen en zegge soms ja. en zomaar onschuldige mense een ME bus in gooie is dom. Die lui zegge ook bij de me pak die gekke

  24. Voetballen! Voetballen! Voetballen! Vakkie 1 Vanda’s-Noord hooligans…Arie kom volgende keer bij mij op schoot uithuilen lekkere Gorkie van me…

  25. @echte zwollesupporteR
    Petje af, dat iemand met dyslexie hier een stukje durft te schrijven!!!

    Dyslexie.. yeah right… dit heeft geen fuck te maken met dyslexie. Wat fczsuporter hier uitbraakt via zijn toetsenbord is gewoon een extreem lage kennis van de Nederlandse taal. Met leren, ongeacht zijn/haar IQ, kan daar nog heel wat aan te doen zijn.

    OT: Dat er hier nog steeds mensen zijn die de ‘supporters’ buiten durven te verdedigen. Slopen van spullen hoort er niet bij, en zal NOOIT geaccepteerd worden! NOOIT!

    En het ging ook bij de spreekkoren niet om ‘enkelen’, dit waren honderden mensen. Dus je daar achter verschuilen is een beetje sneu. Wees een man (m/v) en kegel de relschoppers er uit, samen staan jullie sterk!

  26. sloopen hoord nie ma jij weet mis zelf ook wel dat de ME mede uitdaagt nie dat ik rel. Ik keek wel vind ik wel mooi opzich is wel wat er gebeurd ma oke alles sloopen nee is niet goed. ps ik geef me mening boeie wat andere vinde ben me zelf ongeacht hoe ik schrijf. hier zitte spellings fouten in na iedereen zeurt dus ga het ook nie goed zette ze moeten maar rekening houden met dat soort mensen want er zijn er veel meer met dyslectie

  27. Dat 35 jongeren (volgens mij allemaal in de leeftijd 16-22 jaar) buiten het stadion de boel op zijn kop zetten tov 9.965 mensen die normaal het terrein verlaten betekent nog altijd dat de andere 99,65% van de supporters wel normaal kan doen.

    Wat betreft de spreekkoren, ik heb er niets mee, maar begrijp dat sommige mensen hun emotie niet anders kunnen uitdrukken. Voel meer voor “Kevin Blom, je bent een amateur o.i.d.

    Waar ik meer moeite mee heb is het uitfluiten van je eigen team. Juist als ze even wat minder voetballen moeten ze aangemoedigd worden. Het blijven altijd “onze” jongens!

  28. ja en bij een staking dat 3 kwart weg loopt steunen en hier schrijfen we worden tog geen kampioen meer ik zeg wel blijfen steunen ik ben er bij elke wetrijd tot einde van dit zijzoen ik moet het geld ook ophoesten ma het het er voor over

  29. Linda jij hebt het even duidelijk gezegd ik ben het volkomen met je eens ze moesten zich schamen dat soort supporters dat zich niet normaal kan gedragen. Het is jammer dat ze dit stadion niet buiten Zwolle hebben gezet bij de hessenpoort dat had veel beter geweest voor de aan en afvoer van dit tuig dat het plezier van de echte supporter vergald

  30. Voor de duidelijkheid; Blom floot prima en RKC heeft meer dan terecht gewonnen. Luister maar eens naar de trainer van FC Zwolle, daar kunnen heel veel reageerders hier nog wat van leren. Verbaal en fysiek voetbalgeweld is nooit goed te praten!

  31. @zwolleinthuus ;ook al zaten er 60.000 man in ’t stadion, dan blijven die 35 jongeren de zaak verstieren, en mogen ze wat mij betreft een stadionverbod krijgen.
    “Begrip dat sommige mensen hun emoties niet anders kunnen uitdrukken”; prima, maar daar wordt de situatie niet anders van. Ook die schreeuwers mogen van mij een stadionverbod krijgen, en bovendien meebetalen aan de boete voor de club.

    Maar ’t zal wel weer anders lopen: alle betrokkenen zijn inmiddels vast wel bekend bij de club, maar mogen a.s. thuiswedstrijd gewoon weer naar binnen, onder het motto: foei, denk erom, niet weer doen hoor!

  32. @drama: dat is wat ik bedoel. Mij zul je dergelijke spreuken niet horen schreeuwen. Helaas wel anderen, meebetalen aan de boete is dan wel een mooie, alleen niet uitvoerbaar……… (denk ik)

    Qua rellen mogen 35 het niet verzieken voor de anderen.
    Hoop dat de nieuwe voetbalwet hier bij komt kijken. op thuiswedstrijddagen van Zwolle elk uur melden op het politiebureau, vanaf 3 uur voor de wedstrijd tot 3 uur na de wedstrijd. En dat minimaal een jaar lang!

  33. Iedereen heeft weer is een mening, prima. Maar ga nou niet al invullen wat de straf moet worden etc… Daar heb je gewoon geen bal mee te maken. Eigen rechtertje spelen werkt niet in dit land gelukkig, voor de rleschoppers niet maar ook niet voor de azijnzeikerds hier die het allemaal zo goed weten.
    Laten we trouwens ook even reeel zijn; hoevaak is het zo onrustig als vrijdag geweest de afgelopen jaren? Juist, dat valt dus reuze mee….. (Niet dat ik het goedkeur! Maar laten we niet gaan piepen!!!!!)

