FC Zwolle wint eerste oefenwedstrijd met 0-13

|   Laatste wijziging

Zwolle – Het scorebord ging niet verder dan de negen maar het waren toch echt dertien treffers die FC Zwolle maakte tegen ZAC. De vierdeklasser was een heerlijke start voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de mannen van trainer Art Langeler. Er kon lekker gewerkt worden aan de automatismen in de vernieuwde selectie, met de ruime zege als gevolg.

Wie de afgelopen weken het nieuws niet in de gaten hield, keek waarschijnlijk de ogen uit op het Jo van Marle Sportpark. Geen Sjoerd Ars, Danny Schreurs of Eric Botteghin, maar spelers als Norair Mamedov, Rochdi Achenteh en Gerard Aafjes prijkten voor het eerst op het opstellingsformulier. Laatstgenoemde vermaakte zich tot dusverre prima in Zwolle. “Ja, het bevalt prima. Prima club met dito aanhang. Ik wil graag de stap omhoog maken en denk dat dit met FC Zwolle prima kan.” Tegen ZAC werd de verdediger niet echt op de proef gesteld, maar de tropische temperaturen maakten het toch een lastige partij. “Je verliest aardig wat vocht op zo’n avond. Bovendien hebben we vanmiddag ook nog getraind. De kilo’s gaan er dan snel vanaf”, lacht de centrale verdediger, die overkwam van MVV.


Trainer Langeler is tot dusverre redelijk tevreden met zijn selectie. “Verdedigend en op het middenveld zijn we er op vooruitgegaan”, stelt de coach. “Voorin zullen we er nog wat bij moeten krijgen, maar daar gaan we de komende weken mee bezig.” Tegen ZAC brak Zwolle al na tien minuten de ban, toen Nassir Maachi de score opende. Een voorzet vanaf links werkte hij vanaf de vijfmeter in het doel. Binnen het half uur liep Zwolle simpel uit naar 0-5 tegen ZAC, dat afscheid nam van Rolo Oosterwolde en Roger Knoops. Knoops baarde nog opzien bij de aftrap, door deze a la Arne Slot naar voren te schieten. Opvallend was verder nog het hoge gras op het hoofdveld. De bal stuiterde daardoor raar op, waar ZAC-keeper Luc van den Belt zichtbaar moeite mee had. Zo leek de 0-4 van Maachi houdbaar, maar de doelman kon er door de stuit niet bij.

Na rust werden de vertrekkende ZAC’ers op een publiekswissel getrakteerd. Zwolle ging vrolijk door met doelpunten maken tot de 0-10 van Bram van Polen, die door de ZAC-defensie slalomde. Daarna nam Zwolle wat gas terug, maar maakte het er in de slotfase toch nog drie bij. “En we zijn heel gebleven op dit slechte veld, dat is ook heel wat”, aldus Langeler.

Zaterdag komt FC Zwolle weer in actie. In Hasselt is dan Olympia’28 om 17.00 uur de tegenstander.

Wedstrijdstatistieken:

Opstelling:
FC Zwolle 1e helft: Ter Wielen, Pot, Lachman, Aafjes, Van Hintum; Slot, Achenteh; Maachi, Saymak, Van den Berg; Mamedov

FC Zwolle 2e helft: Boer; IJzerman, Achenteh (51. Pot), Aafjes, Bakkati; Slot (78. Van Hintum), Olijve, Van Polen, Saymak, Mailoa; Maachi (64. Mamedov)

Scoreverloop:

11. Nassir Maachi 0-1
13. Norair Mamedov 0-2
15. Mamedov 0-3
21. Maachi 0-4
28. Maachi 0-5
39. Mustafa Saymak 0-6
45. Saymak 0-7
51. Maachi 0-8
60. Bram van Polen 0-9
63. Van Polen 0-10
80. Saymak 0-11
88. Bart van Hintum 0-12
89. Stanley Mailoa 0-13

Toeschouwers:
700

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “FC Zwolle wint eerste oefenwedstrijd met 0-13”

  1. wordt er niet makkelijker op met die namen. eerst Sjoerd en Danny,nu Noair,Nassir .gelukkig hebben we BRAM en Bart nog.

  2. VVV trekt Zwolle-revelatie Wildschut aan

    VVV-Venlo heeft Yanic Wildschut binnen. De talentvolle aanvaller van FC Zwolle tekende woensdag een contract voor drie seizoenen bij de club uit Venlo, weet VoetbalPrimeur.

    De Limburgers meldden zich eerder deze week bij de Jupiler League-club. De negentienjarige aanvaller baarde in zijn eerste profseizoen opzien. Wildschut ontwikkelde zich in een rap tempo tot een gevaarlijke vleugelaanvaller. Zijn goede ontwikkeling wordt nu beloond met een transfer naar de Eredivisie.

    Wildschut kwam woensdag een driejarig contract overeen met VVV-Venlo. Het nieuws wordt bevestigd namens Johan Wins van EFM International. Wildschut had in Zwolle nog een doorlopend contract. Over de hoogte van de transfersom worden geen uitlatingen gedaan.

    bron voetbalprimeur.nl

Reacties zijn gesloten.