Jurian Meijntjes: afscheid van een icoon

Zwolle – Op vrijdag 24 juni nemen de Zwolse sportliefhebbers afscheid van een icoon in het Zwolse amateurvoetbal. Liefst 16 jaar speelde Jurian Meijntjes met ongekende inzet een markante rol in de hoofdselecties van de twee clubs waarvoor hij uitkwam: VV Berkum en Be Quick ‘28. Het is dan ook geen toeval dat juist die twee ‘bijna-buren’ het bij zijn laatste wedstrijd tegen elkaar opnemen.

Het wordt een wedstrijd waarin veel oude bekenden elkaar weer zullen zien, maar dat betekent niet dat de kantjes er van af worden gelopen. Jurian: “Ik verwacht een ‘gezond fanatieke’ pot. Het zijn allemaal gedreven mensen met een puike conditie en als ze spelen willen ze dat ook serieus doen. En er móet ook fysieke kracht te zien zijn, dat hoort er gewoon bij.”

De teams zijn door Jurian zelf samengesteld en bestaan uit zijn ex-teamgenoten en een enkele trainer. Bij Berkum, dat onder leiding staat van Topklasse-coach Dennis Demmers, zien we spelers van naam zoals Martin Kouwen, Michel Lucas en Raymond Schuurman maar ook voetballers als Marc en Chris van der Meulen, Pascal Diender en Georgie Huisman met wie Jurian het afgelopen jaar nog in de hoofdklasse speelde. Een bijzonder gezicht in het Berkum-team is Michel van Oostrum, niet alleen de afgelopen drie seizoenen trainer van hoofdklasser Berkum maar daarvóór ook twee maal topscorer en beste speler van de eerste divisie, en vervolgens de onbetwiste stervoetballer van Weerdinge 3….

Het team van Be Quick ’28 wordt gecoacht door Bert Ebbens, hoofd jeugdopleiding bij FC Zwolle. Zijn collega Gert Peter de Gunst bij de Zwolse profclub speelt vrijdagavond bij Be Quick, waar we verder bekende namen aantreffen als Luuk Drost, Stefan Rahantoknam, Duncan van Moll en Arnie Pot. Jurian zelf speelt in de eerste helft bij Be Quick, waar hij drie jaar heeft gevoetbald, en maakt in het tweede bedrijf de wedstrijd af bij het ‘keurkorps’ van Berkum, zijn eerste én laatste club.

De ongetwijfeld aantrekkelijke afscheidswedstrijd met en voor Jurian Meijntjes op Sportpark De Vegtlust begint vrijdag om 20.00 uur en is voor iedereen gratis te bezoeken. Na afloop wordt het feest voortgezet in het clubhuis van Berkum met een in alle opzichten spetterend programma!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Jurian Meijntjes: afscheid van een icoon”

  1. Het zijn allemaal rustige jongens. very basic en niets bijzonders. met name de oudste diederic is echt een braaf kereltje, althans dat was vroegertoen ze nog geregeld bij ons over de vloer kwamen.

Reacties zijn gesloten.