  34. Bericht door Linda, op 23 april 2011 om 13:53
    Dat iemand van de PR van FC Zwolle het volgende schrijft zegt al wel genoeg:
    Dat slappe gelul van jou zit niemand op te wachten.

    Schelden en geweld is dus heel normaal bij FC Zwolle. Goed om te weten. Trek alle steun, sponsors en subsidies dan maar per direct in!

    Sjezus wat een dom geemmer. Omdat 1 persoon wat tegen jou zegt, moet iedereen boeten….

    Bericht door Arie, op 23 april 2011 om 14:34
    Stelletje $%^#@&, waarbij een foto nog meer ontwikkeld is dan hen zelf.
    Heb me al langer zitten ergeren aan de groep “supporters” op de noord-tribune in de hoek van de wok.
    Zou me niets verbazen als zij hier ook aan hebben meegedaan.

    Blijkbaar weet je wie het zijn, dus spreek ze voortaan ff aan.
    Oh ja, volgens mij zitten ze er nog niet zo lang op die plek.

    Bericht door Stadshagenees, op 23 april 2011 om 23:39
    Voor de duidelijkheid; Blom floot prima en RKC heeft meer dan terecht gewonnen. Luister maar eens naar de trainer van FC Zwolle, daar kunnen heel veel reageerders hier nog wat van leren. Verbaal en fysiek voetbalgeweld is nooit goed te praten!

    Tuurlijk floot Blom prima in jouw ogen. Kwam mooi uit, kreeg je eindelijk een keer je zin. Of was je jouw ronduit kinderachtige reactie alweer vergeten?

  35. Ik vind dat ze moeten stoppen met dit soort mensen supporters noemen! Hoe help je je club met dit soort acties?
    Ik vraag me ook af hoe de beruchtgeving hier was geweest als ze wel gewonnen hadden.

    Ik snap er niets van! Je verpest het dan toch voor anderen?

    Op Hyves zag ik bijvoorbeeld een reactie van Natascha. Die baalt van het verlies, maar pakthet volwasen op.

  36. Bericht door Plantje, op 24 april 2011 om 08:55
    Ik vind dat ze moeten stoppen met dit soort mensen supporters noemen! Hoe help je je club met dit soort acties?

    Niet, maar het lucht wel op. Hij was gewoon oneerlijk aan het fluiten met een aantal dubieuze beslissingen (zie ook interview van Ruud Brood). Daar kan je als supporter niets aan doen, behalve laten horen dat je het er niet mee eens bent. Ik geef toe, de woordkeuze was wat ongelukkig. Een groot gedeelte van het stadion zong mee.

  37. Ok dat je wat meeroept met anderen… In het heetst van de “strijd” kan ik me daar nog wel wat bij voorstellen.
    Maar over de mensen die vernielingen aanrichten en de confrontatie met supporters van de tegenpartij aan willen geldt voor mij dat ik het niet kan begrijpen! Dan ben je volgens mij toch wel over een paar grenzen heen waar echte supporters niet overheen gaan!

    Maar voor de duidelijkheid:ik heb zelf niets met voetbal, maar kan alleen als mens zeggen dat ik er niets van begrijp.

  38. De term supporter is voor velen een container begrip waar van alles aan opgehangen kan worden.
    Iedereen vult het anders in. Uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Supporters onder elkaar begrijpen de emotie die achter het gedrag ligt. Ze kunnen het er niet mee eens zijn, maar het begrip is er wel.
    Maar om nu te zeggen dat de supporters elkaar dan maar aan moeten gaan geven is natuurlijk onzin. Onzin onder de supporters, maar voor buitenstaanders de normaalste zaak van de wereld omdat ze de onderlinge band van clubliefde en stadliefde nooit zullen begrijpen. Daarom is iedereen op het vak gelijk aan elkaar. 1000 jaar bajes, 1000 verschillende nationaliteiten, 1000 verschillende opleidingen uit verschillende steden 1000, nou ja je snapt em wel.
    Ik hoop dat de opgepakte jongens snel weer vrij zijn en bij ons op het vak zitten en dat de straffen mee zullen vallen.
    Dat er iets in het stadion gebeurt is jammer voor de club en het is begrijpelijk dat ze hier tegen op gaan treden, maar dat is iets voor de dappere politie….
    De dappere agenten die vooraf de Corteo al de supporters provoceerden door aan te geven dat er keihard opgetreden gaat worden tegen illegaal afgestoken fakkels en dat de ME uit Deventer komt en keihard zal optreden. De politie die tijdens de wedstrijd mensen van het vak wilden gaan halen met valse beschuldigingen en driegen dat die jongen anders de dag erna wel even thuis op zullen halen. Met een peleton aan stille politie agenten die in groepjes de sfeer bepalen met hun agressieve houding.
    Benzine op het vuur, maar dat is de politie waar je ten alle tijden respect voor moet hebben….

  39. Maar over de mensen die vernielingen aanrichten en de confrontatie met supporters van de tegenpartij aan willen geldt voor mij dat ik het niet kan begrijpen

    Dat was een kleine groep, hooguit 50 man.
    Iedereen keurt dit af, maar bij de uitwedstrijd zijn er stenen gegooid door de aanhang van rkc naar de bussluis wat vol stond met zwolle supporters. Helaas stond de politie van Waalwijk uit hun neus te vreten en werd er niet opgetreden.
    Naar goed christelijk gebruik is het oog om oog en tand om tand.

