Waterkachel Openluchtbad Zwolle defect

Zwolle – Het weer is de laatste dagen al niet al te best, maar dat de waterkachel van het Openluchtbad het ook nog zou begeven was een beetje teveel van het goede. De watertemperatuur bedroeg dinsdag 18ºC. Kouder moet het niet worden.
Door het slechte weer bleef het Openluchtbad zondag en maandag dicht. Dinsdag ging het zwembad weer een aantal uren open, maar echt aangenaam was het in en rond het bad niet. In beide gevallen een schamele temperatuur van ongeveer 18 graden. Het bestuur van het Openluchtbad twijfelt wat ze nu moet doen, nu ze weet dat herstel van de waterkachel € 7.000,- kost. Verouderde gasleidingen maken de reparatie risicovol.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Waterkachel Openluchtbad Zwolle defect”

  1. Bij een goed beleid schrijf je een kachel in een bepaalde tijd af en hou je rekening met onderhoudskosten.

    Verder heeft het openluchtbad toch weer subsidie gekregen?

    Het Machinemuseum heeft erg veel goede apparaten en motoren, maar dat is, nadat er tig vrijwilligers jaren lang gratis voor de gemeente zijn bezig geweest, inmiddels de nek omgedraaid..

    De reden om die stekker er uit te treken is wel duidelijk, maar door de Zwolse PVDA steeds doodgezwegen.
    Ook nadat ander partijen in de raad daar concrete vragen over stelden.
    De projectontwikkelaar heeft de grond nodig…
    En dat is de enige waarheid!

  2. @dt32

    Ga lekker naar de agnietenplas om af te koelen!
    Koop meteen op de heenweg een fles azijn.
    En ga daar lekker verder zinloos verder filosoferen azijnzeiker

  3. onzin, er staat een grote renovatie voor de deur. Elke cent subsidie moet verstandig uitgegeven worden. Het is een dramatisch zwemseizoen en de vooruitzichten zijn ook onzeker. Moet het openluchtbad nu dan voor hoge kosten de ketel laten maken terwijl straks tijdens de verbouwing er wellicht een compleet nieuwe ketel komt?
    Natuurlijk kan je nu gaan schreeuwen dat het bad verwarmt moet worden, maar zal jij gaan zwemmen als het bad een paar graden warmer is en het de hele dag regent? Dacht het niet…

  4. Goede opmerking, die twee zwembaden komen bijna tegenover ekaar te liggen. Het nieuwe bad wordt wel heel mooi, maar ook ik snap werkelijk niet wat het op het Rechterland moet. Stadshagen of op de huidige locatie van het Hanzebad (wat gebeurd daarmee dan?) had veel meer voor de hand gelegen. Het moet een politieke keuze zijn. Er moet een sportboulevard komen, dus MOET dit er ook bij.

  5. Hallo kire de “sataliet”baden worden niet algemeen toegankelijk voor de zwollenaren, in zuid is het bad van hogeschool Windesheim met max. 8 uur banen zwemmen per week , en in stadhagen in het bad van akwaak een commercieelbad waar helemaal geen banen zwemmen komt dus zuid en stadhagen moeten naar berkum om banen te zwemmen en de jeugd om recreatief te zwemmen>:(>:(>:(>:(>:(

  6. Gezien de reacties spreek ik namens alle mensen die lid zijn van het openluchtbad Zwolle! Al het gezeur en gezanik over kosten, onderhoud en locatie!
    Beste anti openluchtbad mensen, beste mensen die zwolle een historische stad vinden.
    Het openluchtbad is een deel van zwolle! De mensen die lid zijn van het openlucht van Zwolle hebben hart voor hun stad en steunen het zwembad!

    De mensen die altijd stemmen tijdens de gemeente verkiezingen stemmen ook altijd in het belang van de stad Zwolle! Dus ook namens het oplucht bad, het historische behoud van gevels en monumentale panden in de binnenstad! Het openlucht bad hoort nou eenmaal bij het oude Zwolle!

    Er is subsidie vrijgekomen voor t openluchtbad door de gemeente zwolle en provienciale staten! en dan gaan mensen zeuren en azijnzeiken dat ze al hun hoop steken in het nieuwe zwembad??/

    Het openluchtbad is een monument!
    En dat er een nieuw zwembad komt ipv het hanze bad en aabad is een nieuwe project van de gemeente zwolle!

    Moet dit dan automatisch beteken dat het openlucht bad zwolle ten gronde gaat??

    Ik zeg nee, en alle andere mensen die lid zijn van t openluchtbad zeggen ook volmondig nee

  7. Remko.

    Ik dacht al…
    Jij bent de ontdekker van azijnzeiken (een unieke uitdrukking, je hebt er verstand van!) Ik begrijp dat je zeer partijdig bent…

    Wat je neerschrijft is onzin en niemand is het met je eens.

  8. @ans, Akwaak zegt heel duidelijk dat” omdat het zwembad zonder overheidsgeld moet runnen zal er ook weinig ruimte zijn voor recreatief zwemmen. ⤽Dat is verlieslijdend, blijkt uit zwembaden die door overheden gesubsidieerd worden”

  9. dus zuid en stadhagen moeten naar berkum om banen te zwemmen en de jeugd om recreatief te zwemmen

    Ja, wat is het probleem?
    Vroeger ging ik met de fiets van de aalanden naar het ob. En later ook vanuit Zwolle zuid. Of kan/wil de jeugd niet meer fietsen en moet alles binnen loopafstand zijn?

  10. Bericht door DT32, op 27 juli 2011 om 00:39
    Bij een goed beleid schrijf je een kachel in een bepaalde tijd af en hou je rekening met onderhoudskosten

    Ah, jij weet het allemaal zo goed, dus jij wordt vrijwilliger van het ob?
    Kun je alles wat je roept gelijk in de praktijk brengen.

Reacties zijn gesloten.