Onderzoek over begraven en cremeren in Zwolle

Foto van auteur

Aankomende vrijdag 20 oktober ontvangen ongeveer 4.600 leden van het Zwolse burgerpanel van 25 jaar en ouder een vragenlijst van de gemeente Zwolle over begraven en cremeren. Zo´n 2.400 andere Zwollenaren ontvangen de vragenlijst ook. De gemeente wil door dit onderzoek een beeld krijgen van wensen en ideeën van Zwollenaren over begraven en cremeren. 

Een vraag die aan de orde komt is bijvoorbeeld of men later in of buiten Zwolle begraven of gecremeerd wil worden. Ook vraagt de gemeente zich af hoe de inwoners van Zwolle denken over het bovengronds bijzetten in wandgraven in plaats van in een graf onder de grond. De gemeente denkt hierover na, omdat er, mede door de vergrijzing, wellicht in de toekomst ruimtegebrek op begraafplaatsen gaat ontstaan. De mening van de Zwolse inwoners is voor de gemeente Zwolle van belang, zodat zij daarmee rekening kan houden bij het maken van plannen.

De enquête is anoniem. Dat betekent dat respondenten nergens hun naam hoeven in te vullen. De gemeente weet dus niet welke enquête van welke respondent is en dus ook niet welke antwoorden de afzonderlijke respondenten hebben gegeven. 

De resultaten van het onderzoek zijn in december van dit jaar bekend, en komen op www.e-onderzoekzwolle.nl te staan.

3 gedachten over “Onderzoek over begraven en cremeren in Zwolle”

  1. Ik wil helemaal niet in Zwolle begraven worden. Mijn as kiest later het ruime sop. Kan ik nu een aanvraag indienen voor korting op de gemeentelijke belastingen?

  2. @L.Lots:
    Ja, dat kan en dan gaat je wereldse of landelijke belasting daarmee automatisch omhoog, afhankelijk van waar je as het ruime sop kiest 😉

  3. @Marianne
    Mijn asdeeltjes zijn dan t?© veel verspreid over alle wereldzee?«n – zodat ik voor geen enkele belastingdienst ter wereld nog traceerbaar ben. Die aanslagen komen bij mij niet aan – en dus en zwemreis ik vrolijk belastingvrij over de woelige baren. Wat een leventje dan h?©?

Reacties zijn gesloten.