  40. edwin heeft gelijk iedereen loopt maar te zijken oke zwolle speelde ook niet goed ma ik wist zeker als blom anders had geflooten gewoon eerlijk was het geen 0-3 geweest dan mis 0-1

  41. Waarom zijn er nu op dit moment 55 reacties?
    Er is zo vaak narigheden en vandalisme in de regio, dat staan er hooguit vijf.

  42. @zusenzo

    Waarom…

    omdat een aantal webloggers (japser, stadshagenees, pieters) kennelijk niks beters te doen heeft dan zout in de wonden wrijven en vanachter hun toetsenbord generaliserende uitspraken te doen waarme elke FC Zwolle supporter wordt veroordeeld voor hetgeen slechts enkelingen op hun geweten hebben.

  43. Naar goed christelijk gebruik is het oog om oog en tand om tand.

    Dat heb je mis Edwin. Dat zijn meer praktijken van een moslim. Had je niet gedacht he, dat je je daarmee vergelijkt 😉
    Een Christen zal zijn andere wang toekeren.

  44. Kleine reminder…

    Reacties moeten gaan over het onderwerp van het artikel. Een reactie moet inhoudelijk zijn en tot doel hebben bij te dragen aan een goede discussie. Een reactie mag geen kwetsende, grievende of laatdunkende uitlatingen bevatten. Hieronder vallen nadrukkelijk smaad, laster en racistische uitspraken.

  45. Tja, als je wilt weten wat er aan de onderkant van de Zwolse samenleving leeft moet je vooral deze commentaren van deze ééncellige wezens lezen, voor zover ze in te begrijpen taal te lezen zijn.
    Vooer mij is FC Zwolle echter een respectabele sportorganisatie die veel bijdraagt aan de vorming van de jeugd en de sport in velerlei opzichten en ik had ze graag als vertegenwoordiger en boegbeeld van onze provinciehoofdstad in de eredivisie gezien.

  46. Bericht door Zwolle-Noord, op 24 april 2011 om 18:29
    rot toch op man mensen die hier praten hoor je in het stadion niet nergens, internetgedrag dat is pas zielig laat je dan x horen inplaats van hier reacties te plaatsen

    Waarom mogen mensen hier niet reageren? Waarom moeten mensen naar het stadion komen om zich te laten horen? Ook als voetbal wellicht niet hun ding is?

  47. Bericht door demanvandestraat, op 24 april 2011 om 14:10
    Tja, als je wilt weten wat er aan de onderkant van de Zwolse samenleving leeft moet je vooral deze commentaren van deze ééncellige wezens lezen,

    Vreemd, dus als mensen reageren buiten jouw referentiekader is het de onderkant van de Zwolse samenleving?
    Wat is dan de middenmoot en wat is de bovenkant?

    En bovenal; wie ben jij om dat te bepalen.

  48. Bericht door Marcello, op 24 april 2011 om 12:42
    Naar goed christelijk gebruik is het oog om oog en tand om tand.

    Dat heb je mis Edwin. Dat zijn meer praktijken van een moslim. Had je niet gedacht he, dat je je daarmee vergelijkt
    Een Christen zal zijn andere wang toekeren.

    http://www.statenvertaling.net/bijbel/deut/19.html#21

    Exodus 21
    De eerste tekst waar de uitdrukking oog voor oog, tand voor tand voorkomt is in Exodus 21, het hoofdstuk direct volgend op Exodus 20, waarin de zogenoemde 10 geboden worden beschreven. Hoofdstuk 21 begint met het beschrijven van de onderwijzingen aangaande het omgaan met een slaaf en beschrijft in Exodus 21:22 – 27 dan de volgende situatie: 22 Wanneer mannen vechten en een van hen stoot een zwangere vrouw, zodat haar vrucht afgaat, maar zonder ander letsel, dan zal zeker een boete worden geëist, naardat de man van die vrouw hem oplegt, en hij zal het volgens besluit van de rechters geven. 23 Maar indien er een ander letsel is, zult gij geven leven voor leven, 24 oog voor oog, tand voor tand, hand voor hand, voet voor voet, 25 blaar voor blaar, wond voor wond, striem voor striem. 26 Wanneer iemand het oog van zijn slaaf, of het oog van zijn slavin, raakt en het vernielt, zal hij hem om zijn oog vrijlaten. 27 En indien hij een tand van zijn slaaf, of een tand van zijn slavin, uitslaat, zal hij hem om zijn tand vrijlaten.
    In dit tekstgedeelte wordt in vers 23 tot en met 25 beschreven welke genoegdoening moet worden gegeven, waaruit de basisgedachte is af te leiden dat de daad en genoegdoening in de juiste verhouding met elkaar moeten staan. Belangrijk is op te merken dat er staat geschreven: zult gij GEVEN en NIET zult gij NEMEN. Bovenstaand tekstgedeelte heeft dus niets met wraak te maken, maar ten diepste met het herstel van de aangerichte schade.

