Project en film over zwerfafval in Diezerpoort

Zwolle – Twee nieuwsgierige journalisten stuiten op een groot mysterie in Diezerpoort. Nooit eerder doken zij zo diep in het onderwerp zwerfafval… Hierover maakten 20 kinderen uit Diezerpoort de film Rotzooi!, onder leiding van acteur/regisseur Robert Baarda en filmmaker Jelle Tigchelaar.

25-06-2011_schoonmaakaktie_diezerpoort_2.jpg

De feestelijke première van de film vindt op zaterdag 25 juni om 19.00 uur plaats in Theater The Young Ones aan de Bisschop Willebrandlaan. Alle bewoners van de wijk zijn van harte welkom als de rode loper wordt uitgerold voor de jonge sterren van Diezerpoort. Als opmaat voor de film-première trok zaterdagmiddag de BLIK.vanger karavaan door de wijk. De karavaan brengt o.a. straattheater en een creatieve workshop onder leiding van de kunstenaars Stephanie Jansen en Willeke Trommels, waarbij bewoners uit de wijk gezamenlijk zullen werken aan een rode loper van afvalmaterialen, bedoeld voor de film-première ’s avonds. Ook bood de karavaan de kans om een stem uit te brengen op het mooiste ansichtkaart-ontwerp, gemaakt door kinderen uit Diezerpoort.

25-06-2011_schoonmaakaktie_diezerpoort_3.jpg

25-06-2011_schoonmaakaktie_diezerpoort_5.jpg

25-06-2011_schoonmaakaktie_diezerpoort_6.jpg

25-06-2011_schoonmaakaktie_diezerpoort_4.jpg

De activiteiten op 25 juni vormden de afsluiting van het project BLIK.vanger, een initiatief van bewoners en kunstenaars uit Diezerpoort, bedoeld om één van de grootste ergernissen van bewoners in de wijk, zwerfafval, onder de aandacht te brengen. Het project is tot stand gekomen i.s.m. Travers Welzijn en kunstencentrum Muzerie.

25-06-2011_schoonmaakaktie_diezerpoort_1.jpg

Film-première Rotzooi!

Locatie: Theater The Young Ones (Bisschop Willebrandtlaan 32, naast Aldi)

Aanvang: 19.00 uur (koffie/drankje vanaf 18.45 uur)

Toegang: gratis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)