FC Zwolle houdt uitzicht op promotie

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft zondagmiddag de derde ronde van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. Na een 2-1 overwinning voor de thuisploeg gaven strafschoppen uiteindelijk de doorslag.

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_15.jpg

Na de eerste seizoenshelft leek FC Zwolle op sloffen kampioen van de Jupiler League te worden. Een teleurstellende tweede seizoenshelft zorgde er echter voor dat RKC Waalwijk de titel op de naam schreef, waardoor de formatie van trainer Art Langeler werd gedwongen tot deelname aan de play-offs. Daarin werd de heenwedstrijd van de tweede ronde met 2-1 verloren van Cambuur. Mark de Vries gaf de Friese ploeg de beste papieren door tweemaal te scoren.

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_08.jpg

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_01.jpg 

 22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_14.jpg

De Vries was ook in de tweede onderlinge confrontatie van groot belang voor Cambuur. In de dertiende minuut bracht de bonkige aanvaller zijn elftal op een 0-1 voorsprong. Tot aan de 67ste minuut hield die voorsprong stand. Een doelpunt van routinier Albert van de Haar bracht beide teams weer in evenwicht en Zwolle nabij wat betreft de tussenstand over twee wedstrijden. Een tweede treffer van Zwolle zou een verlenging betekenen en die treffer kwam er. In de absolute slotfase zorgde Yanic Wildschut voor de 2-1.

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_04.jpg

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_05.jpg

In de verlenging creëerden beide teams de mogelijkheden om de derde ronde van de play-offs te bereiken. De beste kans viel te noteren in de slotseconden. Cambuur-aanvaller Reza Ghoochannejhad probeerde het van afstand en leek even de matchwinnaar te gaan worden, maar zijn inzet eindigde op de lat. Daardoor werd een strafschoppenserie noodzakelijk.

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_06.jpg

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_07.jpg

 22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_03.jpg

Zowel Sjoerd Ars (Zwolle) als Danny Guijt (Cambuur) lieten een strafschop onbenut, waardoor er uiteindelijk om en om werd geschoten vanaf elf meter. Bij een 6-6 stand schoot Jeroen Drost zijn strafschop binnen, maar faalde Dennis van der Wal. De oud-speler van FC Zwolle zag zijn inzet worden gepakt door Zwolle-doelman Diederik Boer, waardoor Zwolle het de volgende ronde zal opnemen tegen VVV-Venlo met de Eredivisie als inzet.

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_09.jpg

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_10.jpg

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_11.jpg

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_12.jpg

 22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_13.jpg  

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_16.jpg

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_17.jpg

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “FC Zwolle houdt uitzicht op promotie”

  1. YES!! Forza Zwolle! Wat een spannende wedstrijd met een schitterende ontknoping. Zwolle verdient het om te promoveren.

  2. Zwollenaar is back en dan als ze gepromoveerd zijn naar de Eredivisie wat moet je daar dan van verwachten .Omdat jij zegt dat ze het verdienen oké maar ze hebben wat hun kwaliteiten betreft er nog niks te zoeken want kunnen de weerstand hier al niet aan na de winterstop laat staan het hogere niveau in de eredivisie

  3. Pieters, je vergeet de wedstrijd tegen Twente zeker, en Willem 2. Er zijn genoeg clubs in de Eredivisie waarvan Zwolle kan winnen. Met een verhoogd budget kan het team ook nog eens verder versterkt worden. Maar goed, eerst maar eens zien te winnen van de volgende ere- divisie club VVV. Wij zijn er in ieder geval weer bij.
    Forza Zwolle!!8)

  4. @Pieters

    Dan heb je andere tegenstanders, normaliter voetbal je dan zelf ook beter. Tegen RKC waren ze gewoon strontnerveus….

  5. Mark de Vries bezorgde SC Cambuur in het eerste duel met FC Zwolle in de play-offs de winst met twee goals, tijdens de return scoorde de spits ook. Uiteindelijk leverde het niets op en is de club uit Leeuwarden uitgeschakeld.

    “Doodzonde”, zegt de ervaren aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Als we er nog eentje hadden gemaakt, was het klaar geweest. In de tweede helft zakten we in. Dat hadden we zo afgesproken. Helaas kwamen we toen niet meer aan voetballen toe.”

    Waar de uitschakeling voor De Vries een grote teleurstelling was, sprak FC Zwolle-middenvelder Arne Slot over een grote opluchting. “We hebben dit seizoen bijna nooit geluk gehad. Dat was vandaag eindelijk wel een keer het geval. Gezien het spelbeeld was dat niet onterecht, lijkt me. We hebben de tegenstander negentig minuten lang op hun eigen helft vastgepind.”

    FC Zwolle-goalie Diederik Boer maakte na een schorsing zondag zijn rentree, in de strafschoppenserie scoorde hij zelf en stopte hij twee pogingen. “We hebben aangetoond dat we sterk terug kunnen komen.” Nu is het uitkijken naar de finale tegen VVV-Venlo. “De druk ligt volledig bij VVV. Zij hebben kwalitatief betere spelers, maar wij gaan donderdag vol gas geven.”

    Voetbalprimeur

  6. Resultaten uit het verleden hebben een flinke kans om weer te gebeuren Natascha 😉

    We hopen natuurlijk op het beste, ze zouden niet de eerste club zijn die naar jaren kwakellen onder in de ere/bovenin de eerste doorstoten naar de linkerhelft van de ere 🙂

    Maar ik ga voor mijzelf uit van het slechste. Kan het alleen maar meevallen 🙂

  7. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst 😉 En trouwens, de laatste x degradeerden we na 2 jaar en niet meteen alweer na 1 jaar!

    Geschiedenislessen niet goed geleerd Jakhals ;):P

  8. Jakhals? Geen Japser? Telefoon vond Japser niet goed? 😉

    Klopt, geen garantie, wel een goed idee 😉

  9. Iedereen kan toch zien, dat ze niets te zoeken hebben in de eredivisie…zie je het voor je bv tegen ajax…en met 10 – 0 onderuit gaan ,,,nee dat is wat

  10. Nee want jij refereert alleen maar aan wat Jakhals zegt of las ik dat nou zo verkeerd 😉

    Dat van die telefoon snap ik ff nie zo goed en ik ben niet eens blond 😮

  11. Waarschijnlijk was het de bedoeling van de aftrap om de bal in 1x naar voren te knallen.. helaas kwam de bal verkeerd op zijn voet..

  12. In de tweede helft zakten we in. Dat hadden we zo afgesproken. Helaas kwamen we toen niet meer aan voetballen toe.”

    Wat een vreemde uitspraak, of ben ik niet goed op de hoogte met de voetbalmores?

  13. Bericht door jakhals, op 23 mei 2011 om 17:13
    Iedereen kan toch zien, dat ze niets te zoeken hebben in de eredivisie…zie je het voor je bv tegen ajax…en met 10 – 0 onderuit gaan ,,,nee dat is wat

    Wat wordt ik toch moe van die “domme” uitspraken. Nog 1 keer dan.
    @Jakhals
    Noem eens een gepromoveerde ploeg die begonnen is in de eredivisie zonder versterkingen.

  14. Noem eens een gepromoveerde ploeg die met 10-0 verloren heeft van Ajax?

    Ik kan je wel een gepromoveerde ploeg noemen die thuis ajax en psv het heeeel erg moeilijk hebben gemaakt en er zelfs van wonnen!

Reacties zijn gesloten.