    Leviticus 24
    Een tweede gedeelte waarin de uitdrukking oog voor oog, tand voor tand voorkomt is te vinden in Leviticus 24:19,20: 19 En wanneer iemand zijn volksgenoot lichamelijk letsel toebrengt, dan zal hem evenzo gedaan worden als hij gedaan heeft: 20 breuk voor breuk, oog voor oog, tand voor tand; hetzelfde letsel, dat hij een mens heeft toegebracht, zal hem toegebracht worden.
    Evenals in het gedeelte in Exodus betreft het hier een beschrijving van een situatie waarin de geleden schade in verhouding tot het gedane leed moet worden vergoed en is er ook hier geen sprake van wraak.

    Dus dit staat niet in de bijbel?

  49. Edwin, Als deze ééncellige wezens aan de onderkant van de samenleving alleen maar buiten mijn eigen referentiekader zouden vallen had ik inderdaad niet veel recht van spreken.
    Maar gezien de afkeuring van het grootste deel van onze samenleving en het legertje wetshandhavers dat er voor nodig is om deze aggresievelingen in toom te houden sta ik geloof ik niet alleen in mijn mening.
    Ps, Ik gebruik bij opzet de naam supporters niet omdat deze naam net zo misleidend en onjuist is dan de titel koffieshop voor een drugskeet.

  50. @Edwin lees je eigen quote nog eens goed door en dan vooral de uitleg dat plaats je nl 😉

    Evenals in het gedeelte in Exodus betreft het hier een beschrijving van een situatie waarin de geleden schade in verhouding tot het gedane leed moet worden vergoed en is er ook hier geen sprake van wraak.

    In dit tekstgedeelte wordt in vers 23 tot en met 25 beschreven welke genoegdoening moet worden gegeven, waaruit de basisgedachte is af te leiden dat de daad en genoegdoening in de juiste verhouding met elkaar moeten staan. Belangrijk is op te merken dat er staat geschreven: zult gij GEVEN en NIET zult gij NEMEN. Bovenstaand tekstgedeelte heeft dus niets met wraak te maken, maar ten diepste met het herstel van de aangerichte schade.

    Het is een uitleg en geen letterlijke tekst zo zijn er diverse gemeenschappen gekomen omdat die het anders uitlegden.

  51. @PR.

    – Spreekkoren is emotie, daar kun je niets aan doen
    – Geweld is de maatschappij anno 2011, daar kun je niets aan doen
    – Iemand die er wat van vindt is dom en moet zijn mond houden

    Lees je eigen uitspraken nog eens na en trek dan, drie dagen later en hopelijk een beetje afgekoeld, je conclusies.

  52. Bericht door Derk, op 24 april 2011 om 22:33
    @Edwin lees je eigen quote nog eens goed door en dan vooral de uitleg dat plaats je nl

    Evenals in het gedeelte in Exodus betreft het hier een beschrijving van een situatie waarin de geleden schade in verhouding tot het gedane leed moet worden vergoed en is er ook hier geen sprake van wraak.

    In dit tekstgedeelte wordt in vers 23 tot en met 25 beschreven welke genoegdoening moet worden gegeven, waaruit de basisgedachte is af te leiden dat de daad en genoegdoening in de juiste verhouding met elkaar moeten staan. Belangrijk is op te merken dat er staat geschreven: zult gij GEVEN en NIET zult gij NEMEN. Bovenstaand tekstgedeelte heeft dus niets met wraak te maken, maar ten diepste met het herstel van de aangerichte schade.

    Het is een uitleg en geen letterlijke tekst zo zijn er diverse gemeenschappen gekomen omdat die het anders uitlegden.

    breuk voor breuk

    Staat er toch echt.

  53. Bericht door demanvandestraat, op 24 april 2011 om 21:57
    Edwin, Als deze ééncellige wezens aan de onderkant van de samenleving alleen maar buiten mijn eigen referentiekader zouden vallen had ik inderdaad niet veel recht van spreken.
    Maar gezien de afkeuring van het grootste deel van onze samenleving en het legertje wetshandhavers dat er voor nodig is om deze aggresievelingen in toom te houden sta ik geloof ik niet alleen in mijn mening.
    Ps, Ik gebruik bij opzet de naam supporters niet omdat deze naam net zo misleidend en onjuist is dan de titel koffieshop voor een drugskeet

    Wat is dan de middenmoot en wat is de bovenkant?

    En bovenal; wie ben jij om dat te bepalen.

    Ga je gang, nu de rest nog beantwoorden.

  54. Beste Elrey, ik scheer helemaal niet alle FC Zwolle supporters over 1 kan, hoe kom je erbij? Het enige wat sommige andere reageerders en ik hier doen is onze afkeuring laten blijken over wangedrag. Wangedrag wat op geen enkele manier goed te praten is. Hoezeer sommige figuren dat hier ook proberen. Ik laat me niet de mond snoeren, door niemand, toevallig is het maar een mening van mijzelf. En andermans mening respecteer ik in 9 van de 10 gevallen. UIteraard valt onder die laatste noemer niet het goedpraten van welke vorm van geweld dan ook.

  55. Wat zal stadshagenees toch genieten van “zijn “cluppie Utreg.
    Die mooie club waar de ongeregeldheden vaker voorkomen en ook op grotere schaal..

    Zo jammer dat Zwolle het vrijdag heeft laten afweten.
    Maar of we nu wel of niet promoveren, volgend jaar zijn we er gewoon weer bij.

