Einde voetbalcarrière Jurian Meijntjes

Zwolle – Vrijdagavond namen de Zwolse sportliefhebbers afscheid van een icoon in het Zwolse amateurvoetbal. Liefst 16 jaar speelde Jurian Meijntjes met ongekende inzet een markante rol in de hoofdselecties van de twee clubs waarvoor hij uitkwam: VV Berkum en Be Quick ‘28. Het was dan ook geen toeval dat juist die twee ‘bijna-buren’ het bij zijn laatste wedstrijd tegen elkaar opnamen.

jur_2-1.jpg

Veel oude bekenden troffen elkaar tijdens de wedstrijd, maar dat betekende niet dat de kantjes er van af werden gelopen. Jurian moest ook tijdens zijn afscheidswedstrijd nog stevig aan de bak. Halverwege de tweede helft zat de carrière van Jurian Meijntjes erop. Met een ludieke rode kaart mocht de Berkummer het veld verlaten. De teams werden door Jurian zelf samengesteld en bestond uit zijn ex-teamgenoten en een enkele trainer. Bij Berkum, dat onder leiding stond van Topklasse-coach Dennis Demmers, waren spelers van naam zoals Martin Kouwen, Michel Lucas en Raymond Schuurman, maar ook voetballers als Marc en Chris van der Meulen, Pascal Diender en Georgie Huisman met wie Jurian het afgelopen jaar nog in de hoofdklasse speelde.

jur_1-1.jpg

jur_3-1.jpg

jur_4-1.jpg

Het team van Be Quick ’28 werd gecoacht door Bert Ebbens, hoofd jeugdopleiding bij FC Zwolle. Zijn collega Gert Peter de Gunst bij de Zwolse profclub speelde vrijdagavond bij Be Quick, waar de bekende namen Luuk Drost, Stefan Rahantoknam, Duncan van Moll en Arnie Pot waren. Jurian zelf speelde in de eerste helft bij Be Quick, waar hij drie jaar heeft gevoetbald, en maakte in het tweede bedrijf de wedstrijd af bij het ‘keurkorps’ van Berkum, zijn eerste én laatste club. Na afloop werd het feest voortgezet op een bierwagen en in het clubhuis van Berkum.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)