Stepteam Zwolle op dreef in Biddinghuizen

Zwolle – Stepteam Zwolle is gelauwerd teruggekeerd van de Kickbike-Cup wedstrijden in Biddinghuizen op FlevOnice. Met podiumplaatsen hebben deze steppers hun visitekaartje in de nationale strijd afgegeven. 

De omstandigheden waaronder estafette, sprint en criterium werden verreden waren pittig te noemen: motregen, plassen en wind. Op de estafette veroverde Zwolle de derde plaats op twee rondjes van de winnaars en in totaal 10,4 kilometer. De sprint werd over 200 meter gereden. Machiel Steenbergen uit Zwolle legde beslag op de eerste plaats bij de heren junioren. Het criterium werd afhankelijk van de categorie verreden over 10 of 30 kilometer. Ondanks, of misschien juist dankzij, de pittige condities werd er fel gestreden met kleine onderlinge verschillen. Jonathan Steenbergen miste nipt de derde plaats bij de heren senioren. Judith Steenbergen veroverde de derde plaats bij de dames cadetten. De volgende Kickbike-Cup wedstrijd is in Den Helder waar vorig jaar een loodzware strijd langs de dijk werd uitgevochten tegen storm en regen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Stepteam Zwolle op dreef in Biddinghuizen”

  1. Inderdaad, de steppers waren er alleen zaterdag, en ondanks het mindere weer heb je veel gemist. Naast de gezelligheid die de steppers binnenbrachten is er ook uitgebreid stilgestaan bij de Velox. De recordfiets die TU-Delft gemaakt heeft, en die afgelopen week uitgebreid in het nieuws was. Waaronder een lezing door David Wielemaker, een van de studenten die bij de ontwikkeling van de fiets en de selectie van de fietsers betrokken was. Ook heeft Wim Schermer uitgelegd hoe de aerodynamica van velomobielen (de fietsen waar Quemo en Quesjer rondrijden) nog meer kan worden verbeterd d.m.v. race- en wielkappen…..

    Groet van Quesjer

Reacties zijn gesloten.