Kiek dan… Bijzondere vissers

Zwolle – Soms komt er iets op je pad wat je met anderen wilt delen, en waar je meer vanaf zou zou willen weten. Een tweetal vissers in een soort amfibievaartuig.

vliegvissen.jpg

Op het Zwarte Water waren zondagmiddag twee mannen aan het vissen in bijzondere ‘halve rubberbootjes’. Vliegvissen, of iets wat er op lijkt. Nu is dat vissen misschien nog niet zo erg bijzonder, maar wel de halve bootjes waar ze in zaten. De vissers zitten in het bootje met de benen in het water. Ze hebben daarvoor waterdichte kleding aan. Vanuit het water lopen de vissers zo de wal op.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Kiek dan… Bijzondere vissers”

  1. Dit vaartuigje is een ‘bellyboat’, en is opblaasbaar. Deze wordt veel door vliegvissers gebruikt. Je bent lekker mobiel en komt hiermee op plekken waar je anders niet kan komen. Je hebt zwemvliezen aan je voeten voor de voortstuwing, zeg maar.

  2. dan moet de watertemperatuur wel aantrekkelijk zijn anders krijg je lekkere koude benen na een uurtje in zo,n ding lijkt mij

  3. Sommigen zijn ook hele bijzondere vissers! 😉

    Met de watertemperatuur valt nog best mee. Je zit niet met je blote voeten in het water. In Duitsland stond ik vaak met een waadpak in het snel stromende water; ook in de lente en de herfst. Zolang je geen water in je pak krijgt valt het best mee!

Reacties zijn gesloten.