VV Berkum na strafschoppen uit bekertoernooi

Zwolle – Berkum is er in de kwartfinale van het toernooi om de Districtsbeker Oost bij Achilles ’29 niet in geslaagd opnieuw een topklasser uit te schakelen. In Groesbeek was het na 90 minuten nog 2-2, maar Achilles had daarna in de beslissende strafschoppenserie sterkere zenuwen en stapte daardoor als winnaar van het veld.

achilles2013.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

Achilles was in de eerste helft meer in balbezit en combineerde vaak makkelijker, maar leek het duel soms wat te gemakkelijk op te vatten. Bovendien besteedde de thuisclub soms meer aandacht aan mopperen op de arbitrage en zaken buiten het veld dan aan het voetballen. Toch kwam Achilles na ruim 20 minuten op voorsprong, toen Peter van Putten de bal oppikte en met een mooie uithaal voor de 1-0 zorgde. Na ruim een half uur leek Kassim Bizimana een kans te krijgen maar zijn schot ging hoog over. Toen Kassim even later opnieuw voor gevaar zorgde werd hij onderuit gehaald door Tim Konings, die daarmee voor een penalty zorgde en tegen een gele kaart aanliep. Marc van der Meulen had geen moeite met de strafschop en door zijn strakke schot kon Berkum met een 1-1 ruststand naar de kleedkamer.

Na de pauze kwam Berkum wat beter uit de verf en na ongeveer een uur spelen leek Frank Hoolsema zijn ploeg op voorsprong te zetten. Zijn schot kwam echter via de lat weer terug en Kassim Bizimana kon geen profijt trekken uit de rebound. Even later was het wél raak toen Marc van der Meulen in het strafschopgebied werd getackeld, met opnieuw een strafschop als gevolg en een gele kaart voor Djimmie van Putten. Marc nam de penalty zelf en hij liet keeper Bart van de Beek kansloos, waarmee de 1-2 een feit was. Trainer Eric Meijers van Achilles wisselde vervolgens een aantal spelers en dat zorgde voor meer druk op de Berkum-defensie. Eerst wist Mathijs Bouwhuis een vrije trap van Thijs Hendriks nog prachtig uit de bovenhoek te tikken en miste Peter van Putten een riante kans, maar zo’n tien minuten voor het einde drukte de thuisclub alsnog door toen Thijs Hendriks alleen op de goal afging en voor de 2-2 zorgde. Dat hij de bal volgens velen, inclusief de grensrechter, in buitenspelpositie had gekregen werd weggewuifd door scheidsrechter Meulenkamp.

In de blessuretijd kroop Achilles nog eens door het oog van de naald. Een voorzet van Frank Hoolsema werd goed ingekopt door Kassim Bizimana, maar doelman Van de Beek haalde de bal met een haast onmogelijke reflex uit de hoek. Daarmee zorgde hij ervoor dat een strafschoppenserie de beslissing moest brengen. Toen Djimmie van Putten de tweede penalty voor Achilles miste leek Berkum alsnog door te stoten naar de halve finale van het bekertoernooi, maar die vlieger ging niet op. Bram Roelofs en Kassim Bizimana misten allebei voor Berkum en vervolgens bleek invaller Maarten Smulders bij de alles belissende strafschop over de sterkste zenuwen te beschikken. Berkum ging daarmee strijdend ten onder, maar de ploeg kon lange tijd goed meekomen met de zondagtopklasser. Bovendien was er het goede nieuws dat Roy Supèr, na veel blessureleed, voor het eerst sinds oktober weer een aantal minuten mee kon doen en het daarbij goed deed.

Achilles ‘29-Berkum, 25 april 2011 (kwartfinale Districtsbeker Oost)
Eindstand: 2-2 (1-1), Achilles ’29 wint na strafschoppen

Doelpuntenmakers: 24. Peter van Putten (1-0), 41. Marc van der Meulen (1-1), 66. Marc van der Meulen (1-2) (penalty), 81. Thijs Hendriks (2-2). Strafschoppenserie: Tim Verhoeven (3-2), Frank Hoolsema (3-3), Thijs Hendriks (4-3), Gradus Hempenius (5-3), Chris van der Meulen (5-4), Maarten Smulders (6-4)

Gele kaarten: Marc van der Meulen (Berkum), Tim Konings, Djimmie van Putten (Achilles ’29)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer, Bram Roelofs, Jeffrey Pohowainjaan, Hiro Gnanapragassam, Arjen Westrik (69. Roy Supèr), Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Kassim Bizimana

Opstelling Achilles ‘29: Bart van de Beek, Djimmie van Putten, Tim Konings, Arjan Goorman, Thijs Hendriks, Tim Verhoeven, Mark van Haarlem (68. Gradus Hempenius), Sebastiaan Goderie (68. Frank Hol), Peter van Putten (87. Maarten Smulders), Laurens Rijnbeek, Daniel van Straaten

Door: Theo Kölker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)