Goed gesprek

Foto van auteur

 

Ik ben héél vaak langs het grote bronzenbeeld “Adam”  op het Grote kerkplein gelopen – en telkens zei ik vriendelijke goedendag tegen hem. Maar nooit – dat hij ook maar iets terug zei. Hij staat daar dan ook met een houding van : Je kan me – mijn rug op. Maar zie – Adam is kennelijk op inburgerings-cursus geweest en wil nu plotseling met iedereen praten. Maar omdat Adam bang is een schorre keel op te lopen – kun je alléén maar met hem in gesprek komen – door een telefoonnummer te bellen. Já – onze Adam is inmiddels een slimme zakenjongen van deze tijd geworden – en weet straks met zijn telefoonbabbels héél wat euro-centjes bij elkaar te kletsen. Toeristen die Zwolle aandoen – zullen er dan ook wel voor zorgen dat onze Adam niet snel in de bijstand terecht zal komen. Want die slimme Adam heeft natuurlijk wel mooi plaatsje op een A-1  locatie gekozen. Zou Adam trouwens óók in het Zwols dialect zijn verhaaltje kunnen vertellen? En hoeveel andere talen zou onze Adam spreken?

Allemaal dingen die ik nú nog niet weet. Maar dat horen we hopelijk snel van de mensen die komende week een ‘goed gesprekje’ met Adam (0900-4004242) zullen hebben gevoerd.   

Polleke

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Goed gesprek”

 1. Polleke je column heeft steeds minder inhoud. is er niet iemand die het van je over kan nemen?
  Niet verkeerd bedoeld, maar volgensmij kan je beter wat anders doen. Foto’s maken ofzo… :-

 2. Je hebt de frequentie van de column te pakken.

  zou wel leuker zijn als je in je column iedere keer een stelling inneemt of een sterke eigen mening geeft. Liefst eentje die tot discussie leidt 🙂 een sterke constatering van iets dat in zwolle speelt mag natuurlijk ook….

  Voorbeeldje in relatie tot adam: Je kunt adam wellicht zien als een personificatie van de gemeentelijke overheid. 😀 Jarenlang hebben ze met de rug naar de burger gestaan (net als Adam). Weinig communicatie ook. Nu is de communicatie opgestart. Welkom in de moderne eeuw van de technologie. Vraag is of je ook echt antwoord krijgt (van Adam en gemeente) of alleen voorgeprogrammeerde tekst/standpunten. Is het een vooruitgang of een achteruitgang?

  Disclaimer: “Dit is uiteraard een voorbeeld en elke gelijkenis met de werkelijkheid berust op toeval”

  succes met je columns. Kom er effe lekker in. Niks aantrekken van mensen die geen opbouwende kritiek geven 😉

Reacties zijn gesloten.