Meisje gewond na aanrijding door dronken automobilist

Zwolle – Op de Nieuwe Deventerweg is vrijdagmiddag 22 april een 17-jarig meisje uit Zwolle gewond geraakt, nadat zij op haar fiets was aangereden door een automobilist.

Deze 47-jarige automobilist uit Zwolle verleende geen voorrang. Verder bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij blies 655 ug/l. Zijn rijbewijs was wegens een eerdere constatering van rijden onder invloed reeds ongeldig verklaard. De man mocht dus ook helemaal niet rijden. Er is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer is met letsel aan schouder en voet overgebracht naar het ziekenhuis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Meisje gewond na aanrijding door dronken automobilist”

  1. Hoeveel nut heeft zo’n ontzegging van de rijvaardigheid of inname van een rijbewijs? Het gebeurt gewoon keer op keer dat we lezen dat mensen, van wie het rijbewijs is afgenomen, toch achter het stuur kruipen, vaak ook nog eens met alcohol. Zulke gasten kunnen beter achter slot en grendel om de wereld en zichzelf tegen ze te beschermen.

  2. Alleen proces verbaal, geen inbeslagname auto of wat dan ook?

    Ik dacht dat rijden nadat je rijbewijs in beslag is genomen een misdrijf was. Helemaal als je weer met een borrel op achter het stuur kruipt. Poging tot doodslag is dan een van de dingen die ook bij mij in gedachten komen.

  3. Ja, rijden met ongeldig verklaard of ingenomen rijbewijs is een misdrijf. Toch lees je het keer op keer. En dan meestal ook nog eens gedrag waarvoor de vorige keer het rijbewijs is afgenomen (meestal alcohol maar soms ook wel eens roekeloos rijgedrag).

Reacties zijn gesloten.