  56. Precies wat Stadshagenees zegt; Ik heb het over supporters die de boel verstieren, niet over supporters.
    Als je je alsnog aangesproken voelt, moet je misschien eens niet meedoen met spreekkoren en rellen…

  57. Beste Ronald! Kom eens met voorbeelden van wedstrijden van FC Utrecht waarbij het gierend uit de klauwen is gelopen???? Ik heb iedere thuiswedstrijd gezien en er gebeurt niets meer en als dat wel zo is dan wordt de club bestraft door de KNVB en terecht! Ik zal wangedrag nooit goedpraten en jij moet niet net doen of er niets is gebeurd afgelopen vrijdag. De wedstrijd is zeker onterecht gestaakt? Er zijn geen vernielingen gepleegd na de wedstrijd? Er is geen confrontatie met de ME geweest na de wedstrijd? Oh, maar ik snap het al, de ME heeft de boel dusdanig geprovoceerd dat de ME willens en wetens op een confrontatie met de Zwolle-hooligans uit was. Tuuuuurlijk joh! Dream on! Het is inderdaad de core-business van onze politie om rellen uit te lokken. Mag ik je erop wijzen dat de inzet van politie rondom voetbalwedstrijden betaald moet worden met gemeenschapsgeld, geld dat wordt opgehoest door de belastingbetaler, ook door mensen die niets met dat hele voetbal te maken willen hebben. Denk daar maar eens over na, voor je hier van die flauwekul plaatst.

  58. Maar ik geef liever mijn belasting centen aan de me die wel werk uitvoert.. dan aan een uitkeringtrekkert.. die geen flikker uitvoert..

  59. Voorbeelden?
    Niet zo handig om zulke dingen op i-net te zetten natuurlijk he.
    Als je echt zo vaak bij utreg komt zou je moeten weten dat er ook veel gebeurt wat nooit de krant haalt..
    Maar over lezen gesproken….
    Wellicht dat je toch eens een andere bril zou kunnen proberen?
    Zie toch echt nergens in mijn stukje tekst iets staan over de rellen van afgelopen vrijdag?

  60. Vrijdag is het stadion gevuld met supporters.

    Vrijdag weer een corteo.

    Vrijdag weer 1 front.

    Vrijdag weer maximale steun.

    Wij zijn er klaar voor!

  61. Ik zal wangedrag nooit goedpraten en jij moet niet net doen of er niets is gebeurd afgelopen vrijdag.

    Volgens mij heeft hij het er niet over gehad, wederom een voorbarige conclusie.

  62. Tjonge jonge,wat een gezever over een ‘paar’ supporters die zich misdragen na een beladen wedstrijd!
    De ME is al volledig de fout in gegaan door met zoveel overmacht langs de kant van de weg te provoceren,terwijl er goed overleg is geweest tussen supporters en plaatselijke politie over de begeleiding van de corteo naar het stadion,wat alleen zou bestaan uit zwolse politie.
    Toen er na de wedstrijd een kleine groep supporters het kruispunt op is gegaan om bij de supporters van rkc te komen(wat zich tijdens de wedstrijd wel heel provocerend gedroeg door regelmatig te zingen waar is het risico)wat werd voorkomen door de escorte de andere kant op te laten gaan,ging de ME jazeker de ME te snel uit hun sloffen(nu zit je niet voor niets bij de ME en niet bij de politie,deze mensen houden als geen ander van een stukje los gaan en lekker erop los rammen)die mensen hebben de hele dag niets te doen gehad,en zijn niet voor niets uit district deventer gekomen.
    Nu keur ik het gedrag van de supporters die er aanwezig waren niet goed,maar weet ook dat voetbal emotie is en dat drank en drugs heel veel met iemand kan doen;)

    ik ben in ieder geval vrijdag van de partij en zal proberen MIJN club naar het kampioenschap te zingen! FORZA ZWOLLE!

  63. Bericht door Japser, op 26 april 2011 om 06:50
    Volgens mij heeft hij het er niet over gehad, wederom een voorbarige conclusie.

    Ja, jij weet alles van conclusies.

    Jij blijkbaar niet van antwoorden?
    Jij bent echt sneu en zielig. Einde discussie!

  64. Edwin discussie?
    Gezien de teksten die enkele mensen plaatsen mag je dat zo niet noemen.
    Beetje discussie is geven en nemen en “luisteren”naar de argumenten van de ander.
    Dit is meer een Van Vl()t discussie.
    M.a.w Ik heb gelijk en dat dram ik door, en wat jij ook zegt gelijk geef ik je toch niet.

  65. Nou Evert, als ik de discussie hier een beetje volg, dan voelt Stadshagenees zich niet aangesproken en wijst hij dit geweld van zijn eigen club net zo hard af als het geweld van afgelopen vrijdag. Ik begrijp eigenlijk niet goed waarom het zo lastig is om afstand te nemen van die paar relschoppers. Mijn zoon zat op het supportersvak, maar is tijdens het stilleggen naar huis gegaan omdat hij de sfeer onprettig vond en bang werd. Hij wil een seizoenskaart voor zijn verjaardag maar is wel genezen van het supportersvak. Daar is het meer dan geweldig als het goed gaat, maar teveel agressie als de Zwolse jongens het minder doen. Dat is toch treurig, niet alleen voor de niet-supporters, maar ook voor FC Zwolle en de overige supporters. Emotie hoort erbij. Vreugde, teleurstelling, spanning, verdriet: ja. Agressie: nee.

