Zomerhartenwensen in Fermate Holtenbroek

Zwolle – De Riki-stichting en het Nationaal Ouderenfonds hebben het initiatief genomen om wat te doen aan de eenzaamheid van ouderen in de zomermaanden. Aandacht voor onze ouderen is noodzakelijk omdat in de zomermaanden bijna iedereen geniet van een vakantie of dagjes uit. Dit zijn de tijden waarin ouderen vaak helemaal alleen achterblijven. De meeste ouderen hebben een beperkt budget of hebben lichamelijke gebreken waardoor ze niet alleen op pad kunnen. Ook komen welzijnsactiviteiten in deze maanden vaak op een laag pitje te staan. De eenzaamheid is dan groot. Een slordige 200.000 ouderen in Nederland zijn extreem eenzaam. Gemiddeld krijgen zij maar éénmaal in de vier weken aanloop.

zittend_de_prijswinnaars_staand_mans_bos_en_tineke_bredewold_van_de_zonnebloem.jpg

De Riki-stichting en het Nationaal Ouderenfonds maken het mogelijk om wat aan deze eenzaamheid te doen. Ook in Zwolle krijgt zorgcentrum Fermate in Holtenbroek door hun toedoen de mogelijkheid om in samenwerking met de Zonnebloemafdeling Holtenbroek 10 “zomerhartewensen” van één van de ouderen in vervulling te laten gaan. Er werden afgelopen week formuliertjes onder de bewoners van Fermate uitgedeeld waarop ze hun wensen konden uiten. Dit kan variëren door het eten van een visje op strand of markt, een keer winkelen, een ver weg wonend familielid bezoeken, een rondvaart maken, wat drinken op een terrasje, het bezoeken van een musical tot het gezellig een keer uit eten gaan. Het is de bedoeling dat deze 10 wensen in de eenzame zomermaanden worden vervuld.

Nadat de wensen verzameld waren was het woensdag 27 juli dan zover. Onder toeziend oog van een aantal ouderen op het seniorenplein in Fermate werden er een tiental wensen getrokken. Trekking geschiedde, onder toeziend oog van Micha Baksteen (hoofd Welzijn Fermate), Mans Bos en Tineke Bredewold (beiden van de Zonnebloem), door mw. Buijs, zelf één van de bewoonsters van Fermate.

De wensen waren divers. Er waren een aantal verzoeken voor het aanleggen van een Jeu-de-boules-baan, ook een aantal om een keer uit eten te gaan, een theaterbezoek en een héél bijzondere (tot groot vermaak van de aanwezigen): het actief deelnemen aan een opname van Benidorm Bastards!!! Een aantal verzoeken moeten nog getoetst worden of het haalbaar is (Jeu-de-boulesbaan) maar verreweg de meesten konden gehonoreerd worden.

Onder het genot van een kopje koffie kwam er langzaam maar zeker een einde aan de bijeenkomst van de trekking van de zomerwensen in Fermate.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)