Het weer: bewolkt en regen

Zwolle – Er is, ondermeer op deze website, gewaarschuwd voor veel regen en ook woensdag is het grotendeels bewolkt en valt er af en toe regen, vooral in het noorden van het land. Met maxima rond 17 graden en een stevige noorden- tot noordwestenwind is het koel zomerweer. Aan zee waait het regelmatig krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

 12-07-2011_weerfoto_ijssedijk_zwolle-zuid.jpg

IJsseldijk  Zwolle-Zuid

Woensdagavond wordt het in het zuiden grotendeels droog, maar vanuit het noorden draaien nieuwe buien het land binnen. De wind trekt weer wat verder aan, op de Wadden is zelfs kans op een stormachtige wind, windkracht 8. In de nacht van woensdag op donderdag liggen de minima rond 12 graden en blijft het stevig doorwaaien. De buien winnen dan langzaam terrein richting het zuiden.

Donderdag trekken er flinke buien over het land en er staat nog steeds veel wind uit het noordwesten. Opnieuw wordt het niet warmer dan 17 graden. Pas in de avond wordt het vanuit het westen overal droog en begint ook de wind sterk af te nemen.

Vrijdag ziet het er een stuk beter uit. Op een lokale bui na blijft het droog, er zijn zonnige perioden en het wordt met 21 graden een stuk warmer. De wind is duidelijk afgezwakt: ZW 2-4 Bft. In het weekend keert het wisselvallige weer terug, met veel buien en lagere temperaturen. Ook komt er opnieuw regelmatig veel wind te staan. Een structurele weerverbetering lijkt er ook in de nieuwe werkweek niet in te zitten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: bewolkt en regen”

  1. @Admin: Wie maakt toch deze berichten? Weer een fout ontdekt:

    Morgenavond wordt het in het zuiden grotendeels droog, maar vanuit het noorden draaien nieuwe buien het land binnen.

    Ik neem aan ‘vanavond’? 😉

Reacties zijn gesloten.