  66. In een huiskamer is het niet ouderwets, maar voor iemand die op een weblog reageert is het een vreemde stelling. Je link is flauw.

  67. Beste Ronald!! Wat wil je nu bewijzen? Dat FC Utrecht ook hooligans heeft? Gefeliciteerd dat is je gelukt en ik moet hier op reageren? Nou, komt ie; ALLE HOOLIGANS VAN WELKE CLUB DAN OOK, DUS OOK VAN MIJN CLUB FC UTRECHT, DIENEN LEVENSLANG UIT ALLE STADIONS VERBANNEN TE WORDEN!!! Ben ik duidelijk geweest? Het voetbal moet terug naar de ECHTE fans, fans die zich niet misdragen door bij iedere foute beslissing van de scheidsrechter de meest idiote spreekkoren aan te heffen, of de boel kort en klein slaan als de uitslag ze niet bevalt. Einde discussie wat mij betreft en veel plezier met je zoektocht naar filmpjes van FC Utrecht-gajes, er zijn er helaas veel te veel te vinden op het world wide web.

  68. stadhageneesje je hebt gelijk, doe nou maar rustig aan! Ooit zal het voetbal teruggegeven worden aan de echte fans. Het was niet onze bedoeling om je zo boos te maken:(..ik hoop niet dat je zo boos bent dat je thuis tegen een prullenbak aanschopt o.i.d.
    Tot vrijdag wanneer je weer je volgende discussiepunt op weblog gooit.
    dikke kus voor jou en Jasper

  69. @dame, beetje overdreven verhaal.. maar er zijn nog genoeg andere vakken waar het gewoon weg een stuk rustiger is om voetbal te kijken. Misschien een optie voor je zoon?

  70. Bericht door Stadshagenees, op 26 april 2011 om 23:37
    Beste Ronald!! Wat wil je nu bewijzen? Dat FC Utrecht ook hooligans heeft? Gefeliciteerd dat is je gelukt en ik moet hier op reageren? Nou, komt ie; ALLE HOOLIGANS VAN WELKE CLUB DAN OOK, DUS OOK VAN MIJN CLUB FC UTRECHT, DIENEN LEVENSLANG UIT ALLE STADIONS VERBANNEN TE WORDEN!!! Ben ik duidelijk geweest? Het voetbal moet terug naar de ECHTE fans, fans die zich niet misdragen door bij iedere foute beslissing van de scheidsrechter de meest idiote spreekkoren aan te heffen, of de boel kort en klein slaan als de uitslag ze niet bevalt. Einde discussie wat mij betreft en veel plezier met je zoektocht naar filmpjes van FC Utrecht-gajes, er zijn er helaas veel te veel te vinden op het world wide web.

    Van 93 reacties is dit volgens mij nog de meest zinnige!

  71. Schijnheilig niet nee. Het is soms wat lastig om hier een mening over te hebben, omdat voetbal mij persoonlijk niet zoveel doet. (Moet je overal een mening over hebben Plantje? Nee, maar het mag wel)

    Maar voetbalrellen kosten de maatschappij (en dus mij ook) geld.

    Bovendien (en dat vind ik veel belangrijker!) kan ik me niet voorstellen, dat het voor echte fans die met hun kinderen naar een wedstrijd willen kunnen leuk is dat er hooligans rondrennen. Zij willen toch zeker gewoon naar een leuke wedstrijd gaan? Dan zitten ze er toch niet op te wachten dat er een groepje bij zit dat zich geprovoceerd voelt door de ME? (Als mensen zich zouden gedragen was er geen ME nodig en zouden diezelfde mensen die zich misdragen zich ook niet geprovoceerd voelen door de ME. Het lijkt me een vicieuze cirkel.)

    Ook heb ik wel vaker het verhaal gehoord dat onschuldige mensen idioot hard door agenten en/of ME werden aangepakt. Zelfs als dat waar is was dan hebben ook daar de raddraaiers het veroorzaakt. Zonder hen was geen ME nodig…toch? Of zie ik het allemeel veel te simpel?

    Het is jammer, dat grote politieinzet en ME nodig is. Maar ik denk dat dat slechts is ter voorkoming van erger. De enige echte oplossing ligt volgens mij in de werkelijke fans en de clubs. Dáár moeten ze laten zien dat ze niet zitten te wachten op dit soort nep-fans.

  72. @plantje,

    deze wedstrijd stond niet te boek als risicowedstrijd, bij de Corteo die georganiseerd was zou 1 politiebusje (met inhoud) de boel escorteren. als er dan vervolgens 2 peletons m.e. meerijden en op op elke hoek van de straat van die mannetjes met de schild en knuppel in de aanslag “klaar staat”. wekt ook wel agressie vind je niet? maar slooppartijenen, en stenen gooien op auto`s keur ik ook af, maar relletjes tegen de m.e. is niks mis mee, die lui geilen er zelf ook op. alleen jammer dat als je ze uitnodigt en vraagt om hun harnas uit te trekken en lekker ouderwets een potje 1 op 1 te gaan vuistvechten ze niet thuis geven…
    p.s. ik ben trouwens toen de wedstrijd gestaakt werd met mn kinderen naar huis gegaan, dus was niet bij die rellen!

