Dagje bellen levert Diabetesfonds € 23.000 op

Zwolle – Ruim zestig telecedenten van het Zwolse telemarketingbureau Christal hebben in 1 dag tijd ruim 23.000 euro opgehaald voor het Diabetes Fonds. Belangeloos hebben ze dit bedrag geworven voor een onderzoek van prof. dr. Schlingemann. Hij is op zoek naar een medicijn voor de ernstige oogproblemen die door diabetes kunnen ontstaan. In totaal is voor het onderzoek van Schlingemann 45.000 euro nodig.

De bellers stelden het onderzoek voor als 1 grote puzzel. Iedere donateur kon meedoen met een of meer puzzelstukjes van 15 euro elk. Directeur Flip van der Kolk: "Intern heet deze jaarlijks terugkerende actie C’est Passieble. Wij willen vanuit onze passie voor een betere wereld iets moois mogelijk maken. Dit jaar hebben we gekozen voro het Diabetes Fonds, omdat wij graag een steentje bijdragen aan hun inspanning om het leven van mensen met diabetes gezonder en mooier te maken."

Adjunct-directeur Hanneke Dessing nam de cheque van 23.362 euro in ontvangst. Dessing: "Wat een geweldig resultaat, en dat binnen 1 dag bellen. Dankzij jullie inzet kunnen we bijna het hele onderzoek financieren. Diabetes is de grootste veroorzaker van blindheid en slechtziendheid bij mensen onder de 65 jaar. Met dit onderzoek kunnen we dichterbij de oplossing komen." Aansluitend verzorgde ambassadeur Anne Hoogendoorn, bekend van The Voice of Holland, een optreden voor de bellers.

Voor het onderzoek van Schlingemann is nog iets meer dan 21.000 euro nodig. Mensen die dit oogonderzoek mogelijk willen maken kunnen een donatie doen op giro 5766 tnv Diabetes Fonds / Amersfoort ovv oogonderzoek. Als het totaalbedrag de benodigde 45.000 euro overstijgt, zal het Diabetes Fonds dit geld gebruiken voor een ander doel, namelijk onderzoek om diabetes type 1 te genezen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Dagje bellen levert Diabetesfonds € 23.000 op”

  1. Zolang directeuren van deze fondsen nog gemiddeld een 6 ton aan salaris opstrijken hoeven ze mij niet te bellen of aan te bellen, dan kan de directie zelf ook wel die 23 duizend ophoesten.>:(

  2. @Janus Het is eenvoudig na te gaan hoeveel de directeur van het Diabetes Fonds verdient, maar dan moet je er wel in geïnteresseerd zijn. Waarschijnlijk ben je dat niet dat het niet in je wereldbeeld past.

    Het Diabetes Fonds krijgt geen overheidssubsidie en is afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Om dit geld zo zorgvuldig mogelijk te besteden, zijn er ook betaalde medewerkers in dienst. De meesten werken in deeltijd. Door de inzet van goed gekwalificeerd personeel kan continuïteit en een zo efficiënt mogelijke besteding van gelden voor onderzoek en voorlichting rondom diabetes worden gewaarborgd, tegen zo laag mogelijke kosten.

    De brutosalarissen per maand, bij een voltijd aanstelling, zijn als volgt:

    Functie van tot
    Algemeen directeur ?? 6.775 ?? 9.380
    Management ?? 3.675 ?? 6.075
    Beleidsmedewerkers ?? 2.550 ?? 3.645
    Administr. pers. ?? 2.080 ?? 3.045
    Overig personeel ?? 1.910 ?? 2.490

    Naast salaris ontvangt het personeel acht procent vakantiegeld en is er een beperkt aantal secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling (PGGM) en goede opleidingsmogelijkheden. Het Diabetes Fonds kent geen 13e maand uitkering of andere bonusregelingen.

  3. @KvanDijk Daar heb je helemaal gelijk in. Het doel is gewoon stemmingmakerij. Vaak reageren dat soort figuren ook niet meer wanneer hun geklets door een ander is rechtgezet.
    Negeren is wellicht een goede optie, maar dan blijft de onware uitspraak wel hangen.

  4. Ooit ben ik eens gebeld door de hartstichting, die ik iedere maand 5 euro schenk, met de vrag of ik dit bedrag niet wilde verdubbelen omdat ze het nogal weinig vonden!!!
    per direct heb ik alles opgezegd. dit ging niet eenvoudig en moest schriftelijk gebeuren.

  5. @Annet Werd je niet voorgesteld om je bijdrage via een notaris te regelen? Dan is (was?) het aftrekbaar van de belastingen, zodat je (afhankelijk van je belastingtarief) eenderde tot het dubbele meer kunt geven zonder dat het je daadwerkelijk meer kost. Dat hebben wij wel gedaan, niet bij de Hartstichting maar voor de Novib.

  6. nee, dat werd zo niet gesteld. hadden ze dat wel gedaan had ik het evengoed opgezegd omdat ik het schandalig vind om te vragen naar een verdubbeling van je bijdrage!

  7. Het ligt er natuurlijk ook maar aan hóe ze het vragen. Ik hou er ook niet zo van dat ze om meer vragen, terwijl ik al geef. Aan de andere kant, met alle nieuwe wetten mogen ze je alleen maar bellen als je al in hun bestand staat. Je kan natuurlijk ook gewoon nee zeggen i.p.v. meteen alles opzeggen.

Reacties zijn gesloten.