Controles op geluidsoverlast bij horeca in Zwolle

Zwolle – In de binnenstad van Zwolle wordt komend weekeinde tijdens uitgaansuren (weer) gecontroleerd op geluidsoverlast bij horecabedrijven. Medewerkers van de afdeling Fysieke Leefomgeving van de gemeente controleren regelmatig of ondernemers in het centrum zich aan de voorschriften houden. Met name in de zomer kunnen open ramen en deuren van horecabedrijven die muziek in de zaak hebben tot teveel geluidshinder leiden.

De toezichthouders van de gemeente werken bij het tegengaan van geluidsoverlast in de binnenstad samen met de politie. Naar aanleiding van klachten van binnenstadbewoners of op basis van eigen waarnemingen wordt gecontroleerd of horecagelegenheden zich aan de regels houden die gemaakt zijn om (geluids)overlast te voorkomen. Met name in de zomerperiode zorgen openstaande deuren en ramen van (dans)cafés voor teveel lawaai buiten het pand.

Kans

Horecabedrijven die tegen de regels en afspraken in voor geluidsoverlast zorgen krijgen de kans om zelf iets aan de overtreding te doen. Als bij een horecabedrijf voor de eerste keer een overtreding van de geluidsnormen wordt geconstateerd volgt eerst een ‘voorgenomen last onder dwangsom’. De ondernemer wordt dan duidelijk gemaakt welke overtreding is geconstateerd en hoe hij of zij dat kan voorkomen. Wordt later nogmaals geconstateerd dat de regels en afspraken niet nagekomen worden, dan volgt een zogenoemde ‘last onder dwangsom’. Pakt een ondernemer de overlast dan nog niet aan, dan gaat de gemeente over tot de inning van de dwangsom – een boete van 500 euro per overtreding.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Controles op geluidsoverlast bij horeca in Zwolle”

  1. ja hoor ze hebben weer iets bedacht,,Om de cafe’s weer aan te pakken ,,die hebben in deze tijd nog niet moeilijk zat om het hoofd boven water te houden,, eerst rook verbod dan de gevel reclame dan terras sluiting En nu dit weer..

  2. Zal ik vanavond toch maar heeeel stil van mijn pilsjes genieten! Weet nog dat ze ook met metertjes liepen tijdens een concert van julian sas op het grote kerkplein, zo sneu…. je kon gewoon mobiel bellen bij het podium tijdens zijn optreden, wat een zielig gedoe toch af en toe in omze verder zo mooie stad! :'(

  3. typisch zwolle heah, erg jammer weer dit. ze zoeken inderdaad steeds weer iets nieuws. Maar wel goed dat ze van tevoren aankondigen dat ze dit weekend gaan controleren! Betekend dat ze volgend weekend weer vollop kunnen knallen!

  4. Laat ze liever wat aan de bezoekers doen die er (vaak) niet bij nadenken dat er ook nog mensen op bed liggen wanneer ze weer huiswaarts keren. Dat is vele malen irritanter en daar heeft heel de binnenstad last van.

Reacties zijn gesloten.