Bromfietser onder invloed betrokken bij ongeval

Zwolle – Op de Ceintuurbaan vond in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 mei een aanrijding plaats tussen een automobilist en een snorfietser. Een 41-jarige automobilist uit Veenoord reed over de Ceintuurbaan richting Heino. De 19-jarige snorfietser uit Zwolle reed samen met een 18-jarige vrouwelijke passagier over de Leo Majorlaan.

Toen hij de Ceintuurbaan wilde oversteken, werd hij aangereden door de automobilist en kwam ten val. Zijn passagier raakte daarbij lichtgewond en werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Beide bestuurders verklaren groen licht te hebben gehad. Controle wees uit dat de snorfietser onder invloed verkeerde; zijn ademanalyse gaf een uitslag van 430 ug/l. Het rijbewijs van de man, een beginnend bestuurder, werd daarop ingevorderd. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De auto moest worden afgesleept.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Bromfietser onder invloed betrokken bij ongeval”

  1. Jeetje! Dan rij je rustig over de Ceintuurbaan…gooit zo’n dronkenlap zijn brommer voor je auto (dan heb je de schrik er al behoorlijk in zitten lijkt me zo) en dan gaat ie ook nog eens liegen en zeggen dat ie groen had…

  2. Ik lees nergens wie daadwerkelijk groen had. Het is best in te denken dat de dronken figuur door rood gereden is maar ik weet uit ervaring ook dat er tal van auto’s het niet zo nauw nemen met de kleuren van het verkeerslicht en dan met name de laatste 3 à 4 auto’s die oranje en daarna ook rood nog groen genoeg vinden.

  3. Tja, en terecht want erg geloofwaardig maken ze zichzelf niet als ze met alcohol het verkeer ingaan. En op dat vlak zit hij dus in ieder geval fout.

Reacties zijn gesloten.