  73. @oldschool73 De M.E. is er niet voor om lekker tegen te rellen. De M.E. is er voor om de normale burger te beschermen tegen mensen die zich niet normaal kunnen/willen gedragen.

    Beter zorgen de mensen die nu lekker met M.E. rellen ervoor dat de M.E. niet meer nodig door zich gewoon normaal te gedragen.

  74. @oldschool73
    Is het begrip “risicowedstrijd” niet al jammer an sich?

    Ik denk dat de hele stelling, dat ME’ers geilen op rellen vanuit een hele kinderachtige houding:”zij zijn begonnen” komt. Het enige feit dat ik zie is dat we met zijn allen de ME betalen om de orde te handhaven. Als men vindt dat de ME dat niet goed doet zijn er andere manieren dan ze (als ik het mag geloven) precies datgene geven wat ze willen.

    p.s. ik ben trouwens toen de wedstrijd gestaakt werd met mn kinderen naar huis gegaan, dus was niet bij die rellen!

    Gezonde instelling! Wat zou je er van vinden als bij je kinderen de stenen om de oren vlogen? (En dan maakt het niet uit van welke groep rellende figuren ze komen)

    bij de Corteo die georganiseerd was zou 1 politiebusje (met inhoud) de boel escorteren. als er dan vervolgens 2 peletons m.e. meerijden en op op elke hoek van de straat van die mannetjes met de schild en knuppel in de aanslag “klaar staat”. wekt ook wel agressie vind je niet?

    Nee, dat vind ik absoluut NIET! Als ik zoiets zie vind ik het in de eerste instantie jammer dat het nodig is. En in de tweede instantie geeft het mij juist een wat veiliger gevoel.
    Er zou maar 1 busje meegaan… Hoe had het er nu uitgezien en hoe hadden “we” er voor gestaan als er daadwerkelijk maar 1 busje was geweest?

    Bericht door Japser, op 27 april 2011 om 16:16
    @oldschool73 De M.E. is er niet voor om lekker tegen te rellen. De M.E. is er voor om de normale burger te beschermen tegen mensen die zich niet normaal kunnen/willen gedragen.

    Beter zorgen de mensen die nu lekker met M.E. rellen ervoor dat de M.E. niet meer nodig door zich gewoon normaal te gedragen.

    Wat mis ik op een moment als dit de mogelijkheid om plusjes voor goede reacties te geven! 😉

  75. Bericht door John, op 27 april 2011 om 16:38
    moraalridders gaan vuistdiep, jekkie!

    Vind je het echt nodig om altijd maar op de man te spelen?!?
    100 reacties…en DIT is wat je er uit haalt?
    Heel jammer…

  76. Plantje, laat het maar achterwege om hier normaal en genuanceerd te reageren. Er is een enorm verschil in het beleven van een voetbalwedstrijd. Als je een wedstrijd bezoekt en je weet je normaal te gedragen dan is er niet zoveel aan de hand, maar oh wee als je dan ook nog een genuanceerde mening hebt over wantoestanden, dan spoor je niet, snap je er niets van en moet je eigenlijk het liefst je mond houden. Dat laatste verdom ik, zeker als ik zie hoe sommigen dat geweld proberen te rechtvaardigen. Dat zou ik nog kunnen billijken als die mensen de boete betalen die hun club gaat krijgen vanwege die kwetsende spreekkoren of als ze de schade vergoeden die ze hebben aangericht. Maar zoals zo vaak, doen ze dit niet en zijn anderen de dupe. Het is hypocriet en dom gedrag, maar ook dat mag je niet zeggen natuurlijk. Blind als ze zijn geworden door hun eigen, kromme waarheid. Het zij zo, er komt een dag dat ze niet meer worden toegelaten tot een voetbalwedstrijden en dan is het in de stadions tenminste weer zoals het hoort te zijn. En John, je opmerking over moraalridders is zo voorspelbaar en zo onvoorstelbaar kinderachtig, dat ik er eigenlijk alleen maar om kan glimlachen. Veel plezier met de Corteo aanstaande vrijdag naar Leeuwarden, wel op tijd weggaan, want het is een behoorlijk eind lopen…..

  77. hahaha, lekkere realiteit leven jullie in. Al je jankverhalen staan leuk op een tegeltje. realiteit is dat supporters er altijd zullen blijven en moraalridders het gedrag van de supporters nooit zullen begrijpen. Het mooie is dat je de azijn zeicers nooit hoort als er iets positiefs te melden is over een club. Dan moet er een andere club zoals Utrecht bij betrokken worden waar alles heeeeul veul beter is. Of de kaartjes van de voetbal moeten hoger worden, de politie inzet moet omlaag, de spreekkoren moeten weg, de hooligans moeten weg, alle schade moet betaalt worden etc. En dat mag jij als Fc Zwolle supporter hier allemaal even regelen, want anders ben je geen echte supporter, maar een baviaan of geen normale burger.
    Het wordt bijna een gevaar om er voor uit te komen dat je een club als Zwolle steunt door dik en dun, want voordat je het weet woprdt je overal aansprakelijk voor gesteld door de theekransjes waar de normen en waarden van de maatschappij nog eens goed opgezongen worden. hahaha, een corteo vrijdag naar leeuwarden?
    Zozo, een glimlach met een kinderachtige opmerking? Een kinderhand is snel gevuld blijkt maar weer….

  78. Bottomline is dat er 10 personen aangehouden zijn vanwege vandalisme / rellen. Ik ga ervan uit dat iedereen vindt dat dit normaal is toch? Punt.

  79. Nee, dat vind ik absoluut NIET! Als ik zoiets zie vind ik het in de eerste instantie jammer dat het nodig is. En in de tweede instantie geeft het mij juist een wat veiliger gevoel.

    Dus als jij ergens loopt en er staat een peleton me naar jouw te gluren, voel jij je veilig.
    Als ze met de rug naar me toe hadden gestaan of gewoon bij elkaar zonder knuppels en schilden had ik me ook wel veilig gevoeld.

  80. Ik weet dat ik nooit iets doe waardoor de ME zou moeten ingrijpen. Dus ja, ik voel me altijd veilig. Tenminste voor de ME. Ik heb wel dan het gevoel: waarom staan ze hier, ben ik hier veilig voor de mensen waarvoor de ME hier staat.

  81. Bericht door Japser, op 28 april 2011 om 12:30
    Ik weet dat ik nooit iets doe waardoor de ME zou moeten ingrijpen

    En hoe weet de me dat dan?

  82. Mobiele Eenheid (ME), is een eenheid van de Nederlandse politie waarvan de primaire taak het voorkomen of bestrijden van verstoring van de openbare orde is.

    En laat ik nou nooit de openbare verstoren.

  83. Dus als jij ergens loopt en er staat een peleton me naar jouw te gluren, voel jij je veilig.

    Waarom zou een peleton ME naar me staan gluren? Ze staan daar gewoon… zal wel een reden hebben. Ik weet dat ik die reden niet ben.

    Bericht door Japser, op 28 april 2011 om 12:30
    Ik weet dat ik nooit iets doe waardoor de ME zou moeten ingrijpen. Dus ja, ik voel me altijd veilig. Tenminste voor de ME. Ik heb wel dan het gevoel: waarom staan ze hier, ben ik hier veilig voor de mensen waarvoor de ME hier staat.

    Exact mijn gedachte!

    Bericht door Edwin, op 28 april 2011 om 12:54
    Bericht door Japser, op 28 april 2011 om 12:30
    Ik weet dat ik nooit iets doe waardoor de ME zou moeten ingrijpen

    En hoe weet de me dat dan?
    [/quote]
    Dat hoeven ze toch niet te weten? Als ze zien dat je iets doet waardoor ze in moeten grijpen zullen ze dat wel doen…

  84. Edwin, je kan draaien wat je wilt maar geweld en het uitdagen daarvan mag je nooit goed of normaal vinden. Toen die gasten bij mij in straat met glaswerk gingen gooien was ik blij dat er ME in de buurt was.

  85. Japser, 1 tip, mochten ze bij je in de buurt staan, en jij bent lekker dromerig in je perfecte wereld aan het filosoferen over het leven en je hoort: ME Charge, ga dan rennen!

  86. Dank voor de compleet onnodige tip John. Ik zal daar nooit staan, maar als ik daar op miraculeuze wijze wel een keer terecht kom, zal ik er aan denken.

    Nogmaals: ik kom niet in situaties dat ik moet rennen voor de ME.

    Nog een keer?
    Ik kom niet
    in situaties
    waar ik moet rennen
    voor de ME.

  87. Japser, geloof me er zijn er meer die net zo denken als jij en dachten dat ze veilig stonden bij de ME en vervolgens zelf klappen ontvingen omdat ze niet wisten welke kant ze op moesten gaan. Dit zijn dan vaak kinderen of oude mensen die niet zo snel door hebben wat de bedoeling is. Als jij je dat in je beperkte wereldje niet voor kan stellen is dat ook best, maar dan mis je wel veel hoor.

  88. Ik sta altijd daar waar de ME met hun rug naar mij toe staat. Aan de andere kant WIL ik niet eens staan. Ik wil niet geassocieerd worden met mensen die aan de andere kant staan.

  89. Ik hoef mij niet in groepen te bewegen waar ook mensen bij zitten met een historie van problemen, want alleen dat soort groepen komen in aanraking met de ME, ook al is niet iedereen in die groep een probleemzoeker.

  90. @ Jasper, zeg nooit, NOOIT. (Appie Happie) Voorbeelden te over van mensen die ergens (rustig) liepen (op weg naar huis, of hun fiets van het slot halen) of ergens stonden en plotseling waren ingesloten. Als jij denkt dat de ME eerst vraagt of jij een nette burger bent of niet, dan droom maar lekker verder. Dat was in de 60er jaren al zo.

  91. Ik zeg regelmatig nooit, en tot het tegendeel wordt bewezen, blijf ik daar rustig mee door gaan. Gaat al 33 jaar goed 🙂

  92. Jasper, ik hoop dat indien, jij, op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent geweest, ons daar deelgenoot van maakt.

  93. Ik zal het dan niet gaan ontkennen hoor 🙂

    Maar ik heb bijhoorlijk wat ervaring met het ontwijken van dat soort plaatsen/tijden 🙂

Reacties zijn gesloten.