Het weer: later op de dag kans op regen

Zwolle – Dinsdagochtend is het vrij zonnig, maar lokaal komt eerst nog een enkele mistbank voor. Met de zon loopt de temperatuur snel op tot rond of iets boven 20 graden aan het einde van de ochtend. Er staat een meest matige noordoostenwind, windkracht 3 tot 4.

11-07-2011_weerfoto_gerechtsgebouw_in_aanbouw.jpg

Gerechtsgebouw in aanbouw

’s Middags neemt de bewolking toe en raakt het op steeds meer plaatsen geheel bewolkt. De maxima komen uit tussen 22 graden aan zee en 25 in het binnenland. In het zuidoosten wordt het zelfs 27 graden. Lokaal zou er tegen de avond al een enkele bui kunnen ontstaan. Dinsdagavond en woensdagnacht volgen vanuit het zuidwesten stevige buien. Plaatselijk kan er in korte tijd tientallen millimeters water vallen, met wateroverlast tot gevolg. Het zuidoosten van het land maakt in de avond ook kans op een klap onweer. De wind trekt gedurende de avond en nacht ook flink aan. Uiteindelijk kan aan zee een krachtige noorden- tot noordoostenwind komen te staan, windkracht 6.

Woensdag verschilt enorm met voorgaande dagen. De dag vangt bewolkt en buiig aan en er staat een stevige noordwester. Overdag wordt het geleidelijk wel droger en breekt hier en daar de zon door. Het wordt zo’n 21 graden.

Donderdag staat opnieuw een bewolkte en natte de dag op het programma. Er komen weer buien voorbij en de zon zien we bar weinig. Met maxima tussen 18-20 graden en veel wind lijkt de zomer even ver weg.

Richting het weekeinde lijkt het weer zich wat te herstellen. De wind neemt af in kracht en ook in de buiigheid zien we een afname. De temperatuur stijgt licht en komt rond 22 graden uit. De buien verdwijnen overigens niet geheel uit het weerbeeld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: later op de dag kans op regen”

Reacties zijn gesloten.