Kansen voor leisure in Zwolle

Zwolle – Commerciële Vrijetijdsvoorzieningen zijn voorzieningen op het gebied van vrijetijdsbesteding waarvoor de consument bereid is te betalen. Ook wel aangeduid met de term: leisure. Maandagavond werd tijdens het Raadsplein over dit onderwerp een meningsvormend debat gevoerd.

strand_3-1.jpg
Nieuwe ontwikkelingen bij de Wijthmenerplas?

Zwolle wil deze economische sector graag versterken. Hiervoor is een beleidskader opgesteld die door de raad werd besproken. De Debatvraag luidde: kunt u instemmen met de kaderstellende richtingen voor verdere beleidsuitwerkingen op het terrein van Commerciële Vrijetijdsvoorzieningen? Alle fracties konden zich hierin vinden. De nota wordt gezien als een uitnodiging aan ondernemers en een basis voor verdere ontwikkeling. Wel vroegen een aantal fracties zich af of er de afgelopen jaren kansen zijn blijven liggen. Verder werd er aandacht gevraagd voor een aantal aspecten. Het meest genoemd werden realisme, duurzaamheid en kwaliteit. Wethouder De Heer gaf toe dat er in het verleden wellicht te strak is vastgehouden aan clustering op de Voorsterpoort, waardoor er kansen zijn misgelopen.

Uit onderzoek blijkt dat er bij consumenten vraag is naar vrijetijdsvoorzieningen, maar de markt heeft wel behoefte aan duidelijkheid. Met dit beleidskader wordt die duidelijkheid geboden. Er blijkt bij ondernemers zeker belangstelling om aan deze vraag te voldoen. Sinds het openbaar maken van de nota hebben zich al 13 initiatiefnemers gemeld.

De gemeente stelt zich proactief op en gaat faciliterend om met de initiatieven. Ten aanzien van ontwikkelingen rond de Wijthmenerplas zal de wethouder na vaststelling van het beleidskader in samenspraak met de omwonenden de mogelijkheden verder verkennen. De wethouder zegt verder toe in een later stadium terug te komen op de Anningahof. Hij wil dit bezien in het kader van de kansen die de Vechtcorridor bieden.

Tot slot zal de wethouder de kansen die historische schepen (maritiem erfgoed) bieden, bezien in het kader van de ontwikkeling van de binnenstad. Iedereen kon instemmen met het voorstel om de beslisnota te agenderen voor de besluitvormingsronde-A op 20 juni